Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Özürlülerin tayin yada nakil yoluyla yer değiştirmesi hakkında..?

aksazli

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar bilgisi olan varsa paylaşabilir mi.

benim çalıştığım kurum 1 ocak 2013 tarihinden itibaren sağlık bakanlığına devredilecek. bizlerde üniversiteler yerine sağlık bakanlığına geçmiş olacağız. sağlık bakanlığı çalışanı olarak memleketime tayin olmak istersem özürlü olmamın bir avantajı olurmu yoksa ankaradan bir dayı mı bulmalıyım.

sağlık bakanlığı sitesinde tayin ve atamalarla ilgili kanun maddelerini okudum özürlülerle ilgili hiç bir bilgi yok. mazerete dayanan iki madde var.

Sağlık Mazereti Nedeniyle Atama
MADDE 19- (Değişik birinci fıkra:RG-24/06/2006–26208) Kendisinin veya kanunen bakmakla yükümlü olduğu eş, anne, baba veya çocuklarından birinin sağlık durumunun bulunduğu yerde tehlikeye girdiğini veya görev yerinin değişmemesi halinde tehlikeye gireceğini, eğitim ve araştırma hastanelerinden alınacak sağlık kurulu raporu ile belgelendirenler; tedavinin yapılabileceği bir sağlık kurum veya kuruluşunun bulunduğu veya sağlığının olumsuz etkilenmeyeceği bir ilin münhal kadrolarına öncelikli olarak atanırlar.
(Mülga birinci cümle:RG-22/10/2009-27384) Başvuru sahibi, sağlık kurulu raporunda yer alan teşhis ve tedavi imkânları ile sağlığını olumsuz etkileyen nedenlere göre, Bakanlıkça oluşturulan komisyonun sırasıyla D ve C grubunda belirleyeceği illerden birine, personel ihtiyacı, kadro imkânları göz önüne alınarak Bakanlık tarafından atanır. Eğer hastalığın tedavisi veya sağlığının olumsuz etkilenmemesi D ve C grubu illerde mümkün değilse önce B grubu iller, daha sonra A grubu iller değerlendirmeye alınır.
(Değişik fıkra:RG-24/06/2006–26208) Komisyon, gerekli durumlarda bu raporların başka eğitim ve araştırma hastanelerinin sağlık kurullarınca da usule ve fenne uygunluğunun tespit edilmiş olma şartını arayabilir.
(Ek fıkra:RG-22/10/2009-27384) Komisyonun kuruluşu ve çalışma esasları yönerge ile düzenlenir.

Bir Mazerete Dayanan Atamalar
MADDE 18-Aşağıda belirtilen mazeretlerin belgelendirilmesi ve ilgililerin talebi halinde personel farklı hizmet (Değişik ibare:RG-22/10/2009-27384) bölgelerine naklen atanabilir;
a) Sağlık durumu,
b) Eş durumu,
Bu mazeretlerin değerlendirilmesinde yukarıda belirtilen öncelik sırası esas alınır.
Müracaatlar gerekli belgelerle birlikte il müdürlüklerine yapılır. Mazerete dayalı atamalar Bakanlıkça il emrine yapılır. Valilikçe bu personel, mazeretin niteliği de göz önünde bulundurularak personel dağılım cetveline göre karşılama düzeyi en düşük hizmet biriminden başlamak üzere ve hizmet puanı önceliğine göre yerleştirilir. Münhal kadrosu bulunmayan hizmet birimi veya ile atama yapılamaz. Mazeret durumu haksız bir kazanıma neden olamaz.
(Değişik son fıkra:RG-13/04/2007-26492) Mazeretleri nedeniyle görev yeri değiştirilen personel, mazeretlerinin devam ettiğine ait bilgi ve belgeleri, her yıl Ocak ayında çalıştığı kuruma bildirmekle yükümlüdür. İl Müdürlükleri, mazereti sona eren personelin belgelerini 15 gün içerisinde Bakanlığa intikal ettirir. (Değişik üçüncü cümle:RG-22/10/2009-27384) Mazereti sona eren personel, bulunduğu il 5 ve 6 ncı hizmet bölgesinde veya D ve C hizmet grubunda ise talebi halinde yerinde bırakılır. (Değişik dördüncü cümle:RG-21/5/2011-27940) Aksi halde Bakanlıkça; eski görev yerine veya eski görev yerleri esas alınarak 26 ncı maddenin birinci fıkrasındaki kurallara göre atanırlar. Eski görev yeri bulunmayanlar ise görev yaptıkları yer esas alınarak 26 ncı maddenin birinci fıkrasındaki kurallara göre atanırlar. (Mülga beşinci cümle:RG-22/10/2009-27384) (…) Ayrıca, Devlet hizmeti yükümlülüğünü tamamlamadan mazereti sona eren Devlet hizmeti yükümlüleri, tercihleri alınarak ilk Devlet hizmeti yükümlüsü kurasıyla atanırlar.

yukarıda yazılanlar lastik gibi her yöne giden ifadeler.

sağlık bakanlığında benim durumumda olupda tayin olan varmı.

selamın aleyküm kardeş
bak sana kısa ve öz konuşacam eğer çaılştığın kurumda işe yarıyorsan yani kısacası adam gibi çalışıyorsan yollamazlar kndimden biliyorum ilk geldiğim zaman tayinimi çıkarmaya uğraşan müdürüm şimdi salmıyor beklediğinden fazla çıktım çünkü ama eğer alternatifi olan bir birimde çalışıyorsan tayin isteyip gidebilirsin ama diğer türlü baya uğraşırsın hadi Allah yardımcın olsun

Tayin durumunda engelli engelsiz hiç fark etmiyor.Yukarıdan birilerini bulman gerek..Hani pozitif ayrımcılık yapılacaktı?

sağlam türk;
aynen senin dediğin gibi işimi sağlam yaparım. başımızda ki amir arkadaşım izin konusunda sorun çıkacağını sanmıyorum.

mrdmrd;
bende öyle düşünüyorum. sağlık bakanlığına geçince bakacaz çaresine. birisi çok iddialı konuşuyordu seni aldırırım diye görecez bakalım.

sa. arkadaşlar ben milli eğitimde özürlü büro işçisi olarak çalışıyorum.sağlıkk raporlarımla tayinimi istedim kurumum meb e gönderdi dilekçemi verilen cevap biz özürlü işçilerin böyle bir hakkı değil hiç bir şekilde kurumlar arası geçiş veya tayin istiyemezmişiz.konuyla ilgili bilgisi olan arkadaşlar sğlıklı bir cvp yazrsanz.tşk

Üst Alt