Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Paranoyak şizofrenide Clonex ile Ledason kombinasyonun etkisi!?

@Psikoterapi,
Ben kullanıyorum hocam. Atipik antipsikotik. D2 ve 5-HT2A reseptörleri üzerinde antagonist görevi görüyor. Ayriyeten 2 serotonin reseptörüne daha etki ediyor, biri parsiyel agonist, diğeri antagonist. Örneğin, antipsikotik olarak Rixper'den, İnvega'dan pek bir farkı yok, sadece distonisi az, okülojirik krizi daha az sıklıkla yapıyor. Benim soruyu sormamın sebebi, deneyimli arkadaşlar için. Gerçi tabi benim yerimi tutmaz, lakin, kabaca ve önfikir edinmiş oluruz... Eğer şu an iyileşemiyorsanız doktorunuzla bu ilaç hakkında konsültasyon yapabilirsiniz.

@Psikoterapi,
Tedaviniz iyi. Selectra kullanmanız, Anksiyete, TSSB, OKB, Panik atak, Depresyon, Sosyal anksiyete vs şikayetleriniz ya yok, ya da az olduğunu gösteriyor. Olaxinn'in etkin maddesi Olanzapindir, birden fazla reseptöre etki eder, Klozapin misali, hatta tıp camiasında, Olaxinn, Klozapinin masum kardeşi lakabı taşır. Kısacası Olaxinn psikotik semptomları geniş çaplı ele almak içindir.(sizin için, benim düşüncem budur, ve doza göre değişir.) ,İnvega da psikotik semptomlara focus atan bir ilaçtır. Akineton'da, antipsikotiklerinizin, Akatizi, ocgcrisis yapmasını azaltmak ve yaparsa hafifletmek, geçici süre tedavi etmek içindiri.

800mg clonexi 2 yıl boyunca kullandım. Hayatımın en kötü dönemiydi ilaç çok etkili. doktor bana bu ilaç ekt bile işe yaramazsa en son kullanılacak ilaç demişti. haftada mıydı 2 haftada mıydı tam hatırlamıyorum ama düzenli kan vermeniz lazım bu çok önemli aksatmamalısınız zaten kan vermezseniz doktor ilacı yeniden reçete etmez illa o tahlili görecek.
ilacın yan etkileri çok ağırdır. ilk sırada ağız salyası. gece yatarsınız sabah kalktığınızda yüzünüz kafanız komple ıslaktır. bu iğrenç birşeydir. diğer yan etkisi dilin sanki şişmiş gibi olur konuşamaz uzun cümleler kuramıyordum. algı biraz kapanıyor donuklaşıyorsun. gözlerde bozulma oluyor wordde yazı okuyacağım zaman puntoyu 30 40 yapardım. en sevdiğim oyun football managerdi oda hep yazıdır oynayamazdım mesela gözüm seçmezdi yazıları. ağır uyku yapar ve iştah açar bu dönemde 140 kg olmuştum boyum uzun olduğu halde hafif tombul görünüyordum. halsizlik güçsüzlük kabızlık gibi yan etkileri saymıyorum bile. ama işitsel halüsinasyon ve hezeyanları kesen bir ilaç. bunlardan dolayı ciddi sıkıntılar yaşıyorsanız yan etkilere katlanıp kullanacaksın. geçmiş olsun

@halistaşdeviren,
Hocam bende okb+psikoz var ondan dolayı antidepresan ve antipsikotik kullanıyorum.

Benim sıkıntım akati
@Psikoterapi,
Ben sıkıntım akatizi akineton kullanmama rağmen devam ediyor.

@halistaşdeviren,
İlaçlariniz iyi özellikle clonex sizofrenide son çare.

Ledason adlı ilacı SGK karşılıyor mu?

Olaxinn,invega ya 1 yıllık rapor çıkardı doktorum aile hekimine yazdirsam muayene katılım payı öder miyim? Bilgisi olan var mı?

@Psikoterapi,
Ledasonu SGK karşılamıyor diye biliyorum hocam. Akatizi için farklı bir antikolinerjik ilaç deneyebilirsiniz. Benztropin mi ne öyle bir ajan daha vardı.

Eğer yeşilkartın varsa ödemezsin.

Evet malesef çıkıyor.Ama bütün ilaçlarda değil bazı ilaçlarda çıkıyor.

@Psikoterapi,
Hocam sizde atmosferi değişik algılama sorunu var mı?

Helal olsun, 6 sene, dile kolay...Aksatmayın hocam, stabil kalmanız dileğiyle....

@Psikoterapi,
Anladım hocam, lakin ufak bir yanlış anlaşılma olmuş gibi gözüküyor. Sanrı değil bu tam olarak; Sanrısal algılama Türkçe çevirili hali. Delusinoal Mood oluyor benim dediğim, yani algıda farklılık, değişik atmosfer durumu

Bende hastalık ilk çıktığında aşırı şüphelerim vardı. Beni takip ediyorlar zehirleyip öldürecekler diye hezeyanlarim vardı ama şuan onlar ilaçlar sayesinde.

@Psikoterapi,
O bendede vardı hocam, ilacı aksattım, daha kötü oldum.... İşin kötü yanı, kronik oldu, kronik olarak ayvayı yemiş durumdayım. O yüzden sakın ola aksatmayın. Yazınızdaki son kısmı anlamadım. İlaçlarınız kaldırmadı mı bu durumları? Kaldırabilen bir ilaç yoksa, -ki Ledason'un kaldırabileceğini düşünmüyorum, Klozapin (Clonex) öneririm. O da kesmezse EKT (Tabi Clonex ile birlikte)

Ancak genel olarak Clonex bayağı bir remisyon sağlar

@Psikoterapi,
Bu güzel bir haber. Eğer çıkmaz yola girerseniz, ve ne yaptınız ettiniz çıkamazsanız Clonex aklınızın bir kısmında not olarak asılı kalsın. Çoğu hastada çok sağlam remisyon sağlıyor. Yetmediği takdirde -ki bu çok zor, Clonex ile EKT kombine edilir.

@Ben_Claudius, bence bu forumda clonex kullanma konusunda en deneyimli kişilerden birisin. Ben de 14 senedir günlük 600 mg kullanıyorum. Ağır uyku yapma ve gece salya akması haricinde ciddi bir yan etki yaşamadım. Ama yukarıdaki mesajda yazdıklarına bakılırsa sende epey ağır ve olumsuz durumlara sebebiyet vermiş. Benim tek derdim WBC (hemogram) değerlerinin , kritik eşiğin altına düşmemesi. Çünkü sen de bilirsin , kan değerleri çok düşerse agranülositoz denilen hayati bir sağlık sorununa sebebiyet veriyor. Çok düşük ihtimal bir risk. Yine de , ömür boyu kullanacağım için "acaba olur mu?" diye kafama takılıyor. Ama bu clonex için "son çare" denilmesi, gerçekten de yerinde oluyor. Geçmişte birkaç sene arayla "seroquel, risperdal ve zyprexa" gibi çok sayıda ilaç kullandım. En sonunda işinde uzman bir Profesöre muayene olup clonexe başladım. Çok şükür ki şimdi stabilim ve remisyondayım. Allah, herkese acil şifa versin...

Üst Alt