Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Pandemi nedeniyle gelir atması evde bakım aylığının kesilmesine neden olur mu?

fatos_40

Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar evde bakım maaşı alıyorum. Devlet korona virüs sebebiyle 1000 TL de yardım yatırmış bugün.Evde bakım maaşımız gelir kriterimize dahil edilmiyor. Benim sormak istediğim bu 1000 TL evde bakım maaşı gibi gelir kriteri ne dahil edilmeyecek mi? Yoksa dahil edilir mi? Bilgisi olan cevap yazabilir mi lütfen.

Www.Evdebakimparasi.com Bu adresten güncel Bakım parası yatan ileri görebilirsiniz.

Evet aynı ödemeyi bende aldım..Gelir kriterine dahil edilmez,sonucta olağanüstü bir durum sebebiyle tek seferlik bir yardım..

Teşekkürler. Mantık olarak gelire dahil edilmemesi lazım zaten. Evde bakım maaşı da dahil edilmiyor sonuçta.

Pandemi sosyal yardımı olarak verilen 1000 TL hane geliri hesabına dahil edilecek mi!?
Alınan bu 1000 liralık Pandemi sosyal destek yardımı, Evde bakım maaşı alan aileler için gelir kriteri hesaplamasında kişi başına düşen gelir kriterini aşıyorsa, evde bakım maaşı kesilir mi!?
Kesilmemesi için ne yapılmalı!?
Postane hesabına yatan parayı çekmesek olur mu!?
Bilgisi olan arkadaşlar yazsın lütfen
Teşekkürler...

olurmu öyle şey bu yardım ,o zaman herkese 3000 yatırıp keserler maaşları öyle saçma şey olmaz..

Pandemi sosyal destek yardımı olan 1000 liralık yardım hane geliri hesabına dahil edilecek mi!?
Evde bakım maaşı alıyoruz. Bu para hane gelir kriterini aşmamıza neden oluyor. Ne yapalım postaneye yatan 1000 lirayı çekmesek olur mu!?

[FONT=sans-serif]Pandemi sosyal destek yardımı olan 1000 liralık yardım hane geliri hesabına dahil edilecek mi!?[/FONT]
[FONT=sans-serif]Evde bakım maaşı alıyoruz. Bu para hane gelir kriterini aşmamıza neden oluyor. Ne yapalım postaneye yatan 1000 lirayı çekmesek olur mu!?[/FONT]
Rahat olun, bu para (1000tl) hiçbir hesaba dahil edilmeyecek, ekstra verilen bir para. İster harca ister bankada tut etkisi olmayacak.

Başvuru yaparken lütfen "kul hakkı" kavramını unutmayın ihtiyacınız yoksa almayınız...

druid

başvuru şartında gelıre bakılmıcak denıo yanı şartın tutuo.şartının tuttugunu almamak dogru olurmu sen almazsan nere kıme gıdecek gercekten başka bı ıhtıyac sahııbne gidecekmı bunları bende düşündüm kararsızm ve başvuru etmedım.ayrıca ihtiyaçlar bitmez.bin lia varken bi bin tl daha gelsın sonra gene gelsın hep ıster ınsan. para geldıkçe ihtiyacın yönu değişir.

Arkadaşlar ailede 4 kişiyiz oğlum yüzde 90 engelli evde bakım aylığına başvuracağız Ben tek çalışıyorum aylık 4750 -5000 arası maaşım değişiyor mesaili olarak çalımaktayım günde 12 saat net ücretim 2900 tl ay sonunda elime 5000 tl ye yakın para geçiyor. Ancak şöyle bir sıkıntı var her 3 ayda bir net maaşım olan 2900 tlnin yarısını ikramiye adı altında yatırıyorlar buda sgk sitesinden baktığımda ikramiyeni yattığı ayda brüt ücretim yükseliyor. Kurum burada bilgileri sgk danmı çekiyor. her ay nasıl kontrol ediliyor. birde o ay için para kesilince diğer aylarda yanıyormu.

-mka

Sözde müslüman halkımız bu tür yardımlarda "yamyam" a dönüştükleri için belki vicdan yaparlar diye düşündüm 2018'de Ramazanda yardıma muhtaç 5bin aileye para verilecekti 5 milyon başvuru olmuştu Kazakistandaki adam bile başvurmuş. Toki evlerine'de düzenlenme getirilmeli Sadece %85 engel üstü olanlar ve Tekerlekli Sandalye kullananlar yararlanmalı diye düşünüyorum. Bana başvurmadım diye "Böle Şanş Gelmez Devlet sana bu hakkı vermiş senin kafan çalışmıyor" diyenler oldu....

