Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Özürlülerin İstihdamı Hakkındaki Usul ve Esaslara İlişkin Tebliğ

Özürlü İstihdamı ile iligili tebliğin iptaline dair resmi gazete

Bugünkü resmi gazetede özürlü istihdam zorunluğunu düzenleyen tebliğ yürürlükten kaldırıldı.
T.C. Resmi Gazete

[FONT=Arial]26 Mayıs 2009 SALI[/FONT]

Türkiye İş Kurumundan:
ÖZÜRLÜ, ESKİ HÜKÜMLÜ VE TERÖR MAĞDURLARININ İSTİHDAMI
HAKKINDAKİ USUL VE ESASLARA İLİŞKİN TEBLİĞİN
YÜRÜRLÜKTEN KALDIRILMASINA DAİR TEBLİĞ
MADDE 1 – 1/8/2004 tarihli ve 25540 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan "Özürlü, Eski Hükümlü ve Terör Mağdurlarının İstihdamı Hakkındaki Usul ve Esaslara İlişkin Tebliğ" yürürlükten kaldırılmıştır.
MADDE 2 – Bu Tebliğ yayımı tarihinde yürürlüğe girer.
MADDE 3 – Bu Tebliğ hükümlerini Türkiye İş Kurumu Genel Müdürü yürütür.

ne yani artık özürlülere artık iş sağlanmayacakmı böle şey olamaz, ilgili yerlere hemen şikayetlerimizi yapalım arkadaşlar, verilen hak geri alınmaz diye bilirdik bu nasıl iş

aaa böle bir teblig varmıydı şimdi ne olacak o teblig sayasinde türkiyede işsiz engelli kalmamıştı hepsi iş güç sahibiydi ne olacak şimdiiiii:):):):)
bu işin gırgırıydı

ya allah aşkına o teblig yürürlükteykende kac engelli arkadaş işe alınmış soruyorum bunların işi kendileri kanun çıkarır uygulamazlar sözde kanun var yürürlük var dedimya sözde sacma sapan bir hükümet işte degerli arkadaşlar son olarak bir engelli olarak bu yürürlük kalksa banane yürürlükte olsa banane uygunanmadıktan sonra......

arkadaşlar 1/8/2004 tarihli ve 25540 resmi gazetedeki yasayı kaldırsalarda halen çalıştırma zorunluluğu var nedeni aşağıdaki kanunlar. bu kanunlarıda iptal etmeleri gerek

1475 sayılı Kanun: 50 ve daha fazla işçi çalıştıran işyerlerinde %3 oranında özürlü istihdamı zorunludur. Kontenjan fazlası istihdamda, fazla istihdam edilen özürlülerin sigorta primleri işveren paylarının %50’si hazine tarafından karşılanır.
İş Kanunu Tasarısı: işverenler 50 veya daha fazla işçi çalıştırdıkları işyerlerinde yer yılın Ocak ayı başından itibaren yürürlüğe girecek şekilde Bakanlar Kurulu’nca belirlenecek oranlarda özürlü, eski hükümlü ile istihdamı zorunlu olan terör mağduru işçiyi meslek, beden ve ruhi durumlarına uygun işlerde çalıştırmakla yükümlü tutulmuştur. Tasarıda; bu kapsamda çalıştırılacak işçilerin toplam oranının %6’dan fazla olamayacağı kabul edilmiş, ayrıca özürlüler için belirlenecek oranın, toplam oranın yarısından az olamayacağı da belirtilmiştir. Tasarıda, mevcut kanunda yer verilen teşvik de korunmuştur.

özel sektörde terör mağduru ve eski hükümlü çalıştırma zorunluluğunu kaldırdı sadece

4857 sayılı kanunun 30. maddesine göre özel sektör %3 kamu ise %4 özürlüyü çalıştırma zorunluluğu devam ediyor

4857 sayılı kanunun 30 uncu maddesi değiştiğinden tebliği kaldırdılar

Eski tebliğ geçerliliğini yitirirken,25 Nisan 2009 tarih ve 27210 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan YURTİÇİNDE İŞE YERLEŞTİRME HİZMETLERİ HAKKINDA YÖNETMELİK yürürlüğe girmiştir.
T.C. Resmi Gazete

Özürlü, Eski Hükümlü ve Terör Mağdurlarının İstihdamı Hakkındaki Usul ve Esaslara İlişkin Tebliğ yürürlükten kaldırılmıştır

Neden bunun açıklamsını yapmadınız. Bu yazıdan bizim ne anlamamızı bekliyorsunuz.
Yani bu Tebliğ kaldırıldıktan sonra ne olacak. Yeni Tebliğ neler içeriyor. Bunu açık ve net yazarsanız bizde anlamış oluruz.

Resmi gazetede geçerli olan yönetmeliği yukarda belirttim.Sitede fazla yer kaplamasın diye resmi gazeteden alıntı yaptım.

Özürlülerin İstihdamı Hakkındaki Usul ve Esaslara İlişkin Tebliğ
Özürlü, Eski Hükümlü ve Terör Mağdurlarının İstihdamı Hakkındaki Usul ve Esaslara İlişkin Tebliğ yürürlükten kaldırılmıştır

Yürürlükten kaldırılan tebliğ: Resmi Gazete'den okumak için buraya tıklayabilirsiniz

Raman72 Bey teşekürler bilgilerniz için ama ben ilk bu yazıyı gördüğümde artık istihtam edilemiyeceğimizi felan düşündüm. Siz buraya Resmi Gazetede eski ve yeni tebliği bir arada yazsaydınız daha mantıklı olurdu. Direk kaldırdı yazısını görüne şahsen ben şok oldum.

Üst Alt