Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Pankolit Ülseratif Kolite % kaç oranında rapor verilir?

sesene

selamın aleyküm arkadaşlar ben 1.5 senedir ankilozan spondilitliyim ENDOL ve RANTUDİL kullandım 2 Aydın'da HUMİRA kullanıyorum gaz sikayetım uzerıne gastronomiye sevk edildim 3ay önce bugün de endoskopi yapıldı doktorun dediğine göre ülseratif kotif mişim 7parca alıdı sonuç 15 gün sonraya kadı vergi indirimine başvursam alabiliriyim

Ankilozan Spondilit için rapor oranını hastalığın vermiş olduğu eklem kısıtılılığı belirliyor. Ankilozan Spondilit olmak oran alabileceğin anlamına gelmiyor. Kısıtlılık ne kadar ?.. Bel , boyun vb.

Ulseratif Kolit için oran alabilirsin.. Hastalığın kesin tanı alsın. Hastalığın şiddetine göre alacağın oran değişecektir.

Pataloji çıktıkdan sonra Kolonoskopi ve/ya rektosigmoid sonucunu paylaşırsan daha sağlıklı bilgi verebiliriz.

Ayrıca.. Tanı kesinleştikden sonra başlanacak tedavi (medikal) de alacağın oranı etkileyecektir.

sesene

Sn sesene bey 1)mr sonucumda ankilozon olduğum anlaşılıyor humiraya başlamadan önce adım dahi atamaz olmuştum humiraya basladiktan sonra yani şuan çok iyiyim gözle görülür bişeyim yok bu durumda ankilozon dan bi oran vermezlermi 2)endoskopi den verilen sonucu göstermedim daha kağıt ta yazanlari aktarayım Size ozofagus alt uçta erezyonlar vardır z.line37cm dehiatus 40cmde geçildi heitalherni ile uyumlu görünüm mevcut LES gevşek izlendi.
Mide mide fundus kopuş ve antrum belirginderecede yılan sirtitarzinda ödemeli ve eritemli izlendi.
DUEDONUM pilorsantralize olup bulbus mukoza ve duvarları normaldir.duodenum 2.kısım normal gorunumdedir.
SONUC: HIATALHERNI Les gevsekliği grade a ozofajit pangastrit
Kolonoskopi de minimal internal homoroidler mevcut t.ileum a kadar girildi ileumbaslangicinda yaklaşık 1cm ülser ve ulsere eslikeden erezyone alan mevcut
SONUC.t.ileum da ülser cvp verirseniz sevinirim

Sesene bey yorumunuz bekliyorum cvp için teşekkür ederim bide benim kan değerlerim deyuksek bundan 5_6 sene önce daha yüksekti kan alınıp atılıyor du şimdilerde fazla değil diyorlar bununla ilgili bi ispatım olmadığı için anemi teşhisi koyamiyorlar ne yapa bilirim bu konu ile ilgili

hakan9987

Ankilozan Spondilit hastalığınızın kesin tanı almış olsa da bu oran alabileceğiniz anlamına gelmez.

Hastalığın eklemlere verdiği kısıtlılık ölçülür ve buna göre oran verilir.

AS olup da hiç hareket kısıtlılığı olmaması da düşünülemez.. Mutlaka Bel ve boyunda kısıtlılık oluşmuştur , evresine göre oran verilecek. (Faber / Fadır testi ).

Mide ülseri için oran verileceğini düşünmüyorum.. Tedavisi var.

Bağırsak için ; Ülseratif Kolit olduğunu söylemiştin. Ülserin İleum da.. ÜK olman mümkün değil.

Kolonoskopi sonucunu paylaştığın kadar ise , kalın bağırsak da sorun yok .. ÜK de ince bağırsak da hastalık olmaz. Kalın bağırsak 1 katı hastadır..

Doktorunuz ÜK ön tanısını bu sonuçtan sonra revize edecektir.

1 cm ülser ÜK yada Crohn olduğun anlamına gelmez. 1 çok nedenden dolayı bu alanda ülser olabilir.

Cevaplarınız için çok teşekkür ederim sesene rapora başvurmak tan vazgeçtim sadece ankilozan spondilit içinde %40 alamam şu An çok iyiyim tutuklulugum da yok agrimda humira bana çok iyi geldi düşük rapor alipta ortada kalmakta istemiyorum arastirdigima göre çok kişinin yaşadığı bir sorun bu ne saglamsin diyorlar nede özürlü sun allah bütün hastalara şifa versin

Merhabalar,

Ocak ve Şubat ayında kolonoskopi + endoskopi oldum. Ülseratif Kolit çıktı. Doktor önce Salofalk tablet ve Salofalk lavman yazdı fakat ilaçları bulamadığımızdan muadilleri olan Pentasa 500mg ve Asacol lavman yazdı. Pentasayı günde 6 kez kullanıyorum lavmanı da her gün 1 kez. Tedaviye başladığımdan beri kanama ve ishal durdu. Günde 4-5 kez tuvalete gidiyorum. Bu halimle %kaç oranında verirler ve askerlik muafiyeti için yeterli olur mu? Bilgilendirirseniz çok sevinirim. İyi akşamlar.

