Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Özürlüler Vakfı metrobüs eylemi yapacak

drçip

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar Özürlüler Vakfı 19 aralık 2009 tarihinde istanbulda mecidiyeköy metrobüs durağında 20 tekerlek sandalyeli engelli ile metrobüslerin duraklarını engellilere uygun olmadığını göstermek için binmeye çalışacaklar
orda olup arkadaşlarımıza destek olalım nekadar çok olursak sesimizi okadar çok duyururuz...

Ayrıntılı bilgi için: bibakarmisiniz.com

Tamamen reklam amaçlı hareketler bunlar... Özürlüler Vakfı kaç tekerlekli sandalyeliyi içinde barındırıyor, kaç tekerlekli sandalye kullanıcısı ile iletişim kurabiliyor ya da bundan önceki "metrobüs eyleminde" kaç tekerlekli sandalyeliyi getirebilmiş de şimdi ikincisini yapıyor? Sanki toplumsal bir hareketmiş gibi!

Bi' bakar mısınız?

Sevgili dostlar,

Bugün Saat 14.00'de Türkiye Engelliler Vakfı önderliğinde Mecidiyeköy Metrobüs durağında, Metrobüs duraklarında engelli asansörlerinin faaliyete geçirilmemesini protesto etkinliğine katıldık. Yaklaşık onbeş kişi kadar engelli vardık. Etkinliğin sloganı "bi' bakar mısınız?" idi.

Basın görevlileri, bize orada neden bulunduğumuzu, belediyeden neler beklediğimizi, daha önce Kadir Topbaş tarafından verilen vaadlerin yerine getirilip getirilmediğini, metrobüs ve dışarda karşılaştığımız mimari engelleri sordular, olabildiğince yanıtladık. Vakfın amacı, bu konudaki basın bildirisini okuyup dağılmaktı. Ama Polis buna izin vermemiş ve eğer basın bildirisi okunursa gözaltına alacaklarını söylemiş. (Bu kadarcık dert anlatmak bile yasakmış, izinli olmasına rağmen). Vakıf da bunu göze alamadı doğal olarak. (Bildiriyi mail olarak göndermelerini rica ettim, gönderirlerse paylaşırım).

Bizler de metrobüse giden merdivenlerin başına geçtik. Çok değil, üç dört tane akülü sandalye yanyana merdivenlerin başına dizilince -yürüyebilenlere geçiş için iki tekerlekli sandalye genişliğinde yol bırakmamıza rağmen- birkaç dakika içinde izdiham yaşandı.

O sırada metrobüsü kullanan sağlıklı insanların tepkileri ilginçti.
Birçoğu hak verdi, "haklısınız, destekliyoruz" dediler.
Biri" sizi taşıyalım yolu açın" dedi. Her zamanki gibi engelleri kişisel çabalarıyla bertaraf etmeye çalışan iyi yürekli yurdum insanı.
Bir kaçı ise çok sert tepki gösterdi. Biri "hastamı götürüyorum yolu kapatmayın" diye bağırıyordu. (Hastasını asansörle götürse daha iyi olmayacak sanki).
Bir diğeri ise var gücüyle "bunun yeri burası mı kardeşim" diye bağırıyordu. Biz de "Tabii burasıı, birkaç dakika için kıyameti koparıyorsunuz, biz hiç binemiyoruz metrobüse" diye bağırdık zavallı düşünce özürlüye. (Başka bir sıfat bulamıyorum).

Orada sadece birkaç dakika durduk ve zorlukla merdiven başından ayrılabildik.

Bu, birkaç kişilik ve birkaç dakikalık dikkat çekme etkinliği bile ciddi bir sıkışıklığa yol açtıı. Umarım birileri birşeylerin farkına varır. Çok zor değilmiş, arada bir "bi' bakar mısınız?" deriz nasılsa:)

Engelliler vakfı yetkilisine, teşekkürlerimi ilettim, bu tür etkinliklere her zaman katılabileceğimizi, bu tür etkinliklerin internet ortamında duyurulursa katılımın çok fazla olabileceğini söyleyerek ayrıldım.

Selam ve sevgiler.
Saadet

[FONT=Times New Roman]

[/FONT][SIZE=2][SIZE=2][/SIZE][/SIZE]

Etkinliğinizin, farkındalığın artması konusunda katkı sağlayacağına eminim Saadet hanım.
Haklı eylemlerin ve tepkilerin gerekli mercilere ulaşması ses getirip, eninde sonunda birilerini harekete geçiriyor.
İvedi bir çözüm bulunmadığı takdirde, tepki ve eylemin devamından yanayım. Birilerinin dönüp bakması, bakmakla kalmayıp görmesi ve görmekle kalmayıp çözüm üretmesi gerekiyor.

