Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Özürlüyüm ama özürlü raporu almadan işe giriş yaptım. Nasıl emekli olurum?

eryener

Üye
Konular
33
Reaksiyonlar
0
1999 yılında işe girdim şu an 4500 hizmet günüm var ama çalışamıyorum askerlik yapmadım 1981 doğumluyum özürüm bir ayağım kısa dalağım sürekli şişiyor hiper tansıyonum varis iki ayaktan benim emekli olmam için ne yapmam lazım ben hiç bir kuruma özürlü olarak başvuruda bulunmadım özürlü olarak ne yapmam lazım

Şuan halen çalışıyor iseniz iş yerinizden çalıştığınıza dair belge alın ve bulunduğunuz ilin Maliye ''Mükellef Hizmetler Bİrimine'' vergi indirim hakkı için müracaat edin. Maliye sizi rapor vermeye yetkili hastaneye sevk eder alacak olduğunuz rapor incelenmesi sonucunda %40 ve üzeri olur ve vergi indirim hakkı kazanır iseniz erken emekli olabilirsiniz.
İlk işe girişte sağlam olmanız emekli olmanıza mani değildir.

Kaç yılda

Bende %51 engelliyim ama engelli raporum olmadan 2007 tarihinde sigortalı oldum toplamda kaç yıl çalışma sürem olmalı 18mi 20 yılmı ?

Erhan,
Vergi indirim hakkı kazanmış isen 20 yıl 4400 güne tabisin.
gün/ay/2007+20 : gün/ay/2027 de emekli olmayı hak edersin .

Neden 20 yıl raporsuz girdiğim içinmi ?

engelli raporlarınızı iş yerlerine bildirin. ve officer arkadaşımızın dediğigi gibi engelli kadrosunda çalıştığınıza dair iş yerinizde çalışma belgesi alın bulunduğunuz il maliye bakanlığına(DEFTERDARLIĞA) GİDİN vergi indirim kaydı yaptırın... sonrası engellinizin % delik oranı hesaplanır ve emekli süreci belirlenir. örneği %40 ise 18 yıl prim ödeyip emekli olabilirsiniz...

Üst Alt