Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Özürlüye bakım maaşı alabilmek için bakan kişinin yaş sınırı nedir?

hilmiye

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhabalar
benim annem şeker hastası ve ayak parmaları şekerden dolayı kesildi ve birçok operasyon geçirdi. %74 özürlü raporu var ve hayatını tam anlamıyla idame ettiremiyor. ayrıca felç bir kardeşim var. ikisinin bakımıyla da ben ilgileniyorum. babam da diyaliz hastası ve annemle ayrılar babamla da ilgilenebilecek hiç kimse yok.
Şimdi benim size bi kaç sorum olacak;
Babam diyalize girmeden önce özür oranı %46 idi onun raporunu yükseltebilir miyiz?
Hiçbir gelirimiz olmadığı için anneme özürlü maaşı için başvurmuştuk 2 yıl bekledik herşey onaylanmasına rağmen dedemin vefatı ile annemin özürlü maaşı işlemleri otomatikmen iptal edildi. dedem emekli sandığına tabii idi ve anneme bir kardeşi ile beraber maaş bağlandı net 400 tl.
şimdi annem ve babam tekrar evlenmeyi düşünüyorlar ve onlara bakacak 16 yaşında bi kız kardeşim var ben yakında evleneceğim için okulunu bıraktı yani sürekli evde bu yaş geçerli midir?
Arıca özürlü kardeşim için (% 99 özür oranı) evde bakım maaşı alıyorum bunu 16 yaşındaki kardeşime devredebilir miyim
annem içinde bakım maaşı alabilir miyiz?

umarım kendimi ifade edebilmişimdir şimdiden teşekkürler.

Diyaliz hastalarına %90 gibi bir oranda rapor verilir. Engelli Sağlık Kurulu Raporu Düzenlemeye Yetkili Sağlık Kuruluşları Listesi'den birine başvurursanız raporu yükseltebilirsiniz. Kurum sevkiyle gidin ki rapor için ücret ödemeyin

Net 400 TL yetim aylığı alan kişi 2022 maaşı alamaz maalesef.
Bakıcılık için sanırım 18 yaş sınırı var. Başka bir akrabanız bakıcı olabilir ancak: http://www.engelliler.biz/forum/evd...-olabilir-kimler-gelir-hesabina-dahildir.html

Üst Alt