Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Özürlü statüsünde çalışıyorum. Rapor oranım düşürüldü. İşten çıkarılır mıyım?

ademkizilkula

Yeni Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
merhaba arkadaşlar benim raporum, rapor oranım %60'dan %30'a düşmüş ve eğerki iş kur benden yeni rapor isterse hapı yutmuş olucam özürlü statüm iptal olucak ve işyeride beni kapı önüne koyacak lütfen yardımlarınızı bekliyorum özür oranımı nasıl yükselte bilirim akıl istiyorum sizden :(

Birşey olmaz arkadaşım tasalanma
Vergi indirimi için muracaat etme yeter 80 de alırsın 100 de herşey olur....

yeni raporu nıye aldın .?? onu soyle once;
iş kur yeni rapor istemez..

yeni rapor vergi indirimi için aldım kabul edilmedi rusa.

mestan öylede erken emeklilikten yararlanamıyorum 60a kadar bu beden taşıyacakmı.

by moruk diyorsun hak etmiyorsa çıkaracak tabi diyorsun demek senin tuzun kuru baba parası bol biz boğaz tokluğuna çalışıyoruz kardeş o yüzdende korkumuz olacak.

Arkadaşım bende onu demek istiyorum zaten
Bu rapor olayında çifte standartın allahı var allahı
Sen vergi indirimini hakedecek oran alamıyosan eğer iş içinde rapor alamaman lazım ama gel görki vatandaş vergi indirimi için %20 yi zor alıyo işkur için almaya kalktımı o rapor ne hikmetse 40 da oluyo 50 de
Demek istediğim kim kimin hakkını gasp ediyo belli değil
Kimin eli kimin cebinde kim kimin arkasına geçmiş mevlam kayıra bizde burda tartışırız akşama kadar

kardeşş...
vergi indirimi işkuru baglamaz..eger baglasaydı..işkur raporunda vergi indirimindede gecer yenisini istemezlerdi..
ikinçisi yeni yasada öyle bir laf varki..tam kurnazlık la edeimiş derki..;
kazanılmış haklar geri alınamaz.yani sen işkura kayıd olmuşşun bu hakı geri alamazlar..ama her hangi bir iş için yeni rapor ıstenirse ozaman yeni yasa yeni oranla raporun gecerli olur..
kaldıkı..raporun dakı duşuk oran vergi dairesini baglar..baska yerde anlamı yok...
ayrıca su da gercek tır...
devlet özürlü çalışan gurup oluşturuyo..özürlu emeklılıgındeyse ınce eleyıp sık dokuyor..

by moruka gelince...şu aşıkardır ki devlet her sene yeni kanun yeni oran yapıyor asıl sorun devletde..özürlünün ne kabati var...gel gelelim suistimal yokmu var tabıkı ..ama asıl hakı yenen %20 ve%39 arası oranda kalıp ne özürlü ne saglam durumunda olanlar...
onlarad 1 statu acılsa kımse kımsenın hakını yemez..
yani
1 ci derece
2 ci derece
3 ci derece
4 cu derecede%10%39 arası statu konsa sorun kalmayacak...
by moruka kalsa %39 olan özürlü degılmı yani..mesela ben
tek göz yok acayıp cırkın mıde bulandırıcı bır goruntu var..kımse surata bakmazz..gel geleım devlet oranı %32 verıyor...ben neyım???
saglam mı özurlumu..benım pıskolojım ne olacakk???
işe gırsen tek gozyok ıs vermezler..devlet saglam dıyo...
uzun lafın kısası...
iş kur vergı ındırımını baglamaz..

mestan ve rusa cevaplarınız için çok teşekkür ederim,
desenize hükümetin engelliye destek dediği köstek çıktı :-(

adı üzerinde...siyaset..:demek detek veriyoz deyip köstek olmak...