Aydınlık dünyamızı karartanların canına okuyacağım!YARDIMCI olmaları gerekirken destek değil köstek oluyorlar yazıklar olsun. Orda bağıran çağıran insanlar tok açın halinden anlamaz onlarda bizim halimizden anlmazlar. Sözün bittiği yer ne deyim. Ne millet anlıyor bizi, nede millet vekilleri:

terbiyesizler, Allah"larından bulsunlar..

Aslinda çok güzel böyle bidaha toplansak 30-40kişi 38bin kadromuzu istesek süper olur engelli işsiz arkadaşalrimiz için

bir kaç dengesizlermiş işte.takmamak lazım

geçen ay istanbula yolum düştü metrobüsü kullanmak zorunda kaldım. metrobus duraklarındaki üst geçitlerde asansör olmadığını gördüm

istanbul gibibüyük bir şehirde olmaması gereken bir durum.belediyenin buna el atması gerekiyor.destek için gerekirse belediyeye mailler atalım

Bu yaşananlar gerçekten insanlık ayıbı. Ne diyeceğimi bilemiyorum. Çok üzücü ve aşağılayıcı. Ne demek sokağa niye çıkıyorsunuz? Engelliyiz diye evlerimizde hapis hayatımı yaşayalım. Bu engelsizlerin bir gün kendilerininde engelli olabilecekleri akıllarına gelmiyormu? O zaman onlar sokağa çıkmayacaklarmı?

malesef en büyük sehrimizin hali ve insanımızın mantığı bu.

Basın bildirisi bugün geldi, bilgilerinize...

19 ARALIK’DA MECİDİYEKÖY’DE ‘’ EĞLENİYORUZ ‘’

Bir ‘grup’ tekerlekli sandalyeli metrobüsle gezintiye çıkmak isterse ne olur? Diye yola çıkmıştık.

Bu ‘grup’ şimdi daha da büyüdü… 2.sini düzenleyeceğimiz bu eylem özürlüler için bir sonuç alınana kadar devam edecek ve her geçen hafta büyüyerek artacak. Herkesin ve her kesimin bilmesi gereklidir ki, toplanma nedenimiz ve çabamız özürlüler konusundaki duyarsızlığa karşıdır.

Bu bir ‘grup’ diye başladığımız ve kısa sürede topluluğa dönüşen özürlülerimiz metrobüs’e aynı anda binmeye çalışırsa ne olur? Metrobüs zamanında hareket edebilecek mi? Özürlüler metrobüse binebilecek mi? Gelin bu durum hep birlikte görelim…

Yarın özürlü biri olunmayacağından pek emin tasarlanmış bir ülkede yaşamaktayız. Özürlüler için düzenlediğimiz bi’ bakar mısınız ? 19 Aralık Cumartesi günü Mecidiyeköy metrobüsünde buluşacağız. İki haftada bir 3 ay boyunca İstanbul’ u bu şekilde dolaşacağız ve diğer illerde de yapmaya devam edeceğiz….Umuyoruz ki, birlikte özürlülerin yaşamlarını bir parça değiştirebiliriz. Ses getireceğini inandığımız bu etkinlikte siz basın mensuplarını da aramızda görmekten mutluluk duyarız…

Program :
Tarih : 19 Aralık 2009 –Cumartesi
Etkinlik Yeri : Mecidiyeköy Metrobüs Durağı
Buluşma Saati : 13.30 (Mecidiyeköy Metrobüs Durağı)
Etkinlik Saati : 14:00 – 15:00
İletişim için : Zeynep Ayverdi / Basın ve Halkla İlişkiler Yöneticisi : 0 506 709 72 16 – 212 263 88 28
www.bibakarmisiniz.com

Dün akşam haberlerinde izledim Mecidiyeköy'de yapılan Metrobüs eylemini. Yetkililere sesini duyurmaktan daha zor bir engel vardı bence engelsiz bir insanın"Biraz kenara çekilsinlerde bizde geçebilelim şu merdivenlerden böylede olmazki kardeşim" demesi gibi mesela.. O kalabalığın içinde cılızlaştı engelli arkadaşlarımızın sesi.. Engelsizlerin sesiydi en çok duyulan öfkelendim izlerken o manzarayı..

