Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Panik atak için ne önerirsiniz?

Konular
31
Reaksiyonlar
1
arkadaşlar bende panik atak var artık ne yapacağımı bilmiyorum panik ataktan dolayı her türlü atak yaşıyorum doktorlarada gidiyorum zaten panik atak olan arkadaşların bana önerebileceği birşeyler varsa şöylerlerse çok sevinirim

İlacı düzenli içecen

Annemde var

Annemde kaygı çok evham elinde değil valla

@mehmetege2204 Kısaca panik atak nedir, bir bakalım...

Panik Atak çarpıntı, terleme, titreme, boğulma ya da nefes alamama hissi, göğüste ağrı veya sıkışma, bulantı, karın ağrısı, baş dönmesi, dengesizlik Kalp krizi geçiriyorum düşüncesi gibi bedensel duyumların olağan dışı yoğunlukta hissedildiği, beraberinde kontrolünü kaybetme, delirme korkusu ya da ölüm korkusu ile karakterize bir süreçtir....

Tekrarlayıcı beklenmedik Panik Atakları ile Ataklar arasındaki zamanlarda başka Panik Ataklarının daha olacağına ilişkin sürekli bir kaygı duyma,Panik Ataklarının kalp krizi geçirip ölme, kontrolünü yitirip çıldırma ya da felç geçirme gibi kötü sonuçlara yol açabileceği inancıyla sürekli üzüntü duyma ya da Ataklara ve olası kötü sonuçlarına karşı önlem olarak işe gitmeme, spor, ev işi yapmama, bazı yiyecek ya da içecekleri yeyip içmeme, yanında ilaç, su, alkol, çeşitli yiyecekler taşıma gibi bazı davranış değişikliklerinin görüldüğü durumlara ise Panik bozukluk deniliyor.

PANİK BOZUKLUĞU, KESİNLİKLE ÖLÜME, ÇILDIRMAYA YA DA FELÇ OLMAYA YOL AÇAN BİR HASTALIK DEĞİLDİR.DOKTORUNUZ ÖNERMEDİKÇE KORKULARINIZ İLE BAŞ ETMEK İÇİN KALP, TANSİYON, ÇARPINTI İLACI, VİTAMİN, SAKİNLEŞTİRİCİ YA DA ALKOL KULLANMAYINIZ YA DA YA GEREKİRSE DİYE YANINIZDA TAŞIMAYINIZ.SADECE DOKTORUNUZUN ÖNERDİĞİ İLAÇ YA DA İLAÇLARI KULLANINIZ.İLACINIZI DOKTORUNUZUN SÖYLEDİĞİ ŞEKİLDE VE DOZDA KULLANINIZ. O GÜN İYİ YA DA KÖTÜ OLMANIZA GÖRE DOZU AZALTIP, ARTIRMAYINIZ.TAMAMEN İYİLEŞSENİZ BİLE DOKTORUNUZA DANIŞMADAN TEDAVİNİZİ KESMEYİNİZ...

tetikleyen şeylerden uzak dur derim kendi kendini motive et

Panik atak başladığı anda hemen bir kenara çekilin sakinleşmeyi bekleyin. Ben genelde öyle yapıyorum.

Panik atak krizi ne zaman ve nerede geleceği belli olmayan bir kaygı nöbetidir, Buna(Agorafobi)de eşlik eder.En belirgin özelliği kalp krizi geçiriyorum düşüncesi ve ölüm korkusudur,Panik atak kalp krizini bire bir taklit eden bir beyin oyunudur,kriz geldiği zaman hasta kalp krizi geçirdiğinden %100 emindir ve ilk düşüncesi kendini bir hastanenin aciline atmak olacaktır, Ama gerçekte böyle değildir ve kalpte en ufak bir bozukluk yoktur,Panik bozukluk hastaları'nın evi mutlaka hastaneye yakın bir yerlerde dir, Evini ocağını terk etmiş ve hastane kantinlerinde aç susuz bir halde yaşayan bir çok panik bozukluk hastası var,nedeni ise kalp krizi geçirirsem erken müdahale edilir düşüncesidir.Panik bozukluk,Nokturnal panik atak Güzel bir tedavi ile 1 yıl içinde tamamen düzelen bir kaygı bozukluğu dur.
ALLAH Herkese şifalar versin...

