Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Özürlü raporu ile ilgili yaşananlar: Oran %87 ama Ağır Özürlü değil!?

aygun54

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhaba

benim abim özürlüdür konuya nasıl girecegimi bilemedim özür simdiden özürlü abim ile bereber yaşıyorum yani 2 kardeş bizi tanıyan ve seven insanlar devletin vermiş oldugu imkanlardan yararlanmamızı tavsiye ettiler tabi bizim bilgimiz yoktu uzun bi ugraş cabası icine girdim ve özürlü raporunu almak icin neler yababilirim ögrenmeye calıştım devlet dairlerinde gitmedigim sormadıgım yerler kalmadı sanırım benden bi uzman olur artık heralde gezdigim ve görüştügüm poliklinikleri ve ne sorup ne cevap aldıklarını ve ne ceval aldıgımı sizinle paylaşmak istedim

1: K.B.B

DOKTOR: evet hastanın bir sorunu varmı ?
HASTA KARDESİ: konuşamıyor
DOKTOR: kulakları duyuyor mu
HASTA KARDESİ: sanmıyorum isterseniz kendisine bi seslenin duyuyorsa size cevap verebilir demekdir ama şunu belirtmek istiyorum eger duyan biri olsaydı 32 yaşında bir insan 32 senedir türkce konuşan insanların icinde yaşıyor elbet bu dili anlayıp cözüp konuşabilirdi sizce duyamadıgından konuşamıyor olabilir mi ?
DOKTOR: evet haklısın duyuyor olsaydı az buz konuşurdu
K.B.B tmmdır sonuc rapora (konuşamıyor) olarak yazıldı

2. psikiyatri klinik i

DOKTOR: evet?
hastanın kardeşi : özürlü raporu icin gelmişdik
DOKTOR: hasta kim ? konuşamıyormu ?
HASTANIN KARDEŞİ: benim abim olur hayır konuşamıyor
DOKTOR: o zaman zeka testi icin şu psikolog a gidin ve tesi yaptırın gelin

PSİKOLOG

DOKTOR: evet buyur
HASTANIN KARDEŞİ: zeka testi icin gönderildik buyrun zevk evrakı
DOKTOR: tmm hasta şuraya otursun siz kapının dışında bekleyin biz biraz muhabbet etcez
HASTANIN KARDEŞİ: peki doktor bey size hoş sohbetler :)

(aradan 5 dk gecer ve olanları tahmin edebiliyorum doktor soruyor soruyor ama hic bi cevap yanıt alamıyor cünkü hasta bir tek benimle iletişim kurabiliyor)

DOKTOR: gel hele bi hastaya soramadım sordum ama beni anlamadı sana bi takım sorular sormak istiyorum
HASTANN KARDEŞİ: tabi doktor bey buyrun sorun
DOKTOR: hastalıgı doguştan mı? yoksa sonradan mı?
HASTANIN KARDEŞİ: ailemden ögrendigim kadarıyla dogdukdan 1 ay sonra bu hali aldı
DOKTOR: peki okula gitmedimi
HASTANIN KARDEŞİ: ne okulu acaba ?
DOKTOR: ilk okul ,orta okul veya özürlü okulu gibi
HASTANIN KARDEŞİ: doktor bey allah aşkına şundan 5 dk öncesine kadar sizin sorularıza cevap veremeyen ve sizi hic anlamayanın okula gitmedigini okuma yazma ögrenemeyip bilmedigini anlayamadınız mı ? hayır tabiki gitmedi

psikolog kararı (hasta'da orta derecede zeka geriligi) psikiyatri nin kararı da zeka testine yanıt veremedi zeka geriligi

genel cerrah: hic bir sorun yok

göz klinik i: sonuc görmede sorun var

fizik klinik i : nörolojiye zevk

nörolaji: onca film ,kan tahlili, tomografi yaptırmama ragmen sadece bana bakıp soru sorup cevapını alıp sonuc u yazdı

epilepsi, agır motor afazi,orta düzeyde mental reterdasyon

ORTAPEDİ : sol dirsekte spastisite mevcut. el bilek flexion kontraktüründe parmaklarını kullanamıyor kişi etkilenmiş extreniteyi kendine bakım veya günlük aktivitede kullanamıyor

poliklinik işlemleri bitti ve evrakları teslim ettim aralık ayının 25 ine heyet günü aldım ve heyet günü geldi cattı 25 i oldu ve heyet e gösterdim

ilk önce dedim doktor bey bize bu rapor agır özürlü raporu olarak lazım lütfen sonucları detaylı ve eksiksiz olarak yazarsanız sevinirim

sonucu ocak ayının 5 inden gel al dediler tmm dedim

ocak 5 2011 sonuc :
teşhis : agır motor gibi yukarda yazanlar ve yüzde %87 özürlü

