Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Özürlü statüsündeki otomobilllere oto park ücretsiz mi?

yc_anamurlu

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
gecenlerde özürlü özel tertibatlı bir araba aldım, allah herkese nasip etsin. ama park sorunu yaşıyorum. ilk önce özürlü plakası olan araçlardan park ücreti alınmasz diye bir şey duydum, dogru mudur? dogru ise onunla ilğli yazıyı mevzuatı nereden bulabilrim

teşkkürler

zaten tekerlekli sandalyeli engellinin inmesi binmesi tekerlekli sandalyenin kurulması.. 15 dk neye yeter

üslubumu mazur görün ama engelli aracı alabilecek durumdaki insanlar neden 5 tl lik bir ücretten yakınır anlamam

boodi;
Sayın boodi, bir yandan haklı olduğunuzu var sayalım,
siz hiç çayın 50 kuruş olduğu çay ocağında bir bardak çay içip garsonun sizden 5 TL çay parası istediğinde tepkiniz ne olurdu.
Sanırım bu zihniyetinize göre hiç sesiniz çıkmaz ve garsonun istediği ücreti öderdiniz değilmi. Saygılarımla

il il değişiklik gösteriyor park sorunu

Syn Boodi uslubunu mazur göremem öncelikle burada konu park ücreti verip vermemek değil yasalar yürütmeler mahali idareler avrupa uyum projelerinin işleyişi yada işleyemeyişi bilmem anlatabildimmi. Konumuza dönersek bu kural türkiyenin heryerinde geçerli 20 dk trafiği aksatmayacak şekilde yasal olarak park edebiliriz.devam edelim aracımızı olurda 20 dk fazla bıraktık görevli memur ceza kesebilir yalnız araç trafiği engellemiyorsa plakası ne olursa olsun çekemez.Yaşadığım şehir yani trabzona gelirsek belediyenin işletme alanlarında bulunan parkmetreli otoparklarda 3 saat ücretsiz kalabiliyoruz ayrıca hava alanlarında özel avm lerde hastanelerde bize ayrılan yerleri kullanabiliyoruz ha olurda benim park yarimi biri gasp etmiş olsun yolu kapatıyorum görevliyi çağırıyorlar dialoğu anlatayım Grv.aracanızı yolun üzerinde bırakmazsınız.Ben:aractan yavaşça iniyorum ve gasp edilen park alanımı gösterip grvli arkadaşa anahtarı verip buyur uygun yere park et ha edemedin bana park alanı bul yada o aracı kaldır.Son Olarak Atalarımız Derki Ağlamayana MEME yok.

kendi adıma birgün 30 yada 40 milyarlık bi özürlü aracı alırsam 5 tl oto park parasını da öderim

demekki sizin durumunuz iyi benim yerime oderseniz sevinirim

seve seve öderim ne demek araç için 30,000 liram olursa park içinde 5 liram olur sanırım söylemek istediğim bu ama konuy başka yerlere gitti o ayrı

bodi her arabası olanı zengin sanı yor iş 5 lirayla se beşlira devede kulakkalır benzindi tamirdi her arabası olanı milyoner sanıyo her halde gerci benimde arabam yok ama arkadaşlarımın var ordan biliyorum o arabaları ne zorlukla al dıklarını cogu en gelli kardeşim toplu taşıma araç larını kullana mıyor saglam olan zorbiniyor istanbulda engelli nasıl binsin

ankarada yasıyorum engelli plakasını gördüklerinde insanlar genelde yardımcı oluyorlar çoğu zaman ama bazen dengesiz birisi çıkıp alakasız tepkiler veriyor özel park yerleri hariç diğer park yerleride ücret talep etmiyor şahsen vip muamelesi görüyoruz

bigün toplanıp bi eylem yapalım otopark parasını kaldırsınlar siz haklısınız herşey gönlünüzce olsun

Genellikle AVM.ler engelli kartımızı ibraz edince park ücreti almıyor. Bu yasal bir zorunluluk mu yoksa AVM.lerin (ya da otoparkı paralı olan diğer kurumlar) inisiyatifinde mi? Zira geçen gün Galataport'ta ücret aldılar. Bununla ilgili bir düzenleme varmı?

Levent54

Otopark ücretlerinden muafiyet hakkında sadece idari düzenlemeler vardır ve idarenin alacağı karara bağladır. Mesela İstanbul Otopark Yönetmeliğinde bu hususta bir düzenleme bulunmamaktadır. Öte yandan İstanbul Havalimanı veya İSPARK gibi bazı kuruluşlar ücretsiz yararlanabileceğini ifade etmektedirler. Yine mesela, İzmir BB'nin İZELMAN adlı şirketi indirimli ücret uygulaması yapmaktadır.

Üst Alt