Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Pandemiden dolayı uzatılan süreli engelli raporu ile vergi indirimi almak için..?

amedeus

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar,

ilk ise giris tarihim 30.04.2008

sgk lı gun sayısı 3464
banka emekli vakfı gun sayısı 180

maalesef sureli engelli raporu oranı %55 (37 kardiyoloji, 11 fiziksel tıp, 20 dahiliye)

rapor alınıs tarihi kasım 2018
rapor bitis tarihi kasım 2020

bir onceki is yerimden vergi indirimi aldım ve kasım 2020 ye kadar gecerliydi.
nisan 2021 de is degistirdim ancak malum pandemi durumundan sureli raporların sureleri uzaltdı. su an icin bu yıl sonuna kadar gecerli oldugunu iskurda kendi danısmanımdan ogrendim.

yeni isyerimde de vergi indirimi uygulansın diye suresi gecmis ancak bakanlık tarafından uzatılmıs raporumla basvuru yapabilirmiyim ?

ne onerirsiniz. ?

sonucta bu vergi indirimi durumu emekliligimi de etkiliyor. benim durumumda sanırım 18 yıl ve 4800 kusur gun yeterli olacak tı dogru mudur?

ayrıca bir sorunum daha var. kalp ameliyatım var ve seker im var bu ikisi zaten gecen hastalıklar degil. sadece bu ikisini beyan etseydim acaba suresiz alabilr miydim? cunku raporun arka kısmında engel grubunda suregen (kronik) yazıyor ama rapor sureli. omuz cıkıgından dolagı 11 vermislerdi acaba bu iyilesebir bir durum oldugu icin ve degisken oran olabileceginden mi sureli vermisler di? emin degilim.
OturanBoğa ozellikle desteklerinizi ve yorumlarınızı bekliyorum.

amedeus

Vergi indirim hakkının devamı aslında bir denetime tabi olmaz çoğu zaman. İşyeri vergi indirimini maaşa yansıtır geçer. Kimse de kontrol etmez. Bence bir yapmanıza gerek yok.

Ama emeklilik söz konusu olduğunda işler değişir. Emeklilik başvurusu yaparken geçerli olan bir vergi indirim yazısı şarttır.

Değişmez sekellerden rapor alınabiliyorsa sadece onları beyan etmek en iyisi. Böylece rapor sürekli olur.

cok tesekkur ederim yorumlarınız icin.

sirketle konustugumda raporumun yanında vergi indirimi belgesini de istedi ve kontrol etti. maalesef suresi gectigi icin tekrar basvuru yapmamız gerektigini belirtti. rapor da devamlı guncellendigi icin gidip tekrar hastaneden alamıyorum. arada kaldım. ankaraya gondertip gondertmemek ile alakalı.

2020 kasım da biten sureli raporu yenilemek ve vergi indirimine basvurmak ???

Merhabalar,

süreğen (kronik) grubunda olan %55 lik raporum maalesef 2 yıl sureli verilmisti. kasım 2020 de bitti ancak malum pandemiden dolayı gecerliligi uzaltıldı ve bugun iskuru aradım yine 2022 sonuna kadar sureli raporların gecerliligi uzatılmıs.

vergi indirimi 2020 kasımda bitti ve o uzatılmıyor bildiginiz uzere. bunun icin tekrar saglık kuruluna girip %40 ustu rapor almam lazım diye biliyorum. Bursa sehir hastanesine gidecegim. burası hakkında bilgisi olan varmı ? ve ya bursa icerisinde su hastaneye git daha olumlular diyebileceginiz bir hastane varmı?

bunu sormamın sebebi kalp ameliyatlı olmam ve seker olmasından kaynaklı sacma sapan sureli rapor almak istemememden kaynaklı.

raporu yeniledikten sonra vergi indirimi icin tekrar gonderecegim acaba yine sureli verirlerse engelli grubunda süreğen(kronik) yazdıgı icin vergi indiriminin suresiz olma ihtimali varmı sizce?

ayrıca hesaplarıma gore 2028 de emekli olabilikmek icin tam emeklilige uygun oldugum gunde vergi indirimimin sureli ve ya suresiz gecerli olması yeter mi?

simdiden cevaplarınız icin tesekkurler.

bu arada su an icin engelli raporumun oranları

diabetus mellitus %20
fiziksel tıp ve rehabilitasyon %11 (sanırım bu oran yuzunden sureli aldım)
kardiyoloji %37

genel %55

Üst Alt