AGIR ÖZÜRLÜ: degildir

raporun arka yüzünde heyet imzalarının bulundugu kısmın üstünde

kişinin özür grubu

1. ortopedik işaretlenmemiş (yani bu demek oluyorki ortopedi soru yok)
2. görme işaretlenmemiş (oysa göz doktoru gözde problem var oldugunu belirtmişdi)
3.Dil ve konuşma işaretlenmemiş ( tüm doktorlar raporda konuşamadıgını belirtmişdi konuşamayan insan nasıl oluyorda konuşabiliyor gösteriliyor ?)
4. hasta sadece zihinsel ,ruhsal ve duygusal olarak işaretlenmişdir

başhekime cıktım ve orada sadece bi bayan vardı sanırım başhekim yardımcısıydı kusura bakmayın lütfen bi soru sormak istiyorum

tabi dedi buyur

yüzde 87 özürlü olan bir kişi nasıl oluyor da agır özürlü olmuyor

hım evet eger yemek i kendi yiyebiliyorsa agır özürlü degildir dedi

peki dedim bir de bana şuraları acıkklarsanız cok mutlu olurum dedim gerci cevapsız kalacagınızı düşünüyorum dedim

konuşamayan insan nasıl oluyor da rapor sonucunda konuşabiliyor gözüküyor görme sorunu var oldugu halde nasıl oluyorda görmede hic bi problem yok gözüküyor ve ortopedide bilen sorun yok gözüküyor ???

aldıgım tek cevap: il saglık müdürlügüne gidip rapora itiraz edebilirsiniz

peki buradaki doktorlar adı üstünde uzmanlar ın hata yaptıgını mı belirtiyorsunuz? bunun baska bi yanıt ı yok va rmı ? neden raporda eksiklikler olabiliyor bu heyet uzmanlardan oluştugu halde?

cevap: il saglık müdürlügüne gidip rapora itiraz edebilirsiniz

cok seslı alkışşş
bu konuya cevap verılemez sanırım gecmıs olsun...
ama cevap vereyım il saglık mud ıtıraz edebılırsın
ayıptır
gunahtır
yazıktır

Kendi başına yemek yiyebiliyor olmak insanı ağır sakat statğüsünden çıkarmaz! İşgüzarlık yapmış doktorlar da heyet de. Yönetmelikte şöyle tanımlanmış: "Ağır özürlü: Özür durumuna göre özür oranı %50 ve üzerinde olduğu tespit edilenlerden günlük yaşam aktivitelerini başkalarının yardımı olmaksızın yerine getiremeyeceğine özürlü sağlık kurulu tarafından karar verilen kişileri"i kapsar

Evet, il sağlık müdürlüğüne gidip rapora itiraz etmekten başka yolunuz yok maalesef.
Hastaneye giderken shçek'in şu genelgesinin çıktısını alın yanınıza. "Burada yazılanlara göre kardeşim ağır özürlü ve evde bakım hizmetini hak ediyor" deyin: 2007/06 Sayılı Bakıma Muhtaç Özürlü Genelgesi | Shçek | SHÇEK Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Genel Müdürlüğü

İl sağlık müdürlüğüne hiç gitmem yazarım dilekçemi veririm hastaneye 15 gün içerisinde cevap vermek zorunda aynı olay benimde başıma geldi ordan biliyorum

ah be ustalar benim 10 yaşında otistik bir oğlum var her yıl rapor yeniliyoruz okula gidebilmesi için sıarsıyla 9 eylül ege uludağ bursa devlet hastelerinde raporunu aldık son olarak balıkesirden hastaneden aldık şimdiye kadarki tüm raporları ağır özürlüydü son raporda özür oranı artmış ama ağır özürlü değildir diye karar vermişler düzeltebilmek için ne uğraşlar verdik bir biz birde allah bilir öyle yazarım dilekçeyle falan olmuyor allah yardımcınız olsun

bende size katılıyorum benim annemede %64 özür oranı verildi ama ağır özür durumu hayır şimdi uğraşıyoruz eşimle birlikte allah herkezin yardımcısı olsun aslında %50 sonrası evet oluyormuş ya bu heyet doktorları bu işi bilmiyor yada bizde sorun var

