Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Özürlü statüsünde çalışan kişilerin rapor oranı düşürülürse işini kaybeder mi?

bilmez

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
meraba ben yeni katıldım yazılarınızı okudum özelllkle bu sorun ıturan boğaya ben bir bankada özürlü kontencanınıdan işe girdim raporum 2005 yılıın 12. ayında aldım psikiyatriden yuzde 60 şimdide vergi indirimine başvurdum ama gözüm korktu ankarada kurul oranı düşürüyomuş eğer yuzde 40 dan assağı inerse artık özürlüde sayılmayıp işimden olabilimişim bu doğrumu oran yuzde 40 dan assağı inerse artık özürlü sayılmayıp iş ve diğer hakklardan yararlanamıyacağım...

Sakatlık indirimi almakla sakt statüsünde çalışmak iki ayrı konudur.
Sakatlık statüsünde çalışmanın tek şartı %40 ve üzeri bir rapor alıp işverene sunmaktır. İşveren o rapora karşılık sakat statüsünde istihdam eder. Bu durum çaılşan ya da işveren tarafından işkur'a da bildirilir...
Sakatlıktan dolayı defterdarlıktan vergi indirim hakkı elde etmek ve bu indirimin maaş/muhasebe/maliye açısından işleme konması için tek şart, çalışanın vergi indirimi almak için defterdarlığa başvurması ve bu hakkı elde etmesidir. Bu hakkı elde ettiğinde işveren bu hakka istinaden bordroda vergi indirimi uygular...

Ve, bu iki uygulamanın birbiriyle hiç bir ilgisi yoktur. Kişi sakat statüsünde çalışabilir ve/fakat sakatlık indirimi almaz/alamaz, bu hiç bir sorun teşkil etmez...

çok teşekkur edrim beni bilgilendirdiğiniz için özellikle oturan boğa sana çunku benim gözümü korkutmuşlardı sağul kardesim

size herşeyi anlatayım ben 2005 in 12 ci ayında yuzde 60 psikiyatriden rapor aldımsuresiz psikotik bozukluk ve halen ilaç tedavim devam ediyor 4 ay önce bir bankaya iskur aracılığı ıle özurlü statüsünde işe girdim 4 gün önce vergi indirimi, için deftarlığa bankadan aldığım dilekçe ve raporumla basvuru yaptım ve benim burnumdan getirdiker senin raporun yeni yönetmeliğe göre değil (2006 daki) eğer oran ankarada yuzde 40 dan assağı çıkarsa artık özürlüdeğil normal stadüde olursun seni iştenden de çıkartırlar 40 dan assası özurlu sayılmaz ve eski raporun geçersiz sayılır sen bilirsin dediler bu doğrumu lütfen beni bu konuda aydınlatın

Dikkat ettiysen vergi indirimi ile işte engelli olarak çalışmak farklı konular. Sadece vergi indirimi kısmında problem yaşarsın, işinle ilgili olumsuz bir şey olmaz.
İlla vergi indirimi istiyorum dersen defterdarlığın yönlendirdiği bir hastaneden vergi indirimi için yeni rapor almaya çalış. Baktın ki %40'tan aşağı veriyorlar heyete girmezsin olur biter.

oturan boğa kardeş peki deftardarlıktan sevk almadan hastaneye gidersek hastane rapora gönderen kurum defterderlık mal müdürlüğü diye yazarmı eğer sevk almadan gidilirde bu şekilde yazılırsa deftarlık ben sevk vermedim diye sorun çıkarırmı yani rapora itiraz edermi.

Olanak varsa defterdarlık sevki ile gitmek her zaman iyidir. Ama elde sevksiz alınan bir rapor varsa ve güncel tarihliyse, defterdarlık o raporu kabul eder. Israrcı olmak lazım...

Üst Alt