Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Özürlü, statüsünde çalışan kişi, başka işte de part-time çalışabilir mi?

vertias87

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
herkese merhabalar;
benim bir sorum olacak
şu an engelli kadrosunda bir yerde çalışırken
başka bir yerde de engelli kadrosunda part-time çalışma imkanı varmıdır?
teşekkürler

çalışabilirsin neden çalışamayasın öğretmen değiliseniz çalışabilirsiniz

cevabınız için teşekkür ederim
iki yerde birden engelli kadrosunda iş kur a bağlı olarak çalışılabilir yani?

Devlet memuruysanız şayet 2. bir iş yapması kanunen yasaktır ama bunu gizli olarak yapabilirsiniz.

verıtas oyle sacma sey olurmu aynı anda ıkı yerde nasıl calısılır soyle calısabılırsın bır yerde ısın bıter ıkıncı yerde part tam calısırsın sıgortasız engellı kadrosu ıkı yerde olmaz mumkun degıl mantık olarak dusunursenız cevabını kendınız bulursunuz

fulya
mantıklı düşünceler güzel ama bu düz mantıkla yanı sırf kendınıze saçma geldiği için insanları yanlış yönlendirebilirsiniz daha duyarlı olmalısınız
işkur a telefon ettiğimde karşımdaki kişiye sormuştum bu soruyu oda bana bir yerde engelli kadrosunda tam zamanlı çalışırken aynı anda bı baska yerde yıne sıgortalı ve englli kadrosunda yarı zamanlı olarakda çalışabileceğimi söylemişti
bu soruyu sorma amacımda aslında bunu daha önce yapmış birleri olursa diye teyit etme amaçlıydı.
yinede soruma yanıt veren herkese teşekkürler

üstteki postları okursanız saçmalık kelimesini kullanmadığımı görebilirsiniz
elbetteki kişiler düşüncelerini söyleyebilir ama karar hükmünde değilde önerme şeklinde olmalıdır
buda benim düşüncem

Esselamu Aleyküm Aleyküm..öncelikle şunu belirteyim benim bir arkadaşım makina mühendisi özürlü kadrosunda çalışıyor özürü şeker hastası kendisi ...ama başka bir yerde daha çalışıyor ordanda siğorta primi ödeniyor hiç sorun olmadı şimdiye kadar, ama şunuda belirtmek istiyorum devlet memuru olsa belki çalışma olanağı olmayabilir sormak lazım, burda arkadaşlar herşeyi bilmek zorunda olmayabilir başlarına gelmeyince yada biri vasıtası ile bilgi sahibi olmayınca ama benim arkadaşımın siğorta primlerini gördüm, ve şunuda belirteyim lütfen kimse kimsenin yorumuna karşı çıkmasın herkes aynı düşünmek zorunda değil burda kendince yorum yapmış olabilir bilmiyor olabilir belki bir bilen yazar o kişide öğrenmiş olur burda kimse kimsenin kalbini kırmasına gerek yok burda kimse para karşılığında bilgi paylaşmıyor ben bir çok şeyi burdan öğreiyor ve çevremdeki bütün engelli inanlarla paylaşıyorum, yorum yapanda yapmayanda Allah cc razı olsun güzel bir site .....

ben arastırdım saglam kısıler ıcın bu mumkun ısverenın ıssozlesmesınde calısabılır maddesı var ıse saglam kısıler calısabılıyor fakat engellı kadrosunda aynı anda baska bır ısde engellı kadrosunda mumkun gorunmuyor sıgortasız olabılır ama ssk lı zor gorunuyor mantık olarak ele alırsak ıkıncı ısyerındede engellı statusunde gozukmesı gerekecek mesala ıs kazası gecırdıgınde sorumlulugu kım ustlenecek burada ısverenler arasında zıt gorusler ortaya cıkar dıye dusunuyorum