öncelikle allah kolaylık versin herkese.
çok taze olduğu için yazdıyorum.ablamın 1996 doğumlu otistik oğlunu az önce yakacık devlet hastahanesine götürdük.Yiğinimin daha önce aynı hastahaneden almış olduğu &80 özürlü raporu vardı.Ama cahilliğimizden olsa gerek bu rapora başvururken yiğenimin aynı zamanda doğuştan kalp hastası olduğunu belirtmemiştik.kesinlikle en ufak yorgunluğa elmiyor.100 metra dahi yürüse morarma vede kusma oluyor.
yakacıktaki kurul başkanı olan doktor :vallahi siz işlemlere başlayın ama bu çocuğa ağır özürlü vermek zor gibi dedi.Ve bunu sadece çocuğu görererk dedi.Şimdiden şevkimiz kırıldı.
yiğinimin gittiği okulda kendisi gibi otistik olup ondan çok daha iyi durumda olanlar bile ağır özürlü raporu almışlar.Kime sorsak ya falanca partinin ilçe başkanı,yada kadın kollarından biri araya girdi diyor.
15 yaşında konuşamyan kendi başına hiç bir işini göremeyen.,vede ağır kalp hastası bir çocuğa rapor almak için bile araya birilerini katmak gerekiyor malesef.

hiç kimse doğru iş yapmıyor benim annemde bensiz ihtiyaçlarını karşılayamıyor ama illahi bazı insanları araya sokuncamı olacak bu işler ben haksız yere istemiyorum uygun olduğumuz için başvuru yaptık insanlar para yemeğe alışmış bence kimse işini dürüstçe yapmıyor bu siteyede soru soruyorum cevap alamıyorum bana dedikleri şey annene bakmaya mecbursun diyolar tabi mecburum ama yardımcı olmuyolar burdaki yöneticilerde soru soramıyosun ben bunu size sormayıpta kime soracağım doğru değilmi şunu şöyle yapın şöyle olur demiyolar bana bu hakkı devlet veriyorsa niçin almıyım hak etmeyenler bile alıyor benim tanıdığım birsürü kişi var %35 bile ağır özürlü kısmına evet vermişler biz %64 olduğu halde evet vermediler

heyet raporu almak gerçekten bir çile.doktorlar tarafından rencide edici sözlerde cabası.
her defasında doktorlardan, hastaneden bir daha nefret ediyorum.
damdan düşmeden düşenin hali anlaşılmıyor işte.

siz kaç defa heyete girdiniz sizinle yazışalımmı bana bilgi verirmisiniz

toprağım bana yardımcı olurmusun balıkesirdeki hastanelere heyete girdiniz daha sonramı uludağ üniversitesinemi gittiniz bana anlatırmısınız

bende gecen sene aynı sorunu yasadım.yatalak ve hergun altına yapan babam ıcın saglık raporuna basvurdum.cesetten farkı yok zor hareket edıyor yuruyemıyor o vazıyette 83 agır ozurlu degıldır raporu verdıler.herseyden vazgecmısken esımın ısrarı uzerıne bu sene tekrar rapr ıcın gıttık bu sefer 87 ıle agır ozurlu raporu verdıler.gecen sene ıle bu sene arasıdan ne degıstı.bu kurul doktorlarının basına allah bır bela versede anlasalar bızı.2 senedır almaya hakkımız olduguna ınandıgım bakım parasından olduk.hakkımız haram olsun.selamlar

Benımde 2003 dogumlu kızım var 2008 de ilk raporu aldıgımızda otizm teshisi koydular rapora orta derecede mental %70 verdiler ağır özürlü evetti.Dedikki neden böle kızımız zeka özrülü degil..Verdikleri cevap otizm yazamıyoruz yazabileceğimiz bu dedıler.
Rapor bitti tekrar götürdük istenen belgeler arasında varsa eskı raporu diye bişiy istediler verdik kızımın otistik oldugunuda belirttim sonuç gene mental redertasyon %70 bu seferde ağır özürlümü hayır gelde çık işin içinden
ne yapcaz dedık il saglık müdürlüğüne itiraz etcekmisiz bakalım hayırlısı

