Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Özürlü statüsünde emeklilikle malüllen emeklilik arasındaki maaş farkı..?

erbas.66

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
özürlü emeklilikle malüllen emeklilik arasındaki fark

ben 2006-06 ayanda işe başladım şuan daha çalışıyorum %70 engelli raporum var 3670 gün pirim gün sayım oldu dahada devam edip çalışıyorum.
emekli olmak için başvuracam ve,

bir arkadaşım emekli oldu yeni bana dediki mallünen emeklilik için baş vurma özürlü emeklilik için başvur dedi.

özürlü emekli olursan maaşın malüllen emekliden maaşın yüksek alırsın dedi.
bu konuda bilgisi olan varmı arkadaşlar...?

peki ben bu şartlarda emekli olabilirmiyim saygılar.

bunu inçeledim ama sordum sorunun çevebı bu deyil

erbas.66

Maaş açısından anlamlı bir fark olmaz. Erken Yaşlılık emekliliği şartları oluşmuşsa, bundan yararlanmak daha iyidir. Hem bu sayede emekli maaşı alırken çalışabilmeniz de mümkün olur. Primler Yaşlılık emekliliğine yeterli ise malulen emekli olmanıza gerek yok.

Ama sizin durumunuzda zaten erken Yaşlılık emekliliği mümkün değil. Sizin Yaşlılık emekliliğinden yararlanabilmeniz için 20 yıllık sigortalılık süresine ve 4400 prime ihtiyacınız var. Böyle olunca, 2026'da Yaşlılık emeklisi olmaktansa bugün -olabiliyorsanız- malulen emekli olup 10 yıl erkenden maaş almanız çok çok daha avantajlıdır.
Malulen emekli olduğunuzda resmi olarak -emekli maaşınızı kestirmeden- çalışamazsınız.

Malulen emekli olduğunuzda resmi olarak -emekli maaşınızı kestirmeden- çalışamazsınız.

Malulen Emeklilik sonrası malul maaşını kesilmeden sigortalı olarak çalışamazsınız.
Lakin Girişiniz 1 Ekim 2008 öncesi kanuna tabi olduğu için; 4b kapsamında işveren olarak. Malul maaşı kesilmeden çalışabilirsiniz.

[FONT=sans-serif]Erken Yaşlılık Emekliliği bence de daha mantıklı görünüyor her açıdan.[/FONT]

Üst Alt