Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Özürlülerin sigorta primleri devlet tarafından mı karşılanıyor?

ertan_81

Yeni Üye
Konular
22
Reaksiyonlar
0
Özürlülerin ssk primleri devlet tarafından karşılanıyor mu? % 75 özürlüyüm. Şu an çalışmıyorum. bir yerde çalışıyor gibi gözükeceğim. Nereye ve nasıl bir şekilde başvuru yapmalıyım. SSK devlet tarafından karşılanıyorsa vergi indirim belgesi olmadan da primlerim karşılanır mı?

Engelli çalıştırma zorunlulugu olan işyerlerinde işverene ait ssk priminin tamamı,engelli çalıştırma zorunlulugu olmayan iş yerlerinde ise işiverene düşen ssk priminin %50 devlet tarafından karşılanır..
ben şuan engelli çalıştırma zorunlulugu olmayanm bir şirkette çalışıyorum ve ayda 190 tl ssk primi ödüyorum...

ben çalıştırma zorunluğu olan bir şirkette çalışıyorum. benimkini devlet mi karşılıyor.. devlet karşılıyorsa ne kadar ödüyor ilker abi..

teşekkürler..

kardeş senlik bi durum yok işverenle ilgili muhasebecinişzden tam bilgi alabilirsin..

Ben şu an vergi indirim belgesi almadım. Acaba şu an SSK primlerim ödendiğinde primler devlet tarafından karşılanır mı?

@tunç ballı
Evet tunç ballı toplam hepsi 190.40 tl filan

@ertan_81
Arkadaşım bu indirimin vergi ind. hakkı ile alakası yok işkura engelli olarak kayıtlı olman yeterlidir.

arkadaşlar bende 03-04-2015 tarihinde zorunluluğu olamayan bir işe yerinde çalışıyor gözküyorum %92 ağır ve sürekli engel raporuyla girdim daha öncede aynı raporla 5 yıl çalışıyor gözükmüştüm benim sigorta pirimimin düşük çıkması ve vergi indiriminden faydalanmam için belgelerim ankaraya malmiye bakanlığına gönderildi pirimimin düşük olması için ne yapmam lazım çünkü pirimimi ben ödeyeceğim öyle anlaştık

Üst Alt