Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Özürlük kimlik kartım var. Yeni kimlik kartı almak zorunda mıyım?

ŞAHİNBEY

Üye
Konular
14
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar şu an kullandıgımız özürlü kimlik kartımızın üzerinde başbakanlık özürlüler idaresi yazıyor engel oranım % 50, H ehliyetim var, ,aile ve sosyal politikalar bakanlıgının verecegi yeni özürlü kimlikleriyle şu an elimizdeki eski kimliklerimizi degiştirmek zorundamıyız ,zorundaysak yeniden rapormu alacagız,alacaksakta vay çekecegimiz çile eziyett:confused:

Rapor oranın değişmediyse Yeni rapor almana gerek yok. Kimlik Fotokopisi, 1 Adet Resim ve Aslı ile beraber raporunun fotokopisini götürüyorsun. ( RAporun aslına bakıp aslını geri veriyorlar.) Ankarada 1 hafta içinde veriyorlar.

[h=3]Ankara Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü[/h](0312) 418 66 62 bu numaradan engelli kimlik kartı veren birimi bağlattırıp sorabilirsinde.

Aradım ama sürekli meşgul,bende %50 rapor var ama H ehliyet ve engelli aracı alacagımda aldıgım rapor % 39 bu şekilde yani % 39 luk oranla engelli aracı alabiliyorduk, ben % 50 olan raporumu verecegim yetkililere benim şimdi kafam karıştı

En mantıklısı oraya sormak sen numarayı dene bence her aradığımda ben ulaşıyorum.

araç için aldıgım en sonki raporda % 39 yazıyor , bende hem çocuk felci var hem tip2 diyabet adamlar bizi saglam yapıp çıkıyorlar

rapor oranlarını kestikçe kesiyorlar

eski kimliğimizi kullansak bir sıkıntı olurmu acaba?

Aradım, bana en son aldıgım rapora göre kimlik vereceklerini söylediler yani % 39 ayvayı yedik ,ben kendi eski kimliğmi kullanmaya devam edecegim, benim anlamadıgım sürekli kart yenileniyor ve sürekli rapor çilesi ve her seferinde ozür oranını düşürüyorlar ,ben yıllardır şeker hastasıyım ve 2 yaşından beri sol bacagım felçli ,sanki benim özürüm sürekli eksiliyormu aksine daha artıyor ama ne fayda

BEN SORUMUN CEVABINI ALDIM TEŞEKKÜRLER BAŞBAKANIM

Engelli Kimlik Kartı Olan Engelliler Mevcut Kartlarıyla Ücretsiz Seyahat Hakkından Yararlanabilecekler Engel oranı %40’ın üzerinde olan tüm Engelli Vatandaşlar;
  • Halen yürürlükte olan 19/07/2008 tarihli ve 26941 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Özürlüler Veritabanı Oluşturulmasına ve Özürlülere Kimlik Kartı Verilmesine Dair Yönetmelik uyarınca Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüklerince verilen “Engelliler İçin Kimlik Kartı” ile ya da
  • Anılan Yönetmeliğin geçici 1 inci maddesi ile geçerlilikleri korunmuş olan engelli kimlik kartları ile veya
  • Nüfus cüzdanında engel oranı yazılmış olan engelli bireyler engel oranını gösteren nüfus cüzdanları ile
bu haktan yararlanabilecek.

Başbakanlık engelli kartlar geçerli arkadaşlar yenisi ile değiştirme ile uğraşmayın boşuna engelli oranı değişen veya rafekatçı bulunması gereken durum söz konusu ise isteğe göre yeni kart çıkartabilir ayrıca başbakanlık engelli kimlik kartı olup sonradan engelli oranı değişik sebeplerden dolayı düşmüş arkadaşlar sizin yerinizde olsam eski kartımı kullanmaya devam ederdim teşekkürler

burda şu ibare var Mevcut kartların geçerliliğiGEÇİCİ MADDE 1 – (1) Bu Yönetmelik ile yürürlükten kaldırılan Yönetmelik uyarınca verilmiş olan kartlar, bu Yönetmeliğin yürürlük tarihinden itibaren bir yıl süreyle geçerlidir.
burda bu ibare var