Biz aynı senaryoyu 2 yıl önce yaşadık .%85 özüre rağmen ağır özürlü kısımda (evet)yazmıyordu.Eşimde geçirdiği felçden dolayı konuşma duyma yoktu,ellerini kullanamıyordu buna rağmen ağır özürlü kısımda evet yazısı yoktu.İl sağlık müdürlüğüne dilekçe ile başvurdum.Dedi sizi başka hastaneye yollayacağız orası evet derse durum 1-1 oluyormuş başka bir hasytaneye de yollayacakmış.Direk kendim yeni işleme başlıyomuş gibi başka hastaneye gittim oradan evet yazılı raporu aldım.Gereken yerlere teslim edip lazım olan yerde kullandım herhangi bir sorun çıkmadı.

maalesef herkesin sorunu ortak bende 2 hafta önce %68 ortapedi raporu aldim ama hüsran şuan ağır motor kaybi diz altı 0 motor dizlerim sabit düşük ayak hıçbir ihtiyacımı karşılayamıyorum ağır özürlü sayılmadim Bakıma Muhtaç Özürlü genelgesine göre a c d şıklarına uymama rağmen. itiraz ettigimizde sgk başvurun denilmişti buda bi bilgisizlik şuan okudugum kadarıyla il sağlık müdürlügüne başvurman gerekiyo ve raporu aldıgım hastane hakem hastanesiymiş. biz kimseden olmadığımız bişey istemiyoruz sadece hakkımızı istiyoruz herkez işini hakkıyla yapsa uğraşmasak keske. herkese sabır diliyorum.:mad:

biz de aynı durumdayız spina bifidalı oğlum için ben de izmir tepecik hastanesinden %87 özürlü raporu çıkardık ama ağır özürlü kısmı evet yazmadığı için evde bakıma müracaat edemedik zaten onu çıkarıtırken çok uğraştık çocuk biz perişan olduk tekrar uğraşmak için ne şevkimiz ne de çocuğa zarar vereceğiz diye cesaretimiz kaldı ne yapacağız bilmiyorum zaten kendi derdimiz sıkıntımız bize yetiyo bir de bunlar böyle yaptımı artık..Allah yardımcımız olsun Allah hepimize şifa versin

Ben Doktorum.
Üstelik çalıştığım hastanenin Baştabip Yardımcısıyım.
Üstelik Sağlık Kurulundan sorumlu Baştabip Yardımcısı.
Babam' a %98 oranında özür verdiler.
Ama 95 yaşında olup yürüyemeyen Babam' a "AĞIR ÖZÜRLÜ DEĞİLDİR" denildi.

hastalıklara tek tek bakılıp değerlendirildiğinde evet kararda hataya düşebiliyorlar heyetlerin en büyük hatası bu.
ancak bütünde değerlendirildiğinde orta derecede zeka geriliği, ağır motor afazi olmasına rağmen ağır özürlü hayır çıkması ilginç
kendini o hastanın yerine koy bütün bu hastalıklarla neyi ne kadar yapabilirsin diye özeleştiride bulun esas mesele bu

Sizin durumu okuyunca benimkine normal diyorum artık.daha önce %83 olan rapora istanbul il sağlık müdürlüğü nden itiraz ettim raporu haydarpaşa numuneden %87 olarak değiştirdik ama ağır özürlü ibaresi yine hayır.kızım doğuştan sol tarafını kullanamıyor yürüyebiliyor ama dengesi aşırı zayıf elini kullanamıyor şimdi bu çocuk nasıl üstünü giysin nasıl yemeğini yesin nasıl banyosunu yapsın hadi yemeğini sağ eliyle yedi diyelim ekmeğini nasıl koparsın.tekrar itiraz etsem bi sonuca ulaşabilirmiyim acaba 2 yıl geçti yılda 1 kere itiraz hakkımız var diye biliyorum doğrumudur.yani sizce uğraşmalımıyım bu arada siz ne yaptınız sayın aygun54

ertu55 SABİM alo 184'ü arayarak bilgi alabilir, hastanelerle ilgili şikayetlerinizi iletebilirsiniz.

hastanelerle ilgili şikayetleri olan arkadaşlar SABİM alo 184'ü arayıp şikayetçi olabilirsiniz.

SABİM

Üst Alt