Vergi indirimi için yapılan müracaat ile ne işkur'Un ne de sakat statüsündeki çalışmanın bir ilgisi var. Siz elinizdeki raporla sakat statüsünde çalışmaya devam edeceksiniz.

Sadece, defterdarlıktan sakatlık indirimi alamadınız ve ona istinaden erken emekli olamayacaksınız o kadar.

Ben de buna benzer bir durum yaşadım, belki bir fikir veren olur...

1987 yılından bu yana dönem dönem işlerim için devlet hastanelerinden raporlar aldım. Raporlarımın oranları %46, %52 ve %42.

En son 2010 yılının temmuz ayında; 5 yılını dolduran otomobilimi değiştirmek için benden istenen raporu almak üzere başvuruda bulunduğum Haseki Hastanesi nden bana %20 oranında rapor verildi. Daha önce almış olduğum raporların üzerinde süreklidir ibaresi mevcuttur. 1999 yılından beri resmi bir kurumda 3. derecede sakat statüsünde işçi olarak çalışmaktayım.

Yeni aldığım bu raporla arabamı aldım fakat oran düşürüldüğü için bundan sonraki hayatımda ne gibi kayıplar yaşarım ? İtiraz hakkımı kullanmalı mıyım ? İtiraz edersem sizce haklı olan davamı kazanır mıyım ?

Not: Hastalığım polıo ve her geçen yıl biraz daha kötüye gidiyor...

sayın kardeşim.
anladıgım kadarıyla 4 kez rapor almışsın..
anlamadıgım ıse neden 4 kez rapor aldıgın..işlerın ıcın yazmısın ama sureklı rapor un varsa o vergı ındırımı harıc heryerde gecer idi..
kasım 2010 da yenı kıtapcık yayınlandı ona bak hastalıgının tanımına denek gelen oran yanlışsa ıtıraz et..yok dogruysa yapacak 1 sey yok...yenı yasa yenı oranlar yenı saglık kurulu raporlarında esas alınıyo...
hatırlatmam gerekırse;
işlerın ıcın eskı raporlarını kullan eger yenı tarıh lı ve hastaneye kendılerı sevklıı stemıyorlarsa eskı raporların nında hepsı gecerlıdır..

sayın kardeşim.kemalatin 34
gözün hiç görmuyorsa.%32 vermek zorundalar yeni 2011 balhazard formulune gore..hastane farketmez.formul kıtapcıgında yazıyor..interneten ındıre bılırsın yada ben tarayaıp atyım sana...itiraz et..
ıstanbul da hangı semt..

bende dün adana vergi dairesi başkanşlığına vergi indirimi için başvuru yaptım onaylanmazsa oran düşürülse dahi özür oranım yine %40 olarak kalırmı benden istedikleri evraklar içinde raporumun aslıda vardı onuda aldılar geri verirlermi benim raporum değişmez anladığım kadarıyla dogrumu arkadaşlar??? bilgilendirirseniz sevirimm. saygılarımla...

Bülent bey birşey öğrenmek istiyorum eger maliyeden %40 üzeri rapor alamassak erken emekli olamayacağız.
o zaman hangi statüden emekli olacagız bilgi verirmisin yani yaşımı beklıyeceğız?

mustafa77,
Evet vergi ind. hakkı alamaz isen normal kişiler gibi emekli olacaksın yaşını yılını ve primini doldurup emekli olacaksın..

İlker bey, o zaman normal insanlardan ne farkımız olacak ? emekli maaşımız da yatan pirime göremi belirlenecek yani maaşımız normal statüde çalışandan emekli olan ile aynımı olacak ?

Zaten engeli emekli ol normal emekli ol emekli maaşı fark etmez siz vergi ind.hakkı alamadığınız için normal (Sağlam) insan oluyorsunuz devletin gözünde...

evet ...bizim %40 altı olup özürlü olan arkadaşlarımızdan farkınız yok..saglamsınız...normal emeklılık şartlarını yerıne getırmelısınız..

Üst Alt