Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Panhipopituitarizm ve diyabetes insipudus hastasıyım. Yüzde kaç rapor alırım?

Azadhan

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
2001 yılında beyin tümör den dolayı ameliyat geçirdim panhipopituitarizm tanısı konuldu ve 2 yıl sonra diyabetes insipudus hastalığın teşhisi konuldu şimdi engelli rapor almam için panhipopituitarizm ve diyabetes insipudus bir diye % 60 veriyorlar acaba hakettiğim % 60 mı yoksa doktor imza sorumluluk tan kaçı veriyor sizin deneyim öneriler le hareket etmek istiyorum sizce ne yapmam lazım

Panhipopituitarizm % 60
a-Devamlı replasman tedavisini gerektirir. Primer ve sekonder diabetes insipidus (sekonder
olanlarda primer olay da göz önüne alınır.) % 30

Toplamda % 72 yapar ikisinden bu şekilde verilirse.
Sadece panhipopituitarizm'den verilecekse % 60 verilir evet. Verilmemesi durumunda itiraz etme hakkınız var sakatlık oranı cetveli 'nde açıkça bu şekilde belirtildiği için.

Esselamın aleykum Bülent abi % 72 rapor aldım diyabetes insipudus ve artı panhipopituitarizm den . ama raporda ağır ağır özürlü ibaresi yazılmamış
itiraz etme hakkım var mı varsa nasıl edebiliriz

Günlük ihtiyaçlarınızı karşılarken başkasının yardımına muhtaç olanlar 'ağır engelli' olarak nitelendiriliyor. Eğer durumunuz bu şekilde ise olumlu sonuç alma olasılığınız daha yüksek.
İtirazınızı İl sağlık Müd.'ne yapmalısınız. Yeniden bir hastaneye sevk edilirsiniz.
Bunun öncesinde itiraz etmeden önce yani, herhangi bir Engelli Sağlık Kurulu Raporu Düzenlemeye Yetkili Sağlık Kuruluşları Listesi listesindeki bir hastaneye rapor almak için tekrar başvurun. Olumsuz sonuç alırsanız o aşamada itiraz edersiniz veya 6 ay gibi bir süre bekleyip yeniden başvuru yaparsınız.

Üst Alt