Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Paranoid Şizofreni hastasıyım. % 40 üzeri oran alıp malulen emekli olabilir miyim?

Aydoga

Üye
Konular
19
Reaksiyonlar
0
Paranoid Sizofreni hastasiyim malulen emekli olabilirmiyim.Engelli raporu alabilirmiyim.

Bende Paranoid ne kadar süredir hastasının hastanede yattığını kaç senedir ilaç kullanıyorsunuz bunlara ilk önce bi cevap alalım

Merhaba hastanede hic yatmadim.2008 den beri cesitli teshislerle psikiyatrik ilaclar kullandim araliksiz.Paranoid sizofreni teshisi 4 ay once kondu.Calisamiyorum cok zorlaniyorum.Calismak iskence gibi geliyor. Dr malulen emekli olabilecegimi soyledi.Ama bolge sagliktan ne sonuc cikar acaba

Uzun süreli ilaç geçmişin var ben aynı tanı ile 6 ay daha tedavi görmeniz tavsiye ederim çünkü diğer rahatsızlıklardan geçirmişsiniz önemli olan engelli raporunu verecek olan doktorun kesin tanısı uzun süreli aynı tanı konup farklı tanıyla rapor düşük puan alan var doktora heyette aklından geçenleri gerçekçi olarak söyle abartmadan fakat gerçekleri hak ettiğini alırsın

Cevabiniz icin cok tesekkur ederim.Sagolun

Ne demek istediğin zaman istediğin soruyu sorabilirsin bende Paranoid im gerçek hastaları yazışmalarda bile tanırım dediğim gibi gerçekten yaşadığın sanrıları korkuları vs ne varsa doktora açık yalansızça söyle istediğin raporu emin ol alırsın hakkında hayırlısı merak etme doktorlar numara ile gerçeği çok iyi ayırt ediyo bana 100 de80rapor verecekti ama samimi şekilde çalışmak istediğimi söyledim 100 de 45 aldım iyi günler

Cok tesekkur ederim.Cevabiniz cok iyi geldi.Ben artik calisamiyorum malesef.Uyum saglayamiyorum.Bulundugum ortama Farkli anliyor.Farkli algiliyorum. :(

Sevgili aydoga arkadaşım cevreyi farklı insanları farklı algılamak hastalıgın en büyük belirtisi kimi hastalar zar zor calışır öz bakımlarını yerine getiremez ailsine gereken ilgiyi gösterip ilgilenemez cevreye uyum saglayamaz hepimizim yasadıgı sorunlar bunlar

Aydoga

"Tedaviye rağmen çalışma olanağı vermeyen şizofreni ve alt tipleri" maluliyet cetveli'ne göre malul sayılıyor.

İlk sigortalı olunan tarihten bu yana 10 yıl geçmişse, bu arada 1800 prim de tamamlanmışsa, maluliyet de varsa, malulen emeklilik mümkündür.

Malulen emekli oldum.Ssk bana 1100 tl maas bagladi.Allah butun bekleyenlere nasip etsin.

Üst Alt