@rahuraud merhaba eğer ki ülseratif kolit durumunuz pankolit seviyesindeyse yani bağırsağınızın tamamı tutulumluysa oran alma şansınız yüksek.doktorunuza sorup durumunuzu bildirir rapor yazdırıp sağlık kuruluna başvurup şansınızı deneyebilirsiniz.askerlikle ilgili de muaf veriyolar bildigim kadarı ile geçmiş olsun

nnk1981

Askerlik şubesine aile hekiminden aldığım sağlık raporunu vermek için gittim. Tecilim Ağustos celbine ertelendi ki bu sayede yüksek lisans yapabileceğim. Hastalığımdan bahsettim ve şu an tecilli olduğum için beni hastaneye sevk edemeyeceklerini söylediler. 20 Haziran - 02 Ağustos arasında hastalığım için başvuru yapabiliyormuşum onlarda hastaneye sevk ediyorlarmış fakat sevk işleminde askerlik için elverişli kararı çıkarsa Ağustos celp döneminde askere gitmek zorunda kalırmışım. Sormak istediğim gerçekten tecilliyken hastalık için hastaneye sevk edilemiyor muyuz? Oradaki görevli personel bu konuda tam emin değil gibi göründü bana.

ıyı gunler arkadaslar bende ülseratif kolıt hastasıyımyaklasık olarak 4 sene tedavı oldum ama tedavi sonuc vermedıgı gıbı belırtıldıgı gıbı bırcok yenı rahatsızlık turedı bahsedılen rahatsızlıklar turedıgı(faktor v leıden) gıbı bende genetık olarak kalıtımsal rahatsızlıgım ortaya cıktı kullanılan ılacların etkısı bundan dolayı arttıgı ıcın beyın damarlarım tıkandı bıtkısel hayata gırdım beyın damarını acmak ıcın kullanılan ılac(heparın) nedenı ıle akcıgerlerımde kanama oldu yenıden gozlerımı actıgında bırkac ay gecmıs hayat cok degısmıstı neyse tum bunlardan sonra son care olarak total koloktomı oldum.yanı tum kalın bagırsagımı aldılar bugun nasılmıyım?
suan 80 kiloya geldım ıstedıgım herseyı yıyebılıyorum gunde 5-8 arası dıskılama olsada hayatımı etkılemıyor yanı senelerce yasadıklarımın yanında allah nazarlardan saklasın ıyıyım keske daha once amelıyat olsaymısım dıyorum..

allah hepımızın tedavısını versın yasamayan bılmıyor yemek yemenın yada guzelce dıskılamanın bıle ne kadar degerlı oldugunu

hem bunu paylasmak ıstedım hemde bır sorum olacak o donemde %70 engellı raporu almıstım ama cokta umurumda degıldı acıkcası hayatla mucadele etmeye calısıyordum sımdı ıyıyım ama tum kalın bagırsagım alınmıs halde

tum forumu ınceledeım ama ÜK dan dolayı tum kalınbagırsagı alınan bırısını goremedım sımdı ıs hayatındayım ama gıtgıde zorlasıyor yenıden rapor alsam ısıme yararmı acaba bırkac yukarıda bahsettıgım rahatsızlıgımın tek basına oranı %60 verılıyor buradan ogrendıgıme gore ama ÜK dan dolayı KALIN BAGIRSAK eksıklıgıne yanı uzuv kaybının oranı nedır acaba bu konuda bana yardımcı olabılırmısınız sesene ve OturanBoğa sizlerin yorumunu beklıyorum cok tesekkurler

RAİSTLİN

Bu mesajını daha şimdi okudum Süleyman, ve çok duygulandım. Umarım şimdi daha iyisindir. Sanırım senden sonra ÜK'dan dolayı total kolektomi olmuş ikinci kişi benim bu forumda. Allah kimseye vermesin bu hastalığı...

Sesene merhaba,
Her konuda bilgilendirmelerin için herkes adına sana teşekkür ederim.
Ben ÜK'den %35, göz tembelliğinden %17 aldım ve oran formül sonrası %46 oldu, tabi bu düşük gelen rapor itirazımdan sonra oluştu.
Vergi dairesine başvurdum orda oranlar genel yönetmeliğe göre verildiği söyleniyor yönetmeliktede ÜK için 10/15/25/50/75 veriliyor Şişli Etfal bana %35 verdi böyle olunca vergi dairesinde sizce oranı %25'e düşürürler mi yada %50'ye çıkartırlar mı?