Fulya 35... sağlam kişiler çalışıyor iki hatta 3 iş yerinde ben gördüm hemde arkadaşlarım bunlar mühendis oldukları için sonuçta çalışmaları sadece imza beden olarak çalışmıyorlar birde sağlıkçı bir tanıdığım abla vardı oda engelli kadrosunda çılıyordu ama başka bir yerde daha görüküyordu ordanda sigortasoı yatıyordu ama şunu sormadım diğer iştede engelli statüsündemi görünüyor onu bilmiyorum.. pazartesi sorar burdan paylaşırım, birde devlet sana çalışamazsın demiyor zaten hayat şartları o kadar kötüki, insanlar zaten ikinci işi bulsa zaten hemen çalışacak Allah cc yar ve yardımcısları olsun inşAllah Allah cc önce işsizlere iş aş eş nasip etsin diyelim selam ve dua ile....

yasın kardesımcalısabılır bende olmaz demıyorum engellı kadrosu bır tanedır ıkı tane yasal olarak mumkun degıl nedenıne sorarsan bır sakat acıgı olan fırma var dıyelım kıncısı ıcın ıse gıttın kaza gecırdın senın butun haklarını hangısı verecek ozaman hangısı kabul edecek burda bır kaos olur aynı anda engellıde calısabılır ama resmı olarak calısamaz ıkıncı ısyerınde ssk lı olarak bıryerde ısden cıkıp ıkıncı ısyerıne ssk lı olarak ıse baslamak ıcın sıgorta evraklarını vermen gerek bunun ıcın ıkıncı yol nasıl alınır benım kafam almıyor ıs sozlesmelerınde ısveren ızın verırse calısma sekıllerı olusur aksı takdırde zor dıye dusunuyorum bu muhendıs arkadasların yaptıgı ısı prosudur geregı ıs yapmıs olabılır ama ssklı olarak bana cok garıp geldı gunumuzde ınsanlar tek ssk a gırısıyle zor ıs buluyor zaten

Allah cc razı olsun Fulya35 ama benim arkadaşım çalışıyor hatta bir sağlıkçı arkadaşımda vardı oda ayrı bir yerde daha çalışıyordu onunda ssk primlerine baktım yüksek yatıyordu... ama dediğim gibi kanunen böyle bir hak var ama iki taraftada özürlümü bilmiyorum ben şurdan şunu anlıyorum bir yerde özürlü kadrosundadır diğer yerdede normal statüde primin yatıyordur...benim diğer mühendis bir arkadaşım 3 yerde siğortası yatıyordu ama bu özürlü değildi... özürlü olan sadece 2 iş yerinde primi yatıyordu biri özürlü diğeride normal statüde sanırım... sonuçta devlete para yatıyor ne farkediyor devlet şanslı burda hem iki yerden sigorta primi alıyor devlet aldığına bakar ...Allah cc hayırlısını versin abla ne diyelim Rabbim ne verirse Hayırlısını versin

amin yasın bey ben yıllarca ınsan kaynaklarında yonetıcılık yaptım ısverenler boyle engellı kadrosunda calısan kısıyı rıske attırmaz ıs kazaları vs gıbı durumları goz onune alırlar devlet nasıl bır yol ızlıyor bılemem ama emeklı olurken de erken emeklı etmıyor sonucda bır ozurlu aynı anda ıkı farklı sırketlerde calısması mumkun degıl olsa bıle ıs sozmesınde aynı anda baska bır ısde calısabılır maddesı var ıse o sakat statude olsa calısabılır aksı halde ısverenının rızası olmadan mumkun degıl aynı anda ıkı sıgortanın yatmasıda cok garıp suradan pay bıcın dıyelımkı ıkı yerden pırımı yattı emeklı olurken tazmınatını ayrı ayrımı alıcak bu kısıler yada kısı sız bu muhendıs arkadsınızdan net ogrenın bızde aydınlanmıs oluruz

Allah cc razı olsun Fulya ama ben arkadaşımın sgk ben girdim onun adına,

ALİ ŞERBETÇİ 26 Kasım 2011, Cumartesi takvim gazatesi....
İki işyerinden sigorta primi yatabilirmi,

