Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Panik atak hastasıyım. Tecilim bittiğinde askerlik durumum nasıl olur?

hyper

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Herkese iyi akşamlar 22 yaşındayım ve Panik atak hastasıyım. 3. senemize girdik panik atak ile beraber askerliğim şuanda 2018 Aralığa kadar tecilli eğer lisans kazanamazsam 12 ay askere gideceğim ve normal gündelik yaşantımda alıştığım atakları yaşıyorum ilaç kullanmamaya çalışıyorum genellikle çünkü 3 senedir ilaç kullanıyorum sürekli insan sıkılıyor artık açıkçası.

Şimdi şöyle söyliyeyim normal gündelik hayatta bir şeyim yok kendi evimdeyken, ancak başka yere gideyim bi daraltı başlıyor zaten uçağa binemiyorum birde Doğu çıkarsa nasıl gideceğim Allah bilir.Bu askerlik söz konusu olmaya başladığından beri sürekli sıkıntı içersindeyim vücudumda uyuşmalar oluyor bide orda olduğumu düşünüyorum iyice tavan yapıyor direk sokağa atıyorum kendimi ne yapacağımı hiç bilmiyorum ilaçlada nasıl idare edeceğim gidince onuda bilmiyorum önümde uzun bir 1.5 sene var ancak ben daha şimdiden bunları düşünüyorum.

Çoğu arkadaşlarım askerliğini yapıp geldi ve benim bu durumda olduğumu biliyorlar ve RDM'ye gönderirler seni diyorlar ancak ben orda panik gelirse ne yapacağım düşüncesindeyim. Öyle yada böyle bu askerlik yapılacak forumdaki yazıları okuyorum askerde muafiyet alan arkadaşlar var. sağlık herşeyden önemli ancak askeriyede bu hastalığı nasıl karşılayacaklar çok merak ediyorum. Orda hastalığın tavan yapmasından korkuyorum açıkcası.

ayrıca panik atak olduğundan dolayı devlet hastanelerinde vs. gittiğim hastaneler ve kullandığım ilaçlar kayıtlıdır bu ayriyetten 1 sene daha tecil hakkı verirmi acaba bana ?

hyper

Bugünden düşünmemelisin... Ve inan bugünden sana kimse bir cevap veremez. eğer rahatsızlığın ciddi boyutlarda devam ederse, 1-2 defa tecil, sonrasında muafiyet olur. Sen rahatsızlığınla ilgili tüm raporları vs. derli toplu sakla. Askerlik başvurusunda onların çok faydası olur...

Abicim çok tesekkur ederim umarim dedigin gibi olur suanda tecilimi hayatta bozamam zaten onumde bi universite sinavim var ona hazirlaniyorum kismet olursa 4 sene bitirsem bile bu sekilde hastalik devam ederse dediklerinizi uygulayacagim bildigim kadariyla sadece devlet hastanesindeki raporlar baz aliniyor degilmi? Cunku 2012 yilinda devlet hastanesinde tedaviye baslamisim ve 2014 yilinda ozel hastanede basladim ancak suanda gittigim bi yer yok ayni ilaclari kullanmaya devam ediyorum ama en kisa surede tekrardan tedavi surecine baslamam gerekiyor.

Üst Alt