@erckrgzl

Merhaba Ercan,

Aradan geçen süre zarfında ne yaptın? Başvurunla ilgili bir gelişme oldu mu? Sen mamuliyet için mi rapor aldın yoksa engellilik tespiti için mi?

Erdoğan abi merhaba,

Başvurudan yaklaşık 2 hafta sonra dosyam sisteme düştü ve 1 ay geçti her gün birkaç kez evis'e girip bakıyorum ama bir sonuç yok malesef merakla bekliyorum sonucu.
Engellilik tespiti için aldım, ayrıca iş istihdamı ve erken emekli olabilmek için.

Arkadaşlar ben ülseratif kolit hastasıyım ve hastalığım aynen devam ediyor Bir buçuk seneden beri hastayım ve salofalk tablet kullanıyorum bu konuda pek bilgim yok heyete girsem ne kadar rapor alabilirim Bana bu konuda bilgi verir misiniz arkadaşlar çok rica ediyorum

Hemşerim merhaba,
Hafif hastalara genellikle 25 oran veriliyor, sen hastaneye başvur tüm kan sonuçların, kolonoskopi raporların vs. hepsi yanında olsun ayrıca bazılarınında fotokopisi olsun. Doktorlar çok hızlı baktığından CRP yüksek olan tahlil sonuçların üstte olsun. Heyette kilo kaybına, son atağına bakıyorlar. Eğer düşük alırsan yüksek alacağınıda düşünüyorsan ilçe sağlığa itirazda bulun ben öyle aldım.

Aşağıdaki linkten oranlara bakabilirsin.

https://www.engelliler.biz/forum/saglik-raporlari/59236-ulseratif-kolit-hastasiyim-emeklilik-icin-yeterli-oranda-rapor-almak-istiyorum.html

Merhaba arkadaşlar ben ülseratif kolit hastasıyım ve slovak kullanıyorum engelli raporu almak istiyorum yüzde kaç rapor alabilirim devamlı sancım var gaz çok oluşuyor Bundan dolayı ne ne kadar rapor alabilirim yüzde kaç rapor alabilirim Bana bu konuda bilgi verebilir misiniz

Merhaba ben 22 yaşında 8 yıldır ülseratif kolit hastasıyım. Bu zamana kadar konulan teşhis distal kolonda hafif tutulumlu ülseratif kolitti 1 ay önce kolonoskopi oldum hafif tutulumlu ülseratif pankolit tanısı kondu kullandığım ilaçlar asacol 2x2 ımuran 2x1 ve hergün asacol lavman kullanıyorum. Ekpss ye girmek istiyorum acaba %kaç oranında engel raporu alabilirim bilgilendirirseniz sevinirim.Teşekkürler

İlasu
MErhaba
Hastalığımızın kural kitabındaki karşılığı , yaygınlık oranına göre değişiyor. Çok hafif tutulumlara %25 verildiğini de gördük , tam tutulumlara %50 verildiği de oldu. Bende Crohn + ülseratif kolit mevcut. 12 yıllık hastalık geçmişim var %50 verdiler. Kanunsuz61
Merhaba . Gastro polikliniğine başvuracaksınız. Kan testi ve kolonoskopi sonrasında yayılma durumun göre belirlenir. Kesin sonuçla heyete başvurup , rapor alacaksınız. Alttaki linki incelemenizde fayda var.
Saygılar.

https://www.engelliler.biz/forum/sa...cin-yeterli-oranda-rapor-almak-istiyorum.html

Merhaba ben daha önce de yazmıştım ülseratif kolit hastasıyım bugün sağlık kurulundan randevu alıp hastaneye gittim uzman doktor gördü rahatsızlığım hafif tutulumlu olduğu için %25 engel verdi haftaya da heyete çıkacağım söylendi heyet kararıyla engel oranında bi değişiklik olabilir mi bilgilendirebilir misiniz ?

İlasu
MErhaba
Heyet genelde doktorun koyduğu teşhise bakıp , oran doğruluğunu teyit eder diye biliyorum.
Umarım yanılırım ancak muhtemelen yapılmaz oran değişikliği .
Geçmiş olsun

Son düzenleme:
Merhaba daha önce de yazmıştım bana uzman doktor %25 engel verdi bu perşembe de heyet için randevu verdiler. Ben heyet karşısına çıkmadan başka bir hastaneden tekrar sağlık kuruluna başvurabilir miyim ?

Üst Alt