merhaba
benim abim özürlüdür konuya nasıl girecegimi bilemedim özür simdiden özürlü abim ile bereber yaşıyorum yani 2 kardeş bizi tanıyan ve seven insanlar devletin vermiş oldugu imkanlardan yararlanmamızı tavsiye ettiler tabi bizim bilgimiz yoktu uzun bi ugraş cabası icine girdim ve özürlü raporunu almak icin neler yababilirim ögrenmeye calıştım devlet dairlerinde gitmedigim sormadıgım yerler kalmadı sanırım benden bi uzman olur artık heralde gezdigim ve görüştügüm poliklinikleri ve ne sorup ne cevap aldıklarını ve ne ceval aldıgımı sizinle paylaşmak istedim
1: K.B.B
DOKTOR: evet hastanın bir sorunu varmı ?
HASTA KARDESİ: konuşamıyor
DOKTOR: kulakları duyuyor mu
HASTA KARDESİ: sanmıyorum isterseniz kendisine bi seslenin duyuyorsa size cevap verebilir demekdir ama şunu belirtmek istiyorum eger duyan biri olsaydı 32 yaşında bir insan 32 senedir türkce konuşan insanların icinde yaşıyor elbet bu dili anlayıp cözüp konuşabilirdi sizce duyamadıgından konuşamıyor olabilir mi ?
DOKTOR: evet haklısın duyuyor olsaydı az buz konuşurdu
K.B.B tmmdır sonuc rapora (konuşamıyor) olarak yazıldı
2. psikiyatri klinik i
DOKTOR: evet?
hastanın kardeşi : özürlü raporu icin gelmişdik
DOKTOR: hasta kim ? konuşamıyormu ?
HASTANIN KARDEŞİ: benim abim olur hayır konuşamıyor
DOKTOR: o zaman zeka testi icin şu psikolog a gidin ve tesi yaptırın gelin
PSİKOLOG
DOKTOR: evet buyur
HASTANIN KARDEŞİ: zeka testi icin gönderildik buyrun zevk evrakı
DOKTOR: tmm hasta şuraya otursun siz kapının dışında bekleyin biz biraz muhabbet etcez
HASTANIN KARDEŞİ: peki doktor bey size hoş sohbetler
(aradan 5 dk gecer ve olanları tahmin edebiliyorum doktor soruyor soruyor ama hic bi cevap yanıt alamıyor cünkü hasta bir tek benimle iletişim kurabiliyor)
DOKTOR: gel hele bi hastaya soramadım sordum ama beni anlamadı sana bi takım sorular sormak istiyorum
HASTANN KARDEŞİ: tabi doktor bey buyrun sorun
DOKTOR: hastalıgı doguştan mı? yoksa sonradan mı?
HASTANIN KARDEŞİ: ailemden ögrendigim kadarıyla dogdukdan 1 ay sonra bu hali aldı
DOKTOR: peki okula gitmedimi
HASTANIN KARDEŞİ: ne okulu acaba ?
DOKTOR: ilk okul ,orta okul veya özürlü okulu gibi
HASTANIN KARDEŞİ: doktor bey allah aşkına şundan 5 dk öncesine kadar sizin sorularıza cevap veremeyen ve sizi hic anlamayanın okula gitmedigini okuma yazma ögrenemeyip bilmedigini anlayamadınız mı ? hayır tabiki gitmedi
psikolog kararı (hasta'da orta derecede zeka geriligi) psikiyatri nin kararı da zeka testine yanıt veremedi zeka geriligi
genel cerrah: hic bir sorun yok
göz klinik i: sonuc görmede sorun var
fizik klinik i : nörolojiye zevk
nörolaji: onca film ,kan tahlili, tomografi yaptırmama ragmen sadece bana bakıp soru sorup cevapını alıp sonuc u yazdı
epilepsi, agır motor afazi,orta düzeyde mental reterdasyon
ORTAPEDİ : sol dirsekte spastisite mevcut. el bilek flexion kontraktüründe parmaklarını kullanamıyor kişi etkilenmiş extreniteyi kendine bakım veya günlük aktivitede kullanamıyor
poliklinik işlemleri bitti ve evrakları teslim ettim aralık ayının 25 ine heyet günü aldım ve heyet günü geldi cattı 25 i oldu ve heyet e gösterdim
ilk önce dedim doktor bey bize bu rapor agır özürlü raporu olarak lazım lütfen sonucları detaylı ve eksiksiz olarak yazarsanız sevinirim
sonucu ocak ayının 5 inden gel al dediler tmm dedim
ocak 5 2011 sonuc :
teşhis : agır motor gibi yukarda yazanlar ve yüzde %87 özürlü
AGIR ÖZÜRLÜ: degildir
raporun arka yüzünde heyet imzalarının bulundugu kısmın üstünde
kişinin özür grubu
1. ortopedik işaretlenmemiş (yani bu demek oluyorki ortopedi soru yok)
2. görme işaretlenmemiş (oysa göz doktoru gözde problem var oldugunu belirtmişdi)
3.Dil ve konuşma işaretlenmemiş ( tüm doktorlar raporda konuşamadıgını belirtmişdi konuşamayan insan nasıl oluyorda konuşabiliyor gösteriliyor ?)
