Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Panik atak hastaları nelere dikkat etmeli

Bacıbey

Aktif Üye
Konular
52
Reaksiyonlar
0
Panik atak hastalığı ile mücadele etmek için panik atak hastalarına yediklerine ve içtiklerine dikkat etmeleri konusunda uyarılarda bulunuldu.

Uzmanlar, çağın hastalığı olarak nitelendirilen ve özellikle şehirlerde yaşayan insanlarda görülen panik atak hastalığının ile mücadele etmek için panik atak hastalarına yediklerine ve içtiklerine dikkat etmeleri konusunda uyardı.

Panik atak yaşayan kişilerde, kalp krizi geçirme hissi ve ölüm duygusu olarak ortaya çıkan panik atak nöbetleri, hastalığı yaşayanları günlük yaşamında zorluyor. Uzmanlar yaptıkları açıklamalarda panik atak geçiren kişilerin yediklerine içtiklerine ve uyku düzenlerine dikkat etmeleri gerektiğini belirttiler. Uzmanlar, yaptıkları açıklamalarda; “Panik atak hastalığı içinde bulunduğumuz teknoloji çağının getirdiği bir rahatsızlık.

Nöbet geçiren kişiler genelde kalp krizi geçirdiklerini düşünürler. Bu durumda nabız hızlanır, tansiyonda iniş çıkışlar, daha ziyade yükselme yaşanır, terleme olur, kana geçen fazla miktarda adrenalinden dolayı extremitelerin ısı derecesi düşer, el ve kollarda uyuşmalar olur, vücut beyinden gelen alarma karşı üst düzey savunmaya geçer ve nöbet geçiren kişiler kendilerini hastaneye zor atarlar. Ancak, yapılan tetkiklerde geçirilen nöbetin kalp krizi olmadığı anlaşılır. Her yaştan insan bu hastalığa yakalanabilir. Stresli ve yoğun iş ve okul yaşamına sahip kişilerde bu hastalık daha çok ortaya çıkıyor” ifadelerini kullandılar.

Uzmanlar, panik atak hastalarının yiyecek ve içeceklerine dikkat etmeleri gerektiğini kaydettiler. Uzmanlar, “Panik atak hastaları özellikle alkollü ve kafeinli içeceklerden uzak durmalı. Alkol ve kafeinin paniği tetikleyici özelliği bulunmakta. Daha çok muz,üzüm, ceviz, kuruüzüm, ıspanak gibi meyva ve sebze ağırlıklı beslenmeliler” dediler.

Alıntı..

hayatımda gördüğüm en fena hastalık..gündüz normalsin..gece en az 3 kez kalp krizi gecirecem felç kalacam diye uyurken öeleceğim diye cırpınıyozun..uyuyamıyosun..buda seni hergece hergece bir ölüp bir diriliyosun ve ne düşünürsen düşün bu nu içinden atamıyosun.....
ilacı yok...tedavisi yok..

Yediğin yemek bu hastalığı tetikliyebiliyor mesela bir toplantıya gireceksin, dişciye veya berbere traş olmaya, ogun birde değişik bir yemek yediyseniz ,mide bulantısı ,karp carpıntısı, boğulma ve kusma hissi gelebilir.İşiniz bittiyse ,hiçbirşey olmamış gibi kendinizi rahat hissedersiniz.Panik atakla bunun bağlantısı varmıdır bilmiyorum.Ama insan kendine günlük program hazırlarsa şu saatte yemek şu saatte uyku gibi, ama şehir hayatında heran bir telefon, programsız bir gezi ve davet hastalığı tetikliyor.Aslında kişi sağlamdır, ne varki kötü olumsuz düşünceler beynin kimyasını bozuyor, yapamayacağım edemeyeceğim olmıyacak kaygısı,heyecan stres .

ah kardeşim ah...
tam 8 senedir cekiyom...
ne uyku ne huzur...
ıcmediğim ilac kalmadi...
dön dolaş xanax geri dondukk...
gece hayatı gece uykusu diye birşey kalamdı...
bir anda herhangi bir şey tetikliyor...
önüne gecemiyon..carpıntı,kaygı,uyuyamamak,her lokmanı saymak,yutkunnanamamak,,her adımda kalbının atısını saymak....surekli insan kendini dinliyor vucudunda ne degısıklık olursa ondan huylanıp...evhama kapılıyor...
evham evham...
cok yesen cok yedım dıye-az yesen az yedim diye-hızlı yurusen carpıntı-yavaş yurusen a bana ne oldu yavaş yuruyom...
sureklı kaygılısın yaptıgın hıcbır haraketetn emın olamıyonn...vs vs...
ama asıl sebebi...mutsuzluk mutsuz ınsan panık atak oluyor..
hayatında yolunda gıtmeyen seyler olunca mutsusz mutsuz oluncada o an ve gelecek ıcın kaygı duyuyorsunn...
tek caresi var..mutlu olursan geciyor...
mutluluklar...

