Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Özürlüden özürlüye araç satışında kaç yıl gerekli ?

ALİ57

Üye
Konular
15
Reaksiyonlar
0
[FONT=Tahoma]Arkadaşlar Türkiye de 0 aldığımız arabayı 5 yıl satamıyoruz, yut dışından aldığımızı 10 yılda satmıyoruz ÖTV den dolayı ödersek satıyoruz diye biliyorum.[/FONT]
[FONT=Tahoma]Peki, ben diyelim ki özürlü bir arkadaşımın Türkiye den aldığı ve ötv den muaf olduğu abrayı [/FONT]Gine kendi gibi özürlü ve raporlu arkadaşa sattıktan sonra O alan arkadaş ne kadar sonra başka bir sağlam arkadaşa arabayı sata bilir.[FONT=Tahoma]:confused:[/FONT]

benim bildiğim sıfır km de alsan ikinci elde alsan Türkiye için tabii 5 yıl satamıyorsun . Özürlü bir arkadaştan alınca bilemiyorum . . .

merhaba eğer araç yurt dışından gelmişse 10 yıl dolmadan engelliden engelliye satış yapılmışsa ve enson alan engelli bu araçın yurt dışından giriş tarihinden itibaren 10 yıl sonra sağlamm birine ÖTV siz satabilir.
Aynı şey yurt içinde alınan 0 KM araç içinde geçerlidir.

Araç ÖTV'siz olarak hangi tarihte alınmışsa, belirleyici olan o tarihtir. Araç yüz kez de el değiştirse bu tarih değişmez. 2006 yılında vergi istisnası ile alınan araç ancak 5 yılın sonunda (2011 yılında)vergiden düşer. Bu 5 yıl içinde aracın el değiştirmiş olması bu kuralı değiştirmez.

Üst Alt