4. hasta sadece zihinsel ,ruhsal ve duygusal olarak işaretlenmişdir
başhekime cıktım ve orada sadece bi bayan vardı sanırım başhekim yardımcısıydı kusura bakmayın lütfen bi soru sormak istiyorum
tabi dedi buyur
yüzde 87 özürlü olan bir kişi nasıl oluyor da agır özürlü olmuyor
hım evet eger yemek i kendi yiyebiliyorsa agır özürlü degildir dedi
peki dedim bir de bana şuraları acıkklarsanız cok mutlu olurum dedim gerci cevapsız kalacagınızı düşünüyorum dedim
konuşamayan insan nasıl oluyor da rapor sonucunda konuşabiliyor gözüküyor görme sorunu var oldugu halde nasıl oluyorda görmede hic bi problem yok gözüküyor ve ortopedide bilen sorun yok gözüküyor ???
aldıgım tek cevap: il saglık müdürlügüne gidip rapora itiraz edebilirsiniz
peki buradaki doktorlar adı üstünde uzmanlar ın hata yaptıgını mı belirtiyorsunuz? bunun baska bi yanıt ı yok va rmı ? neden raporda eksiklikler olabiliyor bu heyet uzmanlardan oluştugu halde?
cevap: il saglık müdürlügüne gidip rapora itiraz edebilirsiniz
benim abim özürlüdür konuya nasıl girecegimi bilemedim özür simdiden özürlü abim ile bereber yaşıyorum yani 2 kardeş bizi tanıyan ve seven insanlar devletin vermiş oldugu imkanlardan yararlanmamızı tavsiye ettiler tabi bizim bilgimiz yoktu uzun bi ugraş cabası icine girdim ve özürlü raporunu almak icin neler yababilirim ögrenmeye calıştım devlet dairlerinde gitmedigim sormadıgım yerler kalmadı sanırım benden bi uzman olur artık heralde gezdigim ve görüştügüm poliklinikleri ve ne sorup ne cevap aldıklarını ve ne ceval aldıgımı sizinle paylaşmak istedim
1: K.B.B
DOKTOR: evet hastanın bir sorunu varmı ?
HASTA KARDESİ: konuşamıyor
DOKTOR: kulakları duyuyor mu
HASTA KARDESİ: sanmıyorum isterseniz kendisine bi seslenin duyuyorsa size cevap verebilir demekdir ama şunu belirtmek istiyorum eger duyan biri olsaydı 32 yaşında bir insan 32 senedir türkce konuşan insanların icinde yaşıyor elbet bu dili anlayıp cözüp konuşabilirdi sizce duyamadıgından konuşamıyor olabilir mi ?
DOKTOR: evet haklısın duyuyor olsaydı az buz konuşurdu
K.B.B tmmdır sonuc rapora (konuşamıyor) olarak yazıldı
2. psikiyatri klinik i
DOKTOR: evet?
hastanın kardeşi : özürlü raporu icin gelmişdik
DOKTOR: hasta kim ? konuşamıyormu ?