Allaha sığının

Arkadaşlar ilk 12 yaşımda falan geçirdim tabı bılınmıyodu ozaman daha sonra aşırı heyecandan tetıklendı ve hala çekıyorum 32 yaşındayım düşünün 20 senedır cekiyom ben bı yolunu buldum tam geçmedı ama azalıyo yaklaşık 2 aydır çok dualara sarıldım dua ederdım ama şimdi ders gibi hergün tesbıhımı çekıyorum hastalık için sadaka verın ayrıca kurandan şifa beklemeyen şifa bulamaz dıyo efendımız kurana sarılın günahlardan uzak durun helal yiyin ve aslında bu bıze rabbımızın kendını hatırlatması dıye düşünün Mevla sevdığı kula dert verır günahlardan temızler bıze ölümle jkendını hatırlatıyo bazen diyorum bu hastalık benı rabbıme yaklaştırdı daha çok her musıbette hayır vardır derler ya bu o işte ona sığının ve ben bı yerde okudum bu tamamen nefsın ve şeytanın fısıltılarıymış bız kendı sesımız sanıyomuşuz atak gelınce euzu besmele çekın dua okumaya la havle çekmeye hasbınallahu venımel vekıl çekmeye başlayın atak daha hafıf geçiyo ben çok inandım geçecek hangı hastalık mevlanın guçune karşı ayakta durabılır ona sığının arkadaşlar ben tum pa hastalarına hep dua edıyorum Mevlam şafı ismiyle şifa versın

panik atak

2007 yılında ilk atağını yaşamış, 5 yıl boyunca ilaç kullanmış, ilaç kullanımının sonlandırılmasından bir yıl sonra tekrar ataklar yaşamaya başlamış(hem de ne ataklar) biri olarak panik bozukluktan muzdarip olanlara tavsiyem öncelikle mutlaka ama mutlaka bir psikoloğa görünmeniz. ruhsal rahatsızlıkların tedavisi ancak ve ancak ruhu tedavi etmekle olur diye düşünüyorum. ve bunun için yıllarca ilaç kullanmak çok anlamsız. ben geçen yıl yaşadığım ataklarımdan sonra ilaç kullanmayı reddettim ve EMDR yöntemini araştırdım. izmir'de harika bir psikolog buldum. emdr, nlp ve davranışçı terapi vs hepsinden faydalandım. 2012 ağustos'undan bu yana kendimdeki değişime ben bile inanamıyorum. psikoloğum adeta hayatıma dokundu. panik atak tedavi edilemez bir rahatsızlık değil. bunu duydukça inanılmaz sinir olurdum eskiden ama şimdi tüm içtenliğimle ben söylüyorum bunu. kesinlikle tedavi edilebilir ve kalıcı sonuçlar alabilirsiniz. işin sırrı doğru insanlarla karşılaşıp doğru tedaviyi almakta. sizin yapmanız gereken tek şey yaşadıklarınızı nasıl da normalize edebildiğinizi izleyip şaşırmak olacak. ben şifamı buldum, umarım herkesin ruhu şifa bulur.

panik atak

Arkadaşlar merhaba,
Öncelikle herkese acil şifalar. Bu siteye buradaki yorumları ve soruları gördükten sonra üye oldum.
Öncelikle herkesin şunu bilmesini isterim. panik atak kesinlikle tedavisi olan bir hastalıktır.
Doğru ve düzenli bir tedavi ile bu hastalıktan kesinlikle kurtulabilirsiniz.
Uzmanlık tezim panik atak olduğu için bu konu üzerinde çok fazla çalıştım.
Panik atağın psikolojik bir problem olduğunu, size fiziksel olarak zarar vermeyeceğini, sizi öldürmeyeceğini ve çıldırtmayacağını bilmeniz çok çok önemli.

panik atak konusundaki araştırma ve foruma "Panik Atak" sitemden ulaşabilirsiniz.

Uzm.Psk.Uğur DALAN

panikatak

Üst Alt