3 sene önce çok şiddetli panik atak geçirerek hastanede dahi yatan bir arkadaşınız olarak sesleniyorum

panik atak bir semptom nedenine bakmak gerekiyor aynı kalp krizi geçirmek bir semptom ama işte kolestrol yüksek tansiyon ne bilim pıhtılaşma bozuklukları hastalık gibi..

EMDR tedavisini öneririm ben 2 sene boyunda psikiyatrik tedavi gördüm sonra emdr tedavisi ile hem ilaçları bıraktım hemde eski hayatıma geri döndüm mutlaka deneyin derim

@mehmetege2204 yukarda yazdıklarımın yanı sıra öyle sakinleşmeye çalışmak filan onlar hikaye benim prikiyatristim panik atak geçirdiğinde (çok aşırı etkili krizler değil daha az şiddette olanları) "ben ölüyorum ölüyorum ölüyorum" diye sürekli tekrarlarsan beynin, o yaşadığın durumu kabul edip bak hayır bu seni "öldürmüyor öldürmüyor öldürmüyor" diyecek demişti. sonrasında o kadar çok kez tekrarlayınca bu durumda beyin ve vücud ilişki kuracak ve o "sürekli bir tehlikeye maruz kalıp ölmek üzere olma" hali normalleşerek atağa neden olmayacak dedi bunlar oldu cidden zor ama yaşadım sonra sonra bakacaksın ki nabzın 140 a çıksa dahi ölmüyosun 130 a çıkınca ölmüyosun 120 ye çıkınca ölmüyosun beyin anlıcak ki nabız artınca ölmüyosun :) dışardan çok saçma ama beyin o kadar naif ve o kadar saf ki vücudun onu kandırmasına izin vermemek bak vücud bunu yapıyo ama uyan ölmüyosun o yüzden her zerreni terakkuz haline geçirmeye gerek yok dicek

emdr de mutlaka ve mutlaka yaptır

Ben de öyle bir kenara çekilip sakinleşmeye çalışmanın bir faydası olduğunu düşünmüyorum. Ben de panik atak hastasıyım. Çıldıracak duruma gelmenin, ölümün geldiğini düşünmenin ne demek olduğunu biliyorum. İnsan kendi başına işin içinden çıkamaz. Ancak ben sigaraya başladım. ve sigara kullandıktan sonra ataklarım ve şiddetleri azaldı. ama herkesde olmayabilir. sonuçta ilaç kullanmaktan başka bir çare yok

Biri demişti ki, "Panik ataktan çabucak çıkmanın yöntemlerinden birisi, eğer sağ eliyle yazı yazan biriyseniz, hemen sol elinizle bir şeyler yazmaya çalışın." Sonrasında, beynin sağ-sol lobu filan anlattıydı. Solaklar için de tersi geçerli tabi.

Son düzenleme:
covid19 dan çok korkuyorum arkadaşlar önlemlerimi aldım ama yine korkuyorum

Koronavirüs hastalığı (COVID-19) çok korkuyorum arkadaşlar önlemlerimi aldım ama yine korkuyorum panik atak olunca çok fazla kafama takıyorum elimde değil ne yapmam gerekli yardım edin lütfen

mehmetege2204..sanırsam okb ve panik atak var sende,okuduğun ve söylenilen kurallar dışında çok özel şeyler yok zaten arkadaşım onlara uyman yeterli olacaktır diye düşünüyorum...ama evden çıkamama korkun varsa balkondaki güneş den yararlanmanı özellikle öneririm(balkonun güneş görüyorsa) hem vücut bağışıklığın için hem de sakinleşmen açısından...geçmiş olsun.

Üst Alt