Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Özürlü Ziraat, Gıda, Su Ürünleri ve Balıkçılık Teknolojisi Mühendisleri mezunları..?

poseydoon

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar ben geçende bimer ve tarım bakanlığı ile yaptığım yazışmalar sonucu Ziraat, Gıda, Su Ürünleri ve Balıkçılık Teknoloji bölümlerinden toplam 140 kişilik bir kontenjanın bize verildiğini öğrendim.ayrıca tercih yapılırken bölüm ayırt edilmeden en yüksek puandan başlayarak yerleştirmenin yapılacağı dile getirildi.bundan dolayı kılavuz açıklanmadan kendi aramızda bir sayı netleştirebilirsek boşta kalan arkadaşın olmaması için bir adım atmış olabiliriz.kendimden başlıyorum.lütfen sizde destek verin.

Gıda mühendisi puanım 78,97

ömss branş olarak atama gerçekleştirirse gıda mühendisi olarak %-yüz atanırsın amma puan sırasına göre atama gerçekleştirse o zaman ?

şuan sizin bildiğiniz bir sayı var mı gıda ziraat ve su mühendisi toplamı olarak

poseydoon

şöyle 2 yıl geriye gidersek sağlık bakanlığı özürlü memur alımı atamalarında branş bazında atama oldu Ör:sağlık memuru,sağlık teknikeri,radyoloji teknikeri,att,hemşire vs.vs.
şimdi bu atanan arkadaşlarını puanına baktığımızda 50-60 puandan atandılar... Yani senin gıda mühendisliğini bitirmen senin avantajına .eğer ÖSYM KPSS gibi branş bazinda atama yapıp alım yaparsa türkiyede senin gibi 3 beş tane gıda mühendisi var gibidir.kalbini ferah tut atanırsın .
bir örnek daha yine 2010 yılında milli eğitimin yaptığı özürlü öğretmen alımı için 1000 kişi vardı başvuran 965 gibidi hepsi atandı daha açık kaldı.isteyen gitmedi.

branş alanında atama olacak en azından tarım bakanlığı için diyebilirim.ama sınava bizim bölümden giren sayısını bilmediğimiz için hiç bir şeyin garantisi yok.

Merhaba bende gıda mühendisiyim sınava girdim ama puanım çok düşük pek ümidim yok açıkçası .. 64 puan... hayırlısı bakalım

hocam bize ayrılan kadro 140 kişi benim şuana kadar gördüğüm sizinle beraber 57 arkadaş daha var şuan itibarı ile Allah'ın izniyle hepimiz atanıyoruz ama önemli olan başka arkadaşlar var mı.çevrenizde bildiğiniz başka ziraat gıda yada su ürünleri mühendisleri varsa buraya yönlendirirseniz çok iyi olur

merhaba
öncelikle bu 140 kişilik kadro sadece mühendisler için mi?
ben de gıda teknikeriyim, bu bahsedilen kadro içine biz de dahil miyiz acaba? bilgisi olan varsa?:confused:

benim bildiğim sizin kadronuz ayrı.size bir sayı verebilirim ama doğru mu bilemiyorum başka tekniker arkadaşlar bimerden bu cevabı almıştı.

gul2011;

sizin için dile getirilen rakam 50 kişi ama sizinkisi bölüm bazında alınacak arkadaşlara bimerden gelen bölüm kodları şöyledir

