Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Papiler ca'nın tiroid türü için verilecek engelli oranı ne olur?

mkakbas

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Papiler ca kanser türünün tiroid türünün ortaya çıkıp lenf bezlerine sıçraması ile boyun diseksiyonu ameliyatı geçirdim şuan tiroid bezim ve sol lenf nodüllerimin %40'ı yok ayrıca elimde sinir sıkışması başlangıcı var acaba özürlülük oranı kaçtır ?

Başvurmayı düşünüyordum bugün doktor %20 anca deyince vazgeçtim bana doğru bir yol gösterirseniz çok sevinirim

şimdiden yardımlarınız için çok teşekkür ederim.

Doktorunuz dogru söylemiş sonuca bakılarak oran verilir bu durumda 40 ı bulmanız için başka rahatsızlıklar olması lazım sinir sıkışması durumundanda bişe çıkacağını sanmam geçmiş olsun

teşekkür ederim ama
I - İleri klinikevreli (Evre III ve IV) malign (kötü huylu) tümörü olan tedaviye cevap vermeyenhastalarda özür oranı % 80 olarak kabul edilir.

Ia- Nüks (rekkürrens)veya metastaz yapmış malign (kötü huylu) tümörü olan ve tedavi yöntemleriyleşifa sağlanamayan hastalarda özür oranı %80 olarak kabul edilir.

Ib- Bölgesel ilerievre (lokorejional) hastalığı olan ve tedavi yöntemleri ile şifa sağlanamayanhastalarda özür oranı %80 olarak kabul edilir.

II- Tedaviye cevapveren klinik evreli (Evre I ve II) malign (kötü huylu) tümörü olan hastalar:primer tümörün sebep olduğu veya bu tümöre yönelik tedavi sonrasında gelişendoku veya fonksiyon kayıplarında özür oranı genel hükümler bölümünde belirtilenmiktarlara net % 20 ilavesi ile bulunur. Ancak bu gruptaki hastalar yılda en azbir kez metastaz ve nüks açısından değerlendirilerek klinik evre ve fonksiyonkaybı değişimi olup olmadığı tespit edilmelidir.

III- Maligntransformasyon gösteren benign tümörler: Primer tümörün sebep olduğu veya butümöre yönelik tedavi sonrasında gelişen doku veya fonksiyon kayıplarında ÖzürOranı genel hükümler bölümünde belirtilen miktarlara net % 20 ilavesi ilebulunur. Ancak bu gruptaki hastalar yılda en az bir kez metastaz ve nüksaçısından değerlendirilerek klinik evre ve fonksiyon kaybı değişimi olupolmadığı tespit edilmelidir..

a-Guatrlar (Nodüler, diffüz, multinodüler, toksikve toksik olmayan) subakut tiroiditler
1-Fonksiyon bozukluğuna neden olmamış veya iyileşmiş 0 2- Kalıcı hipotiroidi (tedaviye cevap veren.) 10
3- Kalıcı hipotiroidi (tedaviye cevap vermeyen veya günlük 400 mikrogram ve daha
fazla tiroksin gerektirenler) 40
b- Kretinizm 20 c- Doğuştan iyot eksikliği sendromu 20 d-İyot eksikliğine bağlı diğer tiroid bezi bozuklukları ve benzer durumlar 0 e-Tirotoksikoz (komplikasyonsuz) 10 f-Tiroidektomi (Fonksiyon bozukluğuna neden olmamış, Ca dışı nedenler)

şimdi tiroid olmadığı,ilaç kullandığım için ayrı ve metastaz yapdığı için ayrı bir oran vermeleri gerekmiyor mu ?

Hastalığınız tedavi edilmiş ve iyileşme olmuşsa dediğiniz şekilde olmaz sadece şuanki durumunuza uygun oran verilir

C73 tiroid malign neoplazmı

sarasota

Arkadaşlar askerlik tecil için başvuru yaptığımda C73 TIROID BEZ MALIGN NEOPLAZMI askere elverişli değil diye rapor verdiler orda ki doktorlara sorduğumda engel oranın kaç olacağını sorduğumda tam bir bilgi alamadım birisi onkolojiden %80 ve %20 endokorinden alırsın dedi birisi sadece %20 dedi çözemedim bir de nereye başvurmam gerekiyor bu raporu almam için yardımcı olursanız sevinirim %40 altında olursa böyle bir rapor almak istemiyorum özel sektörde iş imkanımı zora sokuyor çünkü

Bunu bir endokrinciye sorsan iyi olur burda nedek boş verirler deriz vermezlerse olmaz

Üst Alt