Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Özürlü raporu değişikliği sonrası evde bakım aylığı..?
Oglumun daha önce yüzde 97 engelli raporu vardı .(5 yaşında ) Fakat rahatsızlığımızı sevgili devletimiz tanımadığı için tedavi alamıyorduk bunun üzerine raporu hacettepe deki doktorumuz yenileyerek çıkarttı özürlü oranı olarak yüzde 80 denilmiş kullanım amacı olarak 2022 sayılı yasaya uygundur ve fiziktedavi ve rehabilitasyon yazıyor .Daha önceki raporumuz ile evde bakım maaşı da alıyorduk. Şimdiki raporumuzlada bu maaş , engelli kartı gibi sosyal haklardan yararlanabilirmiyiz ?.
yeni raporda agır özürlü kısmı "evet" olarak işaretliyse evde bakım aylığı almaya devam. ama agır özürlü kısmı "hayır" olarak işaretlenmişse bu yeni raporu il müdürlüğüne teslim etmekle yükümlüsünüz. İlgili yönetmelik esaslarına göre düzenlenmiş bir rapor ve agır özürlü ibareli değilse evde bakım aylığı kesilir maalesef. ama engelli kartı gibi engelli haklarınız devam eder.
tşkler melek hanım evde bakım maaşı ile özel fizik tedavi alıyorduk evde çünki devlet hasatlığımızı tanımıyor ve tedavi vermiyor. çocuğa cihaz yaptırdık bu rahatsızlık erken vefat ile sonuçlanma ihtimali var diye onu bile ödemedi.
aldığı raporda agır özürlü kısmı evet işaretli di mi sorun yok?
öyleyse çok güzel.
yaşadığınız sorunlarla ilgili lütfen sağlık bakanlığı ile temas kurun. SGK ile yaşadıgınız sorunları da anlatın. ödeme yapılmaması hastalıgın kabul edilmemesi ile ilgili. dikkatlerini çekin lütfen bu durumda olan çocuklar için. mücadele etmeden bir adım ilerlenmez yoksa.
sgk, saglık bakanlığı ve aile bakanlığını arayıp bu duruma dikkat çekin.
raporda agır özürlü değil diyor yani hayır fakat en altta 2022 sayılı yasaya uygundur yazıyor . ve fizik tedavi ve rehabilitasyon yazıyor
bu rapor dün çıktı daha işleme koymadım sosyal hizmetlere götüremedim.
il müdürlüğü ile görüşürsünüz gerekirse rapora itiraz edersiniz. ağır özürlü ibaresi olmadan evde bakım aylığı almanız mümkün değil.
2022 aylığı için rapor uygun olabilir ama önemli olan muhtaç bulunmanız. çocuk ufak oldugu için ebeveyni başvurabilir ve ebeveynin her ikisinin de sigortalı çalışan olmaması gerekir. aylık almaya engel bir durum yoksa hanede kişi başına düşen aylık gelir 270,23 lirayı geçmiyorsa baglanabilir .
il sağlık müdürlüğüne itiraz yapacaksınız. İl sağlık müdürlüğü de sizi başka yetkili bir hastaneye gönderecek. raporda karar kısmı farklı çıkarsa bunda hakem hastaneye sevkedileceksiniz. iş uzayacak. Hay Allah!
aile bakanlığı İl müdürlüğüne gidin önce raporu gösterin durumunuzu anlatın zaten sgk ödeme vs yapmıormuş. sıkıntılı bir hale sokacak bu sizi. aile bakanlığı il müdürlüğü sevk ederek evde bakım aylıgından yararlandırılması için hastaneye yollayabilir mi bi bakın. onlardan görüş alın. çok çok zor ama deneyin şansınızı yeni rapor almak için, ama umudum yok itiraz yapmak zorunda kalırsınız büyük ihtimalle.
doktorunuz da varmış hastanede bu ayrıntıyı bilmeniz gerekirdi keşke dikkatli olsaydınız.
çok zor durumda kalacaksanız vakfa yine de gidin. geliriniz düşükse vakıf belki inisiyatif kullanmayı seçer bilemiorum. sigortası olmadıgı için baba başvursun 18 yaş altı 2022 engelli yakını aylığı için.
sizin sigortalı olmanız engel ama belki diyorum işte
yapılabilecek bir şey varsa yapabilmeye çalışırlar çok zor durumda kalacaksanız.
çok kötü olmuş raporun o şekild edüzenlenmesi. dediklerimi yapın bakalım bir şey yapabilecekler mi?
inanırmısınız çocuğun engelinden çok kurumlar engel çıkartıyor .Ana okuluna yollayalım dedik almak istemediler .Milli eğitime gittik şikayet ettik ondan sonra sadece 2 saat liğine alırız dediler bizden de 150 tl talep ettiler yemek vs için fakat çocuk hiçbirşey yemiyor sadece pediasure ile besleniyor oda annesinin zoru ile .2 saat için gitmek bir dert gelmek bir dert.
Dr umuzz teşis koydu 2 yıl sonra oda devlet tarafından tanınmıyor tedavi verilmiyor .doktor söyledik teşisimizi değiştirin diye yapamam dedi fakat bende çok uzgünüm dedi başaka birşey demedi.Verdikleri maaşı da eve gelen fizik terapi için kullanıyorduk o da kesilecek.Bu ülkede özürlü olmak çok zor. Devlet bir yandan engel insanlar bir yandan engel.Yarın birgün bende anneside ölünce allah yardımcısı olsun oğlumun asıl o zaman ne olacak bilmiyorum. Biz hayattayken baş edemiyoruz biz gidince o hiç baş edemez.Bizim gibi durumda olanlara allah kolaylık versin . Sizede çok teşekkür ederim. İnsanları bilgilendirmeniz yol göstermeniz gerçekten çok önemli bir hizmet .
tahmin edebiliyorum yaşadıgınız zorlukları. engellilikten ziyade devletin kurumlarının ve insanların zorluk çıkardığını. ama mücadeleden başka yol da kalmıyor. mücadele ettikçe hiç olmazsa yarınlar daha kolaylaşacak.
ayrıca bu siteyi inceleyin. aynı hastalığa sahip üyeler varsa irtibat kurar en azından karşılıklı görüş alır paylaşımın gucu size destek olur. yaşadığınız sorunlar ve öğrenmek istediklerinizle ilgili istediğiniz kadar başlık açın. sizin gibi ailelere ulaşmaya çalışın. belki sizden önce bu sorunları yaşayanlar vardır onların tecrübeleri size yol gösterici olur.
şu forumlara bakın:SAĞLIK
çocugunuzun hastalığıyla ilgili bir başlık yoksa siz açın gerekirse, eger aynı hastalıkla ilgili başlık varsa dahil olun sizin gibilere ulaşmaya çalışın.
öğreneceğiniz her bilgi ve tecrübe hayatınızı en azından daha kolaylaştıracak, azminizi arttıracak, mücadele için enerji toplayacaksınız.
evde bakım ve 2022 aylığına gelince; siz en kısa zamanda il müdürlüğü ve vakfa gidin, gelişmeleri anlattıktan sonra devam ederiz.
kolaylık diliyorum sizler için.