Ben her türlü sorunun sağ duyu ile çözülebileceğine inanıyorum ama tek tek her bir insana o sağduyuyu aşılamak mümkün değil bence..Bana dokunmayan yılan bin yaşasın mı diyorlar artık nedir..

Birkaç açıklama yapmam gerek sanırırm;

Ben Engelliler Vakfı üyesi değilim, Vakıf, dernek vasıtasıyla (ALS Derneği) bana ve iki arakadaşıma ulaşmış, o sayede ben de etkinliğe katıldım. Valilikten alınan izin belgesini bizzat görmediğim için, Vakıf yetkilisinden aldığım cevabı "-mış" ekiyle aktardım. Ancak engellileri taşıyan vakıf araçları Mecidiyeköy otobüs duraklarında parketti, izinsiz olsalar oraya araç parkedilemezdi kanaatindeyim. Basın açıklamasında vakfın telefonları var, yardımcı olmak veya fikir vermek issteyen dostlarımız arayabilir.

Bir de vakıf yetkilileri engellileri özenle korudular. Oraya sandalyesiz gitmiştim ve kolumdan hiç çıkmadılar diyebilirim, sandalyedeki arkadaşları da hiç yalnız bırakmadılar. Bu konudaki duyarlılıkları için onlara çok teşekkür ediyorum.

Katılımcı sayısı oraya göreydi bence. Orada çok daha kalabalık bir engelli grubu olsa ne olurdu bilmiyorum. Yer epey dar, çok işlek bir durak, birkaç kişi ve birkaç dakikada böyle bir izdiham oluyorsa daha fazlasında neler olacağını iyi düşünmek gerektiği kanatindeyim.

Düşüncelerinizi paylaştığınız için teşekkürler. Herşey gönlünüzce olsun.
Saadet

ben özürlüler vakfının her etkinliğine katılıyorum diyebilirim.Üzerinde durdukları konular,ÇALIŞMA YAPTIKLARI KONULAR hep ÖZÜRLÜLERE SAHİP ÇIKMAK İÇİN ONLARIN HAKLARINI SAVUNMAK İÇİNDİR.BURDAN VAKIFA AHKAM KESEREK HERKESE KÖTÜLEYEREK SİZLER NELERE KATKI SAĞLIYORSUNUZ SÖYLEYİNN?
VAKIFIN yaptığı eylemler sonucunda METROBÜS DURAKLARINDA ASANSÖR YAPIMINA BAŞLANDI.
VAKIFIN yaptığı beğenmediğiniz KONGRE sonucunda ULAŞIM A.Ş vakıfla orta çalışmaya girerek istanbul genelindeki METRO ve TRAMVAY hatları ÖZÜRLÜLERE UYGUN HALE GELECEK ŞEKİLDE REVİZE EDİLMEYE BAŞLANDI.
AYRICA KONGRE KAPSAMINDA DÜNYA SAĞLIK ÖRGÜTÜNDEN DR.TEVFİK BEDİRHAN ÜSTÜN TARAFINDAN GERÇEKLEŞTİRİLEN YETİ YİTİMİ VE YAŞAMA KATILIM KONULU KONFERANS VE TÜRKİYE GENELİNDE BİRÇOK HASTANEDEN KONGREYE GELEN SAĞLIK KURULU BAŞKANLARININ KATILDIĞI ICF ; BENİM YAŞAMIMDA YERİ NE? konulu ATÖLYE ÇALIŞMASININ ARDINDAN ÖZÜRLÜLÜK ÖLÇÜTÜ SINIFLANDIRILMASI,VE ÖZÜRLÜLERE VERİLECEK SAĞLIK KURULU RAPORLARI HAKKINDAKİ YÖNETMELİK ' i değerlendirmek üzere uzmanlardan oluşan bir kurul kuruldu.Ağustos ayı içerisinde gerçekleştirilecek çalıştayın ardından yönetmelikle ilgili bir rapor hazırlanacaktır.Çalıştay öncesinde ise konuyla ilgili ön hazırlıklara başlanmıştır.SİZ BURDA vakfın yaptıklarını bilmeden burdaki üyelere kendi bildiğinizi sandığınız düşüncelerinizi aşılıyorsunuz.NE YAZIKKİ BİZİM İÇİN ÇALIŞMALAR YAPAN BU KURUM BURDA SADECE OTURUP LAF YETİŞTİREN BŞKA BİR FAYDA SAĞLAMAYAN BİR GRUBUN ELEŞTİRİ OKLARINA HEDEF ALINMIŞ.

Üst Alt