Arkadaşlar evde bakım maaşı alıyoruz. Eşimin işyeri haziran ayında kısa çalışma sistemine geçecek. İşe gitmediği günler İşkur tarafından ödenecek. Biz şimdi devletin ödeyeceği bu kısım tutar için bildirimde bulunmalımıyız? Yoksa sosyal hizmetler bunu sistemden görebiliyor mu? Bilgisi olan varsa yazabilir mi?

carizma33333
4 kişiyiz oğlum yüzde 90 engelli evde bakım aylığına başvuracağız
4 x 1402,64 : 5610,56 hane gelırnız bu mıktarı geçmeyecek
ay sonunda elime 5000 tl ye yakın para geçiyor. Ancak şöyle bir sıkıntı var her 3 ayda bir net maaşım olan 2900 tlnin yarısını ikramiye adı altında yatırıyorlar
sizn gelir 5000 ilave olarak ikramıye 483,333 : 5483,33 tl
bu durmda sınırı geçmıonuz amma temmuz zammı ile geçebilirmisiniz bilemem büyük ihtimal geçersınız zam %3 olsa bile başabaş gelıyor.kaldıkı herhangı başka gelıırnız yoksa bunlar geçerlı sadece maaşınıza göre hesaplama ettım
Kurum burada bilgileri sgk danmı çekiyor
başvuru ettııgnızde sıze belge verıolar bazı kurumları banka ,beledıye ,tapu,tarım vs orda varsa bişiler görünüo yoksa sadece maaş ise şuan için bi sıkıntı yok ama temmzuda 2 ay sonra %3lük zam bile gelır başabaş oluo genede başvurn

druid
söyledıklerında gerçeklık var.ama şartın tutarken almamkda ne kadar dogru.sen almayınca gerçek hak sahıbıne verılecegını bilemıyoruz o yuzden şartlar tutuosa almak lazım derım.
toki için şartlar nasıl bilmıom ama sıkı denetım olmalı ve gerçekten hakedenlere verılmelı.tokıde işlemler kolay olurda dıer para işinde işlemler kolay olmaz

Başvuru yaparken lütfen "kul hakkı" kavramını unutmayın ihtiyacınız yoksa almayınız...
-mka
Bizim serseri bakıcı yeğene bin TL yatmış.
İhtiyacım yok diyor fakire verecekmiş.
sen fakir değilmisin iş güç yok 😮

devletin vereceği bu bin lira paraya bende başvurdum 1 ay oldu hala ses seda yok ne zaman verecekler borcumuz harcımız var ...

Gelir kriterini bir ay yada 2 ay açmanız sorun olmuyor. Yıl sonunda toplam kazancınızı 12 ye bölüyor lar yada 3 ayda bir ikramiye tutarsınız sabiyse 3 ayda bir ortalamasını alırlar. Sosyal hizmetlere sorduğumda bana bu şekilde cevap vermişti.

Fatoş hanım kuruma bunu bildirmeme gerek varmi kurum eşime hersyki maaşınıza bakılır demiş bu tür olayla karsilasan oldumu bu yüzden maaşı kesilen oldumu acaba

Arkadaşar merhaba; Çok acil yardımlarınızı bekliyorum kaç yer yazdım kimse cevap vermiyor.

Sımdı bugun esım evde bakım maaşı için basvuru yaptı sgkdan doküm ıstedıler bunu verdık krıterlerı karsılıyorsunuz dendı fakat ben özel bir şirkette 2900 tl net maaşla hergün 12 saat üzerinden mesaili olarak çalıyorum hazıran ayında toplam hem mesaılı maas alacağım hemde o ay ıcınde yarım maas ıkramıye alacağım 1433 tl bu surece yılda toplam 4 kere bu ıkramıyeyı alıyorum soyle acıkca ızah edeyım
Ocak 4850
Subat 5100
Mart ıktamıye dahıl 6300
Nısan 4700
Mayıs 5000
Hazıran 6400 ikramiye ile
VS vs değişkenlik gösteriyor. ikramıye ayı doneminde bu krıterı asıyorum kurum bu maaşları heraymı baz alıyor yoksa 3 aylık veya 6 aylık maasın ortalamasınımı baz alıyor ben kurumu arayıp ben 3 aydan 3 aya ıktamıye alıyorum deyıp bıldırmelımıyım
Bıldırırsem surec ne olur bıldırmessem surec ne olur mesela temmuzun 5 inde muhtemelen alacağım maaş kendi maaşım 4800 tl temmuzun 23ünde 1433 tl ikramiye alacağım bunların hepsi bankaya yatıyor. Kısacası her 3 ay da bir gelir kriterim aşıyor. 4 kişilik aileyiz sadece ben çalışıyorum 2 çocuk 1 eş. Konuyla ilgili lütfen bilgisi olan varsa yardımcı olmasını rica ederim.

yani yıllık ortalama alıyorlar doğrumu ozaman kuruma bildirmeme gerek yok dimi hakan bey veya 3 ayda bir ortalama

bu ay bakım maaşımı cektıgımde 1000tl fazla yatmıs pandemı nedeni ilemi yattı acaba başvuru yapmamıstm. baska alan varmı

Zorro
elleme dağıtsın.serseri deyiksın ama içinde insanlık varmış
başvuru etmedıgımız halde bizede çıktı :D

hakanurak
hasta sizmisniz yoksa bakıcımısnız.o para ebm de bakıcı olanların hesabına başvuru etmese bile yatıyor.biz başvurmadık ama bizede verdiler.

Üst Alt