Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Özürlü statüsünde çalışanlardan vergi alınmayacakmış. Bu doğru mu?

duradkin

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
bu aralar ortalıkta özürlü kadrosunda çalışanlardan vergi alınmayacak artık gibi söylemler dolaşmakta bu konu hakkında bilgisi olan varmı acaba

ben hiç duymadım ama eger olursa çok iyi olur

ilk defa duydum. keşke öyle birşey olsa da ekoomik olarak rahatlasak.

Vergi indirimi diye bişey var ... hiç alınmayacakmış diye birşey duymadım...

biri yalan atmış devlet zaten engelliyor :)) heveslenmeyin yok böyle birşey engellilerin hakkını gasp eden bir hükümet böyle birşey yapamaz puanlar düşürüldü emeklilik pirimleri yükseltildi 20 sene çalışmak zorunda normal insan değil engelli insanlar yanlış okumayın 20 yıl çalışmak zorunda

Evet vergi ind. hakkı artık alınmayacak ama 5510 sayılı kanun çıktıktan sonra yani 30.10.2008 tarihinden sonra işe başlayan engelli bireyler vergi ind. hakkı almayacak ama ister ise maaşında artış olması için vergi ind. hakkı alabilir.Emeklilik için geçerli olmayacak ama.Peki emeklilikleri nasıl olacak yıl ve prim şartını tamamlayan engelli sgk ya müracaat edecek yetkili hastaneye sevk edilerek yeni rapor alacak % 40 ve üzeri olur ise emekli olmaya hak kazanacak.% 39 ve aşagısı oranda bir rapor alan ise engelli haklarından faydalanarak emekli olamayacak..

5510 sayılı kanunda evvel 30.10.2008 ve daha incesi ssk lı olanlar vergi ind. hakkı alamadan erken emeklilik hakkından faydalanamayacak.

İyi akşamlar anladıgım kadarı ile benim şöle bir sorum olacak ben 1.1.1997 sigorta girişim var %70 raporum var maliye tarafından %50 ye düşürülerek geri geldi şimdi ben emekli olurken ne olacak.yeniden heyete girip rapormu alıcam .Teşekkür ederim şimdiden

Hayır,siz tekrar rapor almayacaksınız,vergi indirimine istinaden erken emekli olacaksınız.

benim sigorta açılışım 2010 özürlü rapor alım tarihim xx.04.2011 vergi indirimim yok geçen deftarlığa gittim raporunu getir Ankara'ya yollayacağız dediler. Peki gelen cevap olumlu olursa emeklilik için geçerli olmayacak mı?

benim sigorta açılışım 2010 özürlü rapor alım tarihim xx.04.2011 vergi indirimim yok geçen deftarlığa gittim raporunu getir Ankara'ya yollayacağız dediler. Peki gelen cevap olumlu olursa emeklilik için geçerli olmayacak mı?

geçerli olmaz.Gün ve prim şartını tamamladıktan sonra tekrar hastaneye sevk edileceksiniz.?

arkadaşlar,
ötv ye gelen artırım ortada devlet vergi gelirlerini artırmaya çalışıyor.sosyal devlet ancak engelliden vergiyi sıfırlıyabilir.Boşuna ham hayallere kapılmayın mevcut durumda bunun olmayacağı gayet açık.

merhaba ilker bey ben 2002 yılında özürlü memur olarak göreve başladım ancak vergi indiriminden şu ana kadar yararlanmadım heçen hafta hastaneye gittim vergi dairesinin sevkiyle ancak ne yazık ki dr.lar % 40 ın altında bir rapor vermek için bir hayli uğraştı ve % 39 rapor verdiler anlayacağınız vergi indirimi hakkımı ver 15 yılda erken emeklilik hakkımı gasp ettiler bu haksızlıklara sesiz kalmak istemiyorum şu an için ne yapmamı tavsiye ediyorsunuz ne yapmam gerek en kısa zamanda bu hakzılıktan daha fazla zaman kaybetmeden ne yapmalıyım gerçi artık ne gücüm ne sabrım kaldı ama yinede yapmak zorundayım sizden ve bilgisi olan tüm arkadaşlardan bilgi rica ediyorum şimdiden teşekkür ederim . saygılar

devlet kendi eliyle özürlülerin hakkını gasp etti uyurkene türkiye devlet memurları olan özürlülerden vergi indirimi şartı koşmuyor evet ama özel sektörde çalışanlardan istiyor nasıl ve hangi akla hizmet ediyorlar kendi engelli vatandaşına ızdırap olan bir hükümet neden böyle yapıyor bunu cevabını vere bilir mi

Fatih 530 ankaradan %40 ve üzeri gelirse vergi indirimindende erken emekliliktende faydalanırsın inşallah %40 ve üzeri gelir...

Serdar neye göre yazıyorsunuz..Fatih530 5510 nolu yasa çıktıktan sonra sigortalı olmuş emeklilik gününü doldurduktan sonra hastaneye sevk edilecek ve yeni rapor alacak % 40 ve üzeri olur ise emekli olacak.

İlker bey o zaman ben hiç uğraşmayım Ankara'ya yollamak ile. Emeklilik için geçerli değilse neden uğraşayım ki?

Fatih,
Neden? vergi ind. hakkı kazanmak maaşınız da artış yapar ama emekli olur iken tekrar rapor almanız şart bence müracaatınızı yapın 3.derece vergi ind. hakkı kazanır iseniz maaşınız da 25,00 tl artış olur..

Şuan ki raporum % 66
Hadi aldım vergi indirimi diyelim maaş artışı olacak başka ne işime yarayacak İlker bey?

Hayır başka hiç bir işine yaramayacak.Sadece maaşın da artış yaratacak..Sizin yerinizde olsam hemen müracaat ederim..

Rahatsızlık depresyon bence kesin düşürürler gibime geliyor ama yollayayım bakalım

Hayır başka hiç bir işine yaramayacak.Sadece maaşın da artış yaratacak..Sizin yerinizde olsam hemen müracaat ederim..

ilker bey ben kerimin ablasıyım bana yardımcı olurmusunuz ben emeklilik konusunda çok sorunlar yaşadım 3 kardeşde engelliyiz içinde ben sorun yaşadım benim sigorta girişim 1989 2 ci ayı 2785 günüm var vergi indirimde prolem yaşıyorum %60 raporum var ama raporda süresi 2 yıl vermişler ama hastalıĞIM SÜREKLİ tıpda çaresi yok diyor doktorlar bu nasıl olur anlamadım yardımcı olcak cevremde yok vergi indrimi nasıl çıkarcam birde ben dul yetim maşı alıyorum çalışıyor görünürsem maşı keserlermi lütven sorularıma cevap verirmisiniz kısa zamanda

not adli tıp bana %53 vermişti bunun yararı olurmu

b konunun gerceklıgı konusunda hayal dıyebılırım sadece bu ay %27 vergıye gıren bırı olarak

arkadaşlar bir konudada bana yardımcı olurmusunuz biryerde çalışıyor göztermek çok zor vergi indirim belgesi için şart bana bir yolgözterirmisiniz çevremde bir yeryok

Üst Alt