Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Özürlü raporu ile askerlik raporu farklı mı?

mehmet57

Üye
Konular
18
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar benim 2007 yılından Özürlü saglik kurulu raporum %50 sürekli raporum var .. bu raporumun arka yüzünde" 2022 sayılı yasadan faydalanabilir vergi indirimlerden yararlanabilir. Özürlü kimlik kartı alabilir.." falan yazılar yazıyor.. bugün ben askerlik için tekrar rapor almak için heyete girdim.. psikolojik hastaligim var.. benim sorum şu olacaktı.. Simdi ben tekrar Askerlik için heyete girdiğim aldığım raporla suanki %50 özürlü raporum aynimi ? Yoksa farklimi oluyor ? Ben askerlik için yeni heyete girip rapor alınca diğer eski olan devamlı özürlü Raporum a bisey olurmu ?

Değil!

Askeri sağlık raporu sadece askerde çürüğe ayrılıp ayrılmamanızla ilgilidir.

Engelli Sağlık raporu engellilik haklarından yararlanmak için...

Allah razı olsun # metepe kardeşim.
1.Olarak %50 Özürlü Raporum Var ben bu raporum sayesinde ekpssye girebiliyorum.
2.Olarak ise Askerden Muaf olmam için tekrar heyete girmem gerekiyormuş, bende heyete girince o özürlü olan raporum zarar görür diye korkuyorm bisey olmaz diyorsunuz değilmi?

Askeri sağlık raporunun kriterleri tamamen farklıdır. Engelli sağlık raporuyla ilgisi yok hiç. Örneğin epilepsi için engelli sağlık raporunda doğru dürüst oran alamazsınız ama askerlik için kesin çürük nedenidir.

Yani özürlü Raporum a birşey olmaz bir işlem yapılmaz

Asker Saglık Raporu İle Özürlü Saglık Raporu ?

Arkadaslar Sürekli Aynı soruyu Soruyorum Ama Kusura bakmayın bir türlü anlayamıyorum.. sorum şu;
Benim %50 engelli özürlü raporum var 2007 yılından itibaren bu raporla askere alıyorlardı beni.
Ben tekrar dan heyete girdim 12 doktara göründüm. Psikiyatri Ve Noroloji doktoru askere elverişli degildir.. diye yazdı..
Şimdi benim alacagım bu heyetten '' YENİ ASKERLİK SAGLIK RAPORU İLE ÖZÜRLÜ ENGELLİ %50 RAPORU İLE AYNIMI '' Yoksa biri Askerlik için gecerli saglık raporu digeri de özürlü maaş işe girme vs vs..haklarından Yararlanacagım rapor mu oluyor ? :/

Kusura bakmayın. Konuyu tekrar açmak istemezdim ancak bu sorunun cevabını ben de bulamadım. Doğrusunu bilen var mı acaba?

Üst Alt