Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Özürlü raporunu hangi hastaneler veriyor? [Soru]

cleanmaxplus

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
ben antalya ili kemer ilçesinde yaşıyorum. burada bulunan devlet hastanesi ropar vermeye yetkili mi? rapor almak için nasıl bir yol izlicem?
bilgisi olan varsa yardım ederse sevinirim

Antalya için şunlar görünüyor:
Antalya Devlet Hastanesi
Atatürk Devlet Hastanesi
Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi

Ne için (2022 maaşıi evde bakım aylığı, vergi indirimi, H sınıfı ehliyet, özel donanımlı otomobil almak vs.vs.vs) rapor alacaksan o gerekçeleri sıralayan bir dileçke yazıp (hastaneye), o sayıda nüsha halinde sana rapor verecekler.

daha önce çalışıyodum raporum felan yoktu normal statüde çalıştım. işten ayrıldım 7 ay oldu. şimdi rapor almak istiyorum eger yeni bir iş bulup başlarsan raporum elimde olsun eger %40 ı gecersem sakatlık statüsünde başlayayım diyom. ama %40ın altında olursa bana genede bir faydası olurmu.
h sınıfı ehliyet almak istemiyom.ehliyetim var b sınıfı. ben ne yazayım raporu isterken dilekceme bana faydası olacak seyler nelerdır?

Rapor oranı %40'ın altında olursa sakat statsüsünde olmazsın. Yani rapor bir işine yaramaz...

Her konuya değinen bir rapor almak için şöyle bir dilekçe iş görür sanırım:

• ................... Hastanesi Başhekimliğine

16 Temmuz 2007 günkü Resmî Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe giren Özürlülük Ölçütü, Sınıflandırması ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik'in 'Özürlü sağlık kurulu raporunun doldurulması'nı düzenleyen 9. maddenin 5. fıkrası, "Özürlü sağlık kurulu raporlarında, raporun kullanım amacı bölümüne; bireyin özür grubuna uygun hakları, özürlü sağlık kurulunca değerlendirilerek bu Yönetmeliğin ekinde yer alan EK-3 sayılı formda gösterilen raporun arka yüzünde bulunan açıklamalar bölümü dikkate alınarak yazılır. Raporun kullanım amacı bölümüne, bireyin özür grubuna uygun hakları değerlendirilerek yapılan değerlendirmeler; sonuç bölümüne evet, hayır ya da değerlendirilmedi ibarelerinden birisi kullanılmak suretiyle yazılır ve bu bölüm hiçbir suretle boş bırakılmaz." talimatını, 'Özürlü sağlık kurulu raporunun tasdiki ve verilişi'ni düzenleyen 14. maddenin 2. fıkrası ise, "Özürlü Sağlık Kurulu Raporunun bir nüshası ilgili kişiye verilir. İlgilinin talebi üzerine hazırlanmış olan özürlü sağlık kurulu raporlarından; özürlünün kullanabileceği hakları sayısınca çoğaltılarak imza edilir, onaylanır ve mühürlenerek ilgiliye verilir." talimatını vermektedir.

Ayrıca Sağlık Bakanlığının, 03.03.2004 tarih, 3539 sayı ve 2004/30 no'lu genelgesi, "özürlü sağlık kurulu raporları için muayene, tetkik ve rapor ücreti alınmamalı" talimatını; ve 14.02.2002 tarih, 17983 sayı ve 2002/128 no'lu genelgesi ise "Özürlü kişilere randevu, muayene ve diğer hizmet birimlerinde öncelik verilmesi, hastanelerde bekletilmemeleri, gerekli hallerde özel bir günde sağlık kurulunun toplanmasının sağlanması, ayrıca Eğitim Ve Arştırma hastanelerimizde ''Özürlü Polikliniklerinin'' ihtiyaçlara göre yeniden düzenlenmesi" talimatını vermektedir.

Bu hükümler çerçevesinde, hangi haklardan yararlanabileceğime dair [buraya yukarıdaki haklar tek tek de yazılabilir. Ör: vergi indirimi alabilir, 2022 maaşı alabilir, evde bakım aylığı alabilir, işitme cihazı alabilir, akülü sandalye alabilir vs.vs.vs.] ibarelerin eksiksiz doldurularak, o sayıda nüsha sayısınca tarafıma sağlık kurulu raporu verilmesini arz ederim

bunu böylece cıkarıp versem kabul ederlermı? ben orda bi form veriyorlar onu dolduruyoz diye duymustum da. ben istedigim sadece erken emekli olmak işe girerken sakatlık kodrosunda başlamak. duydugum kadarıyla sakatlık kodrosunda calısanları işten cıkartmak zor oluyomus. vergi indirimi almak. cvbın için çok teşekkür ederim oturanboga

O zaman bunu vermene gerek yok. Vergi indiriminden yararlanıp yararlanamayacağına dair rapor talep etmen yeterli. Sadece, 3-4 nüsha vermelerini iste. Böylece her seferinde yeni rapor peşinde koşmamış olursun...

Üst Alt