3067 Tarım önlisans programından mezun olmak.
3069 Tarım Alet ve Makineleri, Tarım Makinaları, Tarım Makineleri önlisans programlarının birinden mezun olmak.
3074 Tarla Bitkileri önlisans programından mezun olmak.
3086 Bağcılık önlisans programından mezun olmak.
3087 Bahçe Ziraatı, Bitkisel Üretim, Fidan ve Fidecilik veya Fidan Yetiştirme, Budama ve Aşılama, Bahçe Tarımı önlisans programlarının birinden mezun olmak.
3093 Besicilik, Hayvan Yetiştiriciliği, Hayvan Yetiştiriciliği ve Sağlığı, Sığır Yetiştiriciliği ve Besiciliği, Süt Hayvancılığı, Büyük ve Küçükbaş Hayvan Yetiştiriciliği önlisans programlarının birinden mezun olmak.
3096 Hayvansal Üretim önlisans programından mezun olmak.
3101 Bitki Koruma önlisans programından mezun olmak
3115 Gıda Teknolojisi, Gıda Teknikerliği, Tarımsal Laboratuvar, Fermantasyon, Fermantasyon Teknikerliği, Fermente Ürünler önlisans programından mezun olmak.
3119 Süt ve Ürünleri, Süt ve Ürünleri Teknolojisi önlisans programından mezun olmak.
3131 Mantarcılık önlisans programından mezun olmak.
3133 Organik Tarım önlisans programından mezun olmak.
3137 Sulama Teknolojisi, Tarımsal Sulama Yönetimi, Tarımsal Sulama önlisans programından mezun olmak.
3141 Tohumculuk önlisans programından mezun olmak

bilginize

Maden mühendisliği için de sana zahmet yazabilir misin?

arkadaşlar neden kimse ses vermiyor süre epey kısaldı

Maden mühendisliği için de sana zahmet yazabilir misin?

Angel Mühendis mezunları daha avantajlılar. Kolay yerleşirler tabi kadro açılırsa. Onun için dert etmeye gerek yok...Bir de devle, yüksek ihtisaslı tam donanımlı bilgili engellileri almak ister o yüzden mühendislik kadroları açılması yüksek...

Arkadaşım slm gıda mühendisleri sayısında bir değişiklik oldumu ? Herhangi bir güncelleme var mı ?

Besicilik mezunuyum Tarım Hayvancılığın Antalya 20020124295 kadro koduna tekniker olarak 72 puanla başvurdum bekliyorum

arkadaşlar ben ziraat mühendisiyim.aldıgım puan 61. burda asıl ögrenmemiz yada bilmemiz gereken türkiyede bu sınava giren özürlü ziraat mühendisi ve gıda mühendisi sayısıdır.140 kontenjan var.sıralama yüksekten düşüğe doğru yapılacaktır..burada tercihler ve tercih sıralamaları...benim sınavdaki sıralamam 3500. ama bu yerleştirilemiyecegimiz anlamına gelmez...eger burada mezuniyetlerimiz ve puanlarımızdan olusan bir liste olusturabilirsek tercih edecegimiz illeride yazarsak cok iyi olur.cünkü acıkta kalmayız...yalnız sunuda dile getirmeden gecmek istemiyorum özellikle ileri seviyede özürli olan arkadaslarım yasadım biliyorum...güneydogu ve dogu anadolunun cografik ve iklim durumunu sakın göz ardı etmeyin....ben izmir aydın mugla balıkesir mersin adana denizli tekirdag yazacagım....

sedat76;

hocam size kesinlikle katılıyorum sayımız çok önemli bundan dolayı sıralama yapmaya çalışıyoruz.şuan sizinle beraber benim bildiğim sayı 60 oldu.size ayrıca pm atacam.iyi günler

alanya;
hocam hepimiz hakkında hayırlısı olur inşallah.umarım herkes yerleşir ve o şekilde boşta kontenjan kalır...

slm arkadaşlar ben ziraat müh. bitir dim bir kurumda memurum ama mühendislik kadrosuna geçmek için sınava gir dim yukardaki okudum 57 kişi var deniyor mu sayıya nasıl ulaştınız benide katin bari 58 puan almıştım 58 ci olayım bel ki bu da tesadüf olur

takas46;

mrb hoşgeldiniz.sizden önce bir miktar katılım daha oldu şuan sizinle beraber sayımız 68 oldu :)
özelden ayrıca size yazacam iyi günler

Engelli tayinleri Devlet personel başkanlığının 02.04.2013 tarih ve 3545 sayılı görüşüne istinaden aday memur olsa bile istedigi ile kendi bakanlıkları arasında kanun çıkmasını beklemeden atama sını gerçekleştiriyor örnek arkadaşlar gitti ben de dilekçemi kendi bakanlığıma gönderdim. hayırlı olsun arkadaşlar.

Üst Alt