Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

'Özürlüler tarafından satın alınan akülü golf arabası KDV'ye tabi mi?' sorusu..!

ilerya

Yeni Üye
Konular
11
Reaksiyonlar
1
Değerli arkadaşlar,

Sol bacak poliosekeli, H ehliyet sahibi ve halen muafiyet ( kdv ve ÖTV ) uygulamalarının dışında tutulmuş engelli biri olarak ; İstanbul vergi dairesi başkanlığına başlık konusu ile ilgili olarak müracaat edilmesi hususunu samimi yorumlarınıza bırakıyorum...

Özürlüler tarafından satın alınan akülü golf arabasının KDV’ye tabi olup olmadığı'na dair görüş istenmiş İstanbul Vergi Dairesi'nden (bkz)

Bana göre ; bu müracaatı samimi bulmadığımı beyan ediyorum. Bu ve türevindeki müracaatlar önemlidir. Zaruri ürünler için bile formaliteler aşılamazken Konfor’a yönelik ürünlerin dillendirilerek, gündeme gelmesi bizler için kayıp olduğunu düşünüyorum,

Uzay mekiği ithal edilecek bile olsa bu soruyu sormadan olmaz. Vergi dairesinin işi, bu sorulara cevap vermek zaten. Yani, "akülü golf arabaları da kdv'den muaf olsun" demekle, "akülü golf arabaları vergiden muaf mı?" diye sormak aynı şey değil. Birileri, "muaf mı?" diye somuş, İVD'de "değil" demiş. :)

Sen, "bunca terslik varken, bula bula akülü golf arabası için muafiyet mi istenmez ki" diye eleştiriyorsun... Bence sakatların kullandığı tüm araçlar vergiden muaf olmalı. Golf araçları da dahil, otomobller de dahil, akülü-manuel sandalyeler de dahil, görmeyenler için olan yazılımlar da dahil... Zırttan-pırttan ürünlere teşvik verip sıfır vergi ile ithali-satışı sağlanıyor da, iş sakatların kullandığı ürünlere gelince mi "zarar" oluyor.
Bence standart golf arabasından vergi almamak, ama işte ne biliim, lüks olanından düşük bir vergi almak olabilir. O ayrım da nasıl yapılır bilemiyorum...

Üst Alt