Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Paramparça Bir Bütünlük

engelliesc

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Çocukluğumu özledim.. Öyle böyle değil, gerçekten özledim..ben olmanın tamamen masumiyetle eş anlamlı olduğu zamanları. Kimlik ya da tanımların beni ifade etmek için henüz gerçekleşmediği günleri

Sadece ismim vardı ve çocuktum, var olduğumun kanıtı olarak sadece bu iki kavram yetiyordu, çünkü adım söylendiğin de direkt akla gelen ben olabiliyordum, başka bir şeye gerek yoktu.

Oysa şimdi Adım yetmiyor, söylendiğin de engelli ve eşcinsel olduğum hatırlanıyor. Ve ben hangisiyle var olabileceğimi sürekli sorguluyorum, çünkü çevremdeki çoğu insan bu ikisini birden taşıyamıyor. Kimisine göre engelli olarak, kimisine göre eşcinsel olarak varım, karşımda ki hangisini taşımaya meyilliyse beni de o taşıma kapasitesine göre kabul ediyor. Bu kötü mü bilmiyorum. Bunun bilincinde olduklarını bile sanmıyorum.

Sürekli güçlü olmam gerekiyor, yani insanların güç algısından daha fazlasını sergilemem gerekiyor, daha fazla şeyden motive olmam gerekiyor, yapamadığım da, tökezlediğim de (ki bazı dönemler çok sık oluyor) hemen alıngan mertebesine getiriliyorum. Ve hatta nankör.. Uzaklaşmaları, ya da benim tabirimle pes etmeleri için çok güzel bir neden değil mi?

Yuvarlak bir çemberin ortasındayım ve hayatım kutuplara ayrılmış gibi, engelli, eşcinsel, hem engelli hem eşcinsel, kendisiyle barışık biri olarak ne engelli ne eşcinsel Genelde sonuncuyu seçip o şekilde devam ediyorum ama bazen de tam orta yerde kalıp ne tarafa gideceğimi şaşırıyorum, bir el arıyorum, bir bakış, bir mimik, bir ışık bile değil sadece bir işaret Önceden bulabilmek için bu kadar zorlanmıyordum, hazırda bulunan sıcacık ruhlar ve bedenler vardı Kendi tabirleriyle değişime kurban giden ve dolayısıyla beni de kurban eden..

İşte bu yüzden ortada elle tutulur bir suçlu yok ve dolayısıyla suçlanacak kimse de yok. Asıl isyan ettiren de bu sanırım, bir şeylerin incitici farklılığını görüyorsun, düzeltmeye çalışıyorsun ama nasıl yapacağını bilemiyorsun. Yapman gerekir mi onu da bilemiyorsun. Kendi haline bırakıyorsun mecburen ve o zaman da iyice yalnızlaşıyorsun o çemberin içinde.

Çemberde ki çıkışlar çoktan kapılarını kapadı, bazılarının aralık olması bir şey değiştirmiyor çünkü aralarından geçip çıkışa ulaşamıyorum, yeni çıkışlar yaratmaya çalışıyorum ve uğraştıkça hayal kırıklıklarım artıyor, yoruluyorum, öfkeleniyorum, üzülüp, inciniyorum ve bunları yine kendi içimde yaşadığım için kısır döngü oluşup o çemberden hiç çıkamıyorum ve sanırım bundan sonra ardına kadar açık ve sımsıcak bir çıkış yolu açılsa (açabilsem, açan olsa) bile yeniden kapanacağı korkusuyla ileri adım atamayacağım. Zaten elimde olmadan sıkışıp kaldığım bu döngüyü korunaklı bir sığınağa çevirdim sanırım, duvarlarının rengarenk gökkuşağı çiçekleriyle bezeli olduğu, zemininde mis kokulu papatyaların bittiği

Bunların olmadığı çocukluğumu istiyorum

05.04.2011

Paramparça Bir Bütünlük « Engelli Eşcinseller

Hem sakat hem eşcinsel olmanın gündelik yaşamda insanın karşısına ne büyük zorluklar çıkartacağını, nasıl da ayrımcılığa gerekçe tutulacağını düşünebiliyorum... Zor ki zor! Bu zorluları, haksızlıkları, ayrımcı tutumların yürekte yol açtığı fırtınaları okumak/bilmek çok kıymetli. Ve bunlarla baş etmeye dair deneyimler de aynı şekilde çok yol gösterici ve ufuk açıcı olacaktır.

Yakın zamanda açılan http://www.engelliler.biz/forum/sak...bakisi-cercevesinde-engelliler-arastirma.html başlıklı konuda da yazdığım gibi, sakat Bülent olarak ben, tüm dışlanmış ve dezavantajlı hale sokulmuş gruplarla kendimi yan yana sayıyorum. Ha sakatım ha transseksüel, ha sakatım ha eşcinsel, ha sakatım ha başörtülü, ha sakatım ha Ermeni, ha yoksulum ha işçi vs.vs.vs. Her kim kimliğinden, varlığından dolayı dışlanıyorsa, benim yerim onun yanıdır. O özgür olmadan ben de olamam.

Hem açmış olduğun blogla hem de buradaki paylaşımlarınla bize bu fırsatı verdiğin için sağol.

Hem engelli hem de eşcinsel olmak zor tabiiki,daha çok ayrımcılık daha çok mücadele demek...Ama mücadele etmedende varolmak imkansız.ben hem engelli olarak haklarım için mücadele ederim hemde eşcinsel olarak ,çünkü ikiside beni oluşturan bir çok parçadan birileri...ben onlarla varım,var olacağım.Facebookta engelliesc arkadaşımızın kurduğu engelli eşcinseller oluşumuna duyarlı arkadaşlarımızın desteğini bekliyorum...
OTURANBOĞA abimede aydın ve hoşgörülü bakış açısından dolayı teşekkür ediyorum...
http://www.facebook.com/groups/176640762397249

Üst Alt