SSK girişim Mart 1993. 3740 ödenmiş prim gün sayım var.
08.03.1977 doğumluyum. 2009 Nisan'dan bu yana iki işte SSK'lı olarak
çalışmaktayım. Bunun kanunen bir sakıncası veya faydası var mı? İlk işyerimde 8
yıldır çalışmaktayım. Burada kıdem de aldım. Ben bu işyerinden 3600 yasasından
faydalanarak tazminat alarak ayrılmak istiyorum. Bu benim emekliliğimi etkiler
mi? Emekli olduğum zaman alacağım toplu parayı etkiler mi? Cengiz AKSU

İki işte çalışıp adınıza iki yerden de prim yatmasının kanunen bir
sakıncası bulunmamakta. Hatta iki yerden prim yatması, emekli olduğunuzda daha
yüksek emekli aylığı almanıza neden olur. 3600 prim gün sayınızı
tamamladığınızdan SSK'dan alacağınız yaşınızı bekleyeceğinize dair yazıyla
tazminatınızı alabilirsiniz. Kıdem tazminatı, çalışılan her işyeri için ayrı
ayrı ödenmesi gerekir. İki farklı işyerinde ayrı ayrı sigorta girişiniz varsa ve
ayrı ayrı çalışmalarınız bulunuyorsa, bir işyerinden kıdem tazminatınızı alarak
ayrılmış iseniz, öteki işyerinizde ödemiş olduğunuz prim gün sayısınız tutuyorsa
tazminatınızı alabilirsiniz. Ancak aynı dönem için aynı işyerinden birden fazla
tazminat alamazsınız.

buda başka bir siteden...,
Herkese merhaba,

Ben bir firmaya danışmanlık hizmeti veriyorum ve bu yerin benim sigorta primimi 30 gün üzerinden yatırması gerekiyor.
Ben şimdi başka bir firmada tam zamanlı olarak işe başlayacağım ve diğer danışmanlık hizmeti verdiğim yerden de ayrılmak istemiyorum çünkü burdan da bir miktar gelirim var.

Benim 2 sorum var:

1) SGK açısından, aynı kişiye iki farklı yerden 30'ar gün sigorta primi yatmasının bir cezası veya yaptırımı var mıdır? (Primin boşa gideceğini ve bana bir fayda sağlamayacağını biliyorum.) Ben sadece cezası veya yaptırımı var mıdır diye soruyorum?

2) Yeni işe gireceğim yer benim ilk sigorta primimi yatırdığında bu bir sorun teşkil eder mi? Yani bir yerde karşılarına bunun zaten sigorta primi yatıyor diyip primi almama durumu olur mu?

Görüşlerini paylaşan arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ederim.
cevabı.....

İki sorunuzun da yanıtı….”Sorun olmaz”… Prim gün sayınız 30 günden fazla da olsa 30 gün olarak dikkate alınır. İki firmadan ödenen primlerin, tavan tutarı aşmayacak toplamı esas alınacağından emekli maaş hesabı açısından yarar sağlar.
Tavan primin fazlası olursa SGK’dan ertesi yıl iadesini talep edebilirsiniz. İade alırsanız, bu tutarı da aldığınız yılı takip eden yılın Mart ayında Gelir Vergisi beyannamesi vererek vergisini ödersiniz. Primi almazsanız herhangi bir işleme gerek yok . kaynak...,İki farklı yerden sigorta primlerinin yatması

sevgli fulya daha bir çok örneği var bu şekilde.....Allah cc emanet ol.......

Sakat olsun ya da olmasın, sakat statüsünde çalışsın ya da çalışmasın, bir kişi aynı anda birden fazla işyerinde sigortalı olarak çalışabilir... Aksini söyleyen hiç bir düzenlem/kısıtlama bilmiyorum.

Şimdi gece bir işte engelli statüsünde çalışıyorum 12 saat işimiz yorucu değil ,ben yine engelli statüsünde gündüz 8 saat bir ofis işi bulsam çalışabilirmiyim ssk açısından sakınca olurmu?
Primlerimiz gecede normal asgari ücret yatıyor ben başka bir işte yine engelli statüsünde çalışıp ssk günümü değilde primimi yükseltmek istiyorum.Yoksa bu gidişle asgari ücretle emekli olunca elimizde emekli maaşı olmayacak.

yardımcı olabilecek kimse yokmu arkadaşlar

Üst Alt