Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Paraparazi hastası olup durumu sonradan kötüye giden var mı?

bahar34

Yeni Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
0
ben 16 yıldır paraparaziyim her işimi yapabiliyor kanadyen ile rahatlıkla yürüyordum ama bu günlerde hem yürümem yavaşladı hemde ayaklarım acıyo bilek kısımları özellikle buna benzer sorun yaşayanınız varmı çok endişeliyim

Benim 14 yıl oldu, sol bilek için afo kullanıyorum, sağ bilek hareketi cok zayıf, desteksiz yürüyorum.Yürümemdeki en iyi avandaj kilomun hafif olması olsa gerek.(boyum 1.85 kilom 61 )Yürümem düz yolda iyi, zemini bozuk yerlerde yürüme zorlaşıyor bilhazsa kışın.Beslenme b vitamini ağırlıklı olursa , yere daha sağlam basıyorsunuz.Daha önemlisi yemek ve uyku saatiniz düzenli ise yürümede artı avantaj sağlar.Her gün belli bir süre yürümelisiniz olmazsa olmazlardan.14 sene oldu ayaklardaki incelme önceki senelere göre aynı sanırım böyle kalacak, yürümezsem daha kötü olacağından eminim.Sabah akşam yarım saatimi elekro terapi tens cihazı ile ayak bilek kaslarını ve diz üstü kaslarını çalıştırıyorum.
14 sene geçmişe baktığımda durumumda hala ilerleme var, kendi kendimim doktoru oldum.

Üst Alt