Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Özürlü raporum vergi indirimi aşamasında düşürüldü. Ne yapabilirim? [Soru]

addvaitya_dilruba

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhabalar ben askeri gatadan c47 ve f13 askerlige elverişli degildir diye rapor aldım. sonra bu raporu devlet hastanesinde sivile cevirdim %42 derecede bana özurlu raporu verdiler. vergiden muaf olmam için vergi dairesine verdim raporu o da bana yeni bir rapor getireceksiniz dedi. devlet hastanesinden yeni bir rapor cıkartım, rapor derecem %54 olmuştu. vergi dairesine goturup verdim onlar ankaraya bakanlıga gonderdiler. onlar inceleyip haber vercekler dedi.
inceleyip 3 ay sonra raporu gonderdiler. derece raporu yeni sistematige gore %36 dır, ondan dolayı özurlu sayılamaz ve vergiden muaf tutulamaz dediler.
boyle birşey ola bilir mi?

Öyle.
Hastaneden aldığınız rapor vücudunuzdaki özür oranını Maliye Bakanlığının tespit ettiği de işgöremez oranı olduğundan % 40 ın altına düşmemelisiniz.

Hangi sakatlığa/hastalığa yüzde kaç oranında işgücü kaybı oranı verileceği, konuyla ilgili Cetvel'e göre belirlenir.
Eğer verilen kararın bu cetvele uygun olmadığını düşünüyorsanız mutlaka ama mutlaka itiraz etmelisiniz.
Defterdarlığa, kararın Cetvele uygun olmadığı gerekçesiyle, Hakem hastanesine sevk ve Kurum Sağlık Kurulu'nca yeniden değerlendirme talebiyle dilekçe verin.
Maliye bu işi hep yapıyor. İtiraz ede ede zorla hakkınızı almaktan başka yol yok maalesef.

Üst Alt