Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Paranoid şizofreni tanısı ve engelli oranı hakkında..?

Konkon

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Merhaba değerli arkadaşlarım.

Ben 2006 senesinden beri ilaç kullanıyorum. Hastalık bende posttravmatik stres bozukluğu olarak başladı. Sonra psikoza döndü. 2021 senesinden beri Paranoid Şizofreni. 2006 senesinden beri ilaçlara bağımlı olarak yaşıyorum.

Engelli raporum veya başka bir sağlık raporu henüz almadım.

Bazıları engelli raporuna başvurmamı bazıları kpss de engel olacağı için başvurmamamı tavsiye ediyor.

Aranızda paranoid şizofreni hastası olan varsa yardımcı olabilir mi? Engelli raporu için başvursam yüzde kaç oranında rapor verirler?

Bazıları yüzde 39 dan bahsetti. Ekpss için yüzde 40 gerek ama.

Teşekkür ederim.

Yanlış bilgi vermiyeyim ama bizim rahatsızlığımızdaki kişilere %45 den aşağı engel oranı verilmiyor.

2016
Düzenli takipte isen raporun %80 çıkar.

Şizofreni ve tipleri,

Tedaviyle işlevselliği düzelen%45
Tedaviyle işlevselliği kısmi düzelen%60
Tedaviyle işlevselliği düzelmeyen %80
Konkon

İşlevsellik bir çok alanda kullanılıyor,

Tıpta(işlevsel)işlevsellik.

Var olan bir hastalığın bulgularındaki artış, veya azalma,
Klinik tablonun seyri,iyileşme ölçeği diyebiliriz...
(Gölge)

Henüz devlete başvurmadım. Epikriz veya herhangi bir raporum yok henüz.

Peki vermezler ise bana Engelli raporu bu durumda ben normal KPSS üzerinden devlet memuru olabilir miyim? Yoksa Engel sorun çıkar mı?

OğuzHan112
bence öyle degil puan taplosunda hastalik belirtilere göre degil işlevsellige göre verilir diyor psikiyatride

İşlevsellik kavramı, kişinin yaşadığı toplumla ihtiyaçlarını karşılayabilecek şekilde hem kendini hem de çevresindekileri mutlu edebilecek ilişkiler kurabilme becerisi olarak tanımlanabilir.

Yukarıda söylediğim gibi,
İşlevsel (işlevsellik)
İyileşme ölceği,yeterli oldumu ?

Siz işlevseli sordunuz,puanlamayı bilahare anlatırız,şuan işim var...

Son düzenleme:
Üst Alt