Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Paranoid şizofreni tanısı konmuş birisi psikolog ya da rehber öğretmen olabilir mi?

baskayabanci

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
2 yıl önce paranoid şizofreni tanısı konmuş biri gerekli lisans eğitimini alarak psikolog, psikolojik danışman ya da rehber öğretmen olabilir mi? Eğitim almada bir sıkıntı yok ama herhangi bir devlet kurumuna atanması noktasında sıkıntı oluşabilir mi? Bilgisi olan yardımcı olabilirse çok sevinirim.

Şizofreni hastaları hiçbir şey olamaz.daha doğrusu damgalama sebebiyle herkes önyargı ile bakar.benim hastalığımi öğrenen herkes beni disladi... şizofreni teşhisi konduktan sonra isimdende kovuldum... karamsarlık yaratmayayim ama hayatım perişan oldu... sık sık ölmeyi düşünüyorum ama can tatlı yapamıyorum.insallah devlette iş bulabilirsin... özel sektör imkansız....

sızofrenı hastaları nasıl hcıbır sey olamaz ben devllette katıplık yapıyorum sızofrenı hastasıyım normal memurlardan daha cok calısıyorum yerı geldımı. mesela john forbes nashde sızofrendı ama unıversıyete matematık profosoruydu. Bence hastalıgının farkında mantıklı dusunebılen hastalıgı cok ılerlememıs sızofrende olsa calsıabılır.

tabı ozel sektorde bulamazsın dedıgın gıbı onyargı var adam dırek bu psıkolojık engellı bana faydası olmaz gozuyle bakıyor iş psikolojısını ve perfermansını kaldıramaz dıye dusunuyor.

Teşekkür ederim, cevabınız ve iyi dilekleriniz için. Karamsarlığa kapılmayın, lütfen. Benim çevremde de herkes anlayışla karşıladı. Herkesin başına gelebilir bir durum bu. Ayrıca, doktorum şizofreni vakalarında intihar oranlarının yüksek olduğunu söyledi ve bu konuda uyardı. Yaşadığınız zorluklardan dolayı böyle düşünüyorsunuz ama güzel şeyler de oluyor yaşamda. Bunlara tutunup, yaşamaya devam etmeliyiz.

Şizofreninin birsürü şekli var. Şizofreni olduğunu bilen var ( rahat çalışır ) Şizofreni olduğunu bilmeyen ve kendini paranoyalarına kaptıran var (çok zor çalışır) Birde şizofrenimi gerçek mi ayıramayan vardır ( çalışabilir )

Üst Alt