Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Özürlü sağlık kurulu raporunda özürlülük yüzdesini kaç verirler?

antalya07

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhabalar,

Ben %59 ortopedik özürlüyüm. Son 9 aydır 3c evresinde yumurtalık kanseriyim. Özürlü sağlık kurulu raporumu yenileteceğim. 3. evre kanser hastaları %80 özürlü sayılıyor. Bu durumda benim özürlülük yüzdemi yeni hastalığımla nasıl hesaplayacaklar? %90 ın üzerine çıkar mı özürlülük durumum?

İyi günler.

Hilal

evet sanırım 90 üzeri alırsınız

Tüm engelliler platform üyeleri ve engelli arkadaşlarım. Hepinizi saygı ve sevgilerimle selamlıyorum. Henüz bu sayfada gezinmeyi yazmayı bilmiyorum. ama elbette öğreneceğim.

geçmiş olsun Allah şifa versin %85-90 arası bir rapor alırsınız ama inşallah tez zamanda iyileşirsiniz

Merhaba sayın recep sağlam bey; benim % 60 ile AĞIR ÖZÜRLÜ raporu ile evde bakım ücreti alıyordum. raporumda 5 yıl ve daha fazla bir zaman olmasına rağmen raporumun güncellenmesi istendi. Bende tekrar rapor aldım % 80 olmasına rağmen AĞIR ÖZÜRLÜ yazmıyor. il sağlık müdürlüğüne itiraz ettim başka bir hastanede tekrar rapor almam istendi ondada % 78 olmasına rağmen AĞIR ÖZÜRLÜ yazmıyordu. Lütfen bu konuda bilen arkadaşların beni aydınlatmasını, ne yapmam gerektiğini yazmalarını önemle rica ediyorum. Sayın arkadaşlar bu konularda lütfen bibirimiz aydınlatalım, hepinize selam saygılarımı yolluyorum...

ağır engelli olabilmeniz için kendinize özel ihtiyaçlarınızın bir kısmını veya tamammını yapamıyor olmanız gerekmektedir örneğin yeme içme wc ihtiyacı gibi durumunuza bakılmış ona göre değerlendirme yapılmış sanırım ama tekrardan itiraz edip en son hakem hastaneye başvurabilirsiniz

antalya07;

% 59 üzerine % 80 daha verilirse rapor oranınız % 92 olur..

karabey05
raporda süreklidir ibaresi varsa iptal etmeleri mümkün değil şayet 2009 dan sonraysa yeni yasada 2009 dan önceki raporların yenilenmesi isteniyor onun altında bir çapanoğlu var inşallah çözülür

Arkadaşlar çok teşekkür ederim. Sayın sağlam türk ; Raporumda ( 5 yıl ve daha fazla) yazıyor İl sağlık müdürlüğüne itiraz ettim. sonuç değişmedi. Şimdi kurul işi çok sıkı tutuyor. % 93 alan bir arkadaşım bile ağır özürlü raporu amadı. Saygıve sevgiler

ağır özürlü raporu vermeleri için yaşam tarzına bakıyorlar temel ihtiyaçları kendi görebilirmi göremezmi diye ona göre veriyorlar gerçekten oran 90 ların üzerinde olabilir ama bu ağır engelli olacak anlamına gelmiyor eğer genel ihtiyaçlarınızı kendiniz görebiliyorsanız ağır engelli değildir diyorlar

Sayın sarasota; Eğer bir kişi % 90 iş gücü kaybındaysa br başka deyimle % 10 yaşama oranı varsa nasıl ağır engelli olmaz. Bu kişi temel ihtiyaçlarını elbette birilerinin yardımı olmadan yapamaz. O zaman oranları düşük tutsunlar örneğin % 20-25 gibi oran versinler. o vakit ağır engelli yazmasalarda olur. sizce % 90-95 özürlü bir insan nasıl agır engelli olamaz bu durum bana çok çelişkili geliyor. Sizcede öyle değilmi. Bence elleri iş görebilir kötürüm bir insanın elleri çalışsa ne olur Tuvalate, banyoya yemek yemeye sürünerekmi gidecek. hiçmi dışarı çıkmayacak ? Çıksa nasıl çıkacak. Sizce yardım almadan normal hayatına devam edebilecekmi ? Sarasota duruma birde bu penceren bakmanızı diyorum. Saygılar /21 ağus 2014

Üst Alt