Engelli Kimlik Kartı Olan Engelliler Mevcut Kartlarıyla Ücretsiz Seyahat Hakkından Yararlanabilecekler Engel oranı %40’ın üzerinde olan tüm Engelli Vatandaşlar;
  • Halen yürürlükte olan 19/07/2008 tarihli ve 26941 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Özürlüler Veritabanı Oluşturulmasına ve Özürlülere Kimlik Kartı Verilmesine Dair Yönetmelik uyarınca Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüklerince verilen “Engelliler İçin Kimlik Kartı” ile ya da
  • Anılan Yönetmeliğin geçici 1 inci maddesi ile geçerlilikleri korunmuş olan engelli kimlik kartları ile veya
  • Nüfus cüzdanında engel oranı yazılmış olan engelli bireyler engel oranını gösteren nüfus cüzdanları ile
bu haktan yararlanabilecek.Böylece engelli kimlik kartı bulunan vatandaşların mevcut kartlarını yenilemelerine gerek kalmayacak.Ücretsiz Seyahat Hakkından Refakatçisi ile Birlikte Yararlanmak İsteyen Ağır Engelliler ise Yeni Kart İçin Başvuru YapacaklarÜcretsiz seyahat hakkından tek başlarına faydalanacak ağır engelli bireyler yukarıda sayılan kimlik kartlarını kullanabilecek. Bu durumda olanların kartlarını yenilemelerine ihtiyaç bulunmamaktadır.Ücretsiz seyahat hakkından refakatçisi ile birlikte faydalanmak isteyen ağır engelli bireylerin ise Engelli Kimlik Kartlarını YENİLEMELERİ gerekmektedir.
ama hiç bir beyan birbirini tutmamaktadır ama gerçek olan şu ki başbakanlık özürlü kimlik kartları yasa çıkalı 2 ay bitti hemen iptal oldu merak ettim okurken aklıma geldi sosyal hizmetler müdürlüğünü aradım başbakanlık kartımla alakalı bilgi almak için memur bana kartınız iptal edilmiş dedi niye diye sorduğumda cevap veremedi bende en yakın sosyal hizmetler müdürlüğüne gittiğimde kartımın aktif olduğunu ama aile ve sosyal politikalar bakanlığının kartıyla değişmesi gerektiğini söyledi bende evrakları verdim bu gün yeni kartımı aldım niye önemli bırakın başbakanlık engelli kimlikkartı veya aile sos pol bakanlığının verdiği kartla bedava ulaşım beklerken bazı illerdeki belediyeler karar almış engelli ulaşım kartı alabilmek veya yeniltebilmek için artık başbakanlık özürlü kimlik kartını kabul etmiyor illa aile ve sosyal politikalar bakanlığının engelli kimliği olacak diyor

bunca yıl vardı eski kartım bundan önce neye yaradı ki şimdi yarsn,hem şimdi kimliklere yazsınlar,yok aslımı yok değilmi,usandık bire kartı da batsın dünyda batsın kutulalım.:cool:

çıkartıp çıkarmamanız size kalmış bir olay daha bu bir şey değil galiba kartlar yine değişecek çünkü aile ve sosyal politikalar bakanlığı hologramlı kartlar hazırlıyormuş

en güzeli şöyle şifreli barkodlu bir kart çıkarsalar bütün bilgiler içinde olsa ve birdahada değişmese ne güzel olurdu

vallahi bu engellinin çilesi bitmeyecek görünüyor,bu hükmet geldi bir çok konuda değişiklik yaptı,bu hükmet gider, başka bir hükmet gelir,o bir değşiklik yapar,her hükmet değiştiğnde engelli raporlarla mı uğraşacak,yok eski rapor geçersiz, yok kartlar geçersiz,yok ehliyet geçersiz,ne olacak bu halimiz? hükmet değişmekle insanların engeli değişmiyor ki, her geçen yıl engelimiz artıyor,yaşlanıyoruz,bir arabanın bozulan yeri yenisiyle değiştiriliyor,oysa engelli bozuluyor,yeni parça bulunmyr,yani yıllar geçtkçe,engellinin engeli dahada artıyor,ozaman yaşlanan hiç bir işçiyi hiç bir miiletvekilini,yani hiç ve hiç kimseyi emekli etmesnler dünyada,demekki insanlar yaşlandıkça güçten kuvvetten düşüyor.ben çocukken koşuyordum, şimdi ise yolda yürürken bile düşeceğim diye korkarak yürüyorum,merdiveni poşetlerler tek tek çıkarken,şimdi bırakın poşeti,tutunarak kendimi zar zor çıkartyrum kendimi ikinci kata,ne söylersek söyleylim ( tok acın halinden anlamaz demiş atalar)engelliyi engelliden başkas anlmaz,ağma olanda ortapedik kişiyi,ortapedik kişide ağma olan kişiyi anlamaz,herkes kendine benzeyen kişiyi anlar,tabi dürüst olursa,ben kurtuldum benden sonrakiler ne yaparsa yapsın demez ise.

elinizdeki mevcut engelli kimlik kartaları geçerli, değişme söz konusu değil sadece bakanlık ulaşımda refakat hakkı verdi. Yani raporlarında Ağır Engelli ibaresi Evet olanlar. Ulaşımda refakatçı hakkından yararlanmak için Kimlik kartlarını değiştirebiliyor.

Üst Alt