HASTANIN KARDEŞİ: benim abim olur hayır konuşamıyor
DOKTOR: o zaman zeka testi icin şu psikolog a gidin ve tesi yaptırın gelin
PSİKOLOG
DOKTOR: evet buyur
HASTANIN KARDEŞİ: zeka testi icin gönderildik buyrun zevk evrakı
DOKTOR: tmm hasta şuraya otursun siz kapının dışında bekleyin biz biraz muhabbet etcez
HASTANIN KARDEŞİ: peki doktor bey size hoş sohbetler
(aradan 5 dk gecer ve olanları tahmin edebiliyorum doktor soruyor soruyor ama hic bi cevap yanıt alamıyor cünkü hasta bir tek benimle iletişim kurabiliyor)
DOKTOR: gel hele bi hastaya soramadım sordum ama beni anlamadı sana bi takım sorular sormak istiyorum
HASTANN KARDEŞİ: tabi doktor bey buyrun sorun
DOKTOR: hastalıgı doguştan mı? yoksa sonradan mı?
HASTANIN KARDEŞİ: ailemden ögrendigim kadarıyla dogdukdan 1 ay sonra bu hali aldı
DOKTOR: peki okula gitmedimi
HASTANIN KARDEŞİ: ne okulu acaba ?
DOKTOR: ilk okul ,orta okul veya özürlü okulu gibi
HASTANIN KARDEŞİ: doktor bey allah aşkına şundan 5 dk öncesine kadar sizin sorularıza cevap veremeyen ve sizi hic anlamayanın okula gitmedigini okuma yazma ögrenemeyip bilmedigini anlayamadınız mı ? hayır tabiki gitmedi
psikolog kararı (hasta'da orta derecede zeka geriligi) psikiyatri nin kararı da zeka testine yanıt veremedi zeka geriligi
genel cerrah: hic bir sorun yok
göz klinik i: sonuc görmede sorun var
fizik klinik i : nörolojiye zevk
nörolaji: onca film ,kan tahlili, tomografi yaptırmama ragmen sadece bana bakıp soru sorup cevapını alıp sonuc u yazdı
epilepsi, agır motor afazi,orta düzeyde mental reterdasyon
ORTAPEDİ : sol dirsekte spastisite mevcut. el bilek flexion kontraktüründe parmaklarını kullanamıyor kişi etkilenmiş extreniteyi kendine bakım veya günlük aktivitede kullanamıyor
poliklinik işlemleri bitti ve evrakları teslim ettim aralık ayının 25 ine heyet günü aldım ve heyet günü geldi cattı 25 i oldu ve heyet e gösterdim
ilk önce dedim doktor bey bize bu rapor agır özürlü raporu olarak lazım lütfen sonucları detaylı ve eksiksiz olarak yazarsanız sevinirim
sonucu ocak ayının 5 inden gel al dediler tmm dedim
ocak 5 2011 sonuc :
teşhis : agır motor gibi yukarda yazanlar ve yüzde %87 özürlü
AGIR ÖZÜRLÜ: degildir
raporun arka yüzünde heyet imzalarının bulundugu kısmın üstünde
kişinin özür grubu
1. ortopedik işaretlenmemiş (yani bu demek oluyorki ortopedi soru yok)
2. görme işaretlenmemiş (oysa göz doktoru gözde problem var oldugunu belirtmişdi)
3.Dil ve konuşma işaretlenmemiş ( tüm doktorlar raporda konuşamadıgını belirtmişdi konuşamayan insan nasıl oluyorda konuşabiliyor gösteriliyor ?)
4. hasta sadece zihinsel ,ruhsal ve duygusal olarak işaretlenmişdir
başhekime cıktım ve orada sadece bi bayan vardı sanırım başhekim yardımcısıydı kusura bakmayın lütfen bi soru sormak istiyorum
tabi dedi buyur
yüzde 87 özürlü olan bir kişi nasıl oluyor da agır özürlü olmuyor
hım evet eger yemek i kendi yiyebiliyorsa agır özürlü degildir dedi
peki dedim bir de bana şuraları acıkklarsanız cok mutlu olurum dedim gerci cevapsız kalacagınızı düşünüyorum dedim
konuşamayan insan nasıl oluyor da rapor sonucunda konuşabiliyor gözüküyor görme sorunu var oldugu halde nasıl oluyorda görmede hic bi problem yok gözüküyor ve ortopedide bilen sorun yok gözüküyor ???
aldıgım tek cevap: il saglık müdürlügüne gidip rapora itiraz edebilirsiniz
peki buradaki doktorlar adı üstünde uzmanlar ın hata yaptıgını mı belirtiyorsunuz? bunun baska bi yanıt ı yok va rmı ? neden raporda eksiklikler olabiliyor bu heyet uzmanlardan oluştugu halde?
cevap: il saglık müdürlügüne gidip rapora itiraz edebilirsiniz