Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Paranoid düşünce psikotik bozukluk mudur?

Konular
22
Reaksiyonlar
29
Paranoid "SANRI" değil, düşünce psikotik bozukluk mudur?
Kesin öyle demek değil yani, ya öyleyse demek ne olur? Sizce?

Paranoid düşünce demek istedim..

Bir örnek cümle verir misin kendi yaşadığın bir olaydan

@İçgörüsümaxolan,
Verdiğiniz örnekteki cümle şüphecilik içeren bir düşünce ve bu çok kuvvetlenir, yaygın bir hal alırsa paranoid bir hal sayılabilir.

Kullandığınız ilaçlar en güçlü ilaçlar ve dozda yüksek bu ilaçlardan öncede varmıydı bu düşünceler bu ilaçlar bu durumu değiştirmede katkısı olmadımı?

Hocam birçok nedeni var bipolar psikoz demans veya kişilik bozukluğu gibi ama en yaygın sey psikoz en az ölçüde paranoid kişilik bozukluğu. Sizotipal de daha çok rastlanıyormuş şüphecilik de var o kişilik tipinde bir de altıncı his büyüsel inanç ve telepati boyutlar arasında olmak gibi inançlar.

Vikipedide referans fikirleri sayfasında yazıyor

Işıklar çok parlak geliyor, Her şey anlam taşıyor, ve zaman zaman başlıktaki belirttiğim gibi şeyler oluyor. Sonsuzcasına değişiyor etraf, yani her defasında farklı bir filtre. Şöyle düşünün, bir fotoğrafa filtre koyarsınız ve görünüm değişir ya, aynı bu şekilde işliyor, ve sonsuz efekt olduğunu düşünün. Analoji yaparsak filtre örneği gibi olur. Velhasılkelam, var mı bu şekilde ya da buna benzer şeyler yaşayan? Yorumlar için şimdiden teşekkürler, hayırlı akşamlar, hayırlı ramazanlar diliyorum...

@İçgörüsümaxolan, bende vardı 4-5 tane filtre gibi görüntü değişiyordu.Kapkaranlık bir ortamda kızılötesi gibi bir bakışım vardı.Yüzde yüz çalışıyordu.
Bir tür sarı nokta mı nedir göz hastalığı var.Işık patlaması yapıyordu.Sarı nokta hastalığı benzeri ama nörolojik zamanla geçti.

@NewDay, Geçmiş olsun. Biraz daha açar mısınız? Ben bendekinin mutlak surette psikotik bir süreç olduğunu düşünüyorum. Zira her belirti ona tekabul ediyor

@İçgörüsümaxolan, istediğim gibi görüyordum geçiş yapıyordum.Göz açık şekilde rüya görmek gibi.Bazı durumlarda çalışıyordu o yüzden arada kaldım.Bir kazanç sağlamasa da bazı olaylar işe yarıyordu.

Üst Alt