Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Paraparezi nedeniyle yaşanan denge sorunu nasıl aşılabilir?

antibencil

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Eşim 10 ocak 2003 tarihinde bir trafik kazası geçirdi.Bu kaza esnasında T11 de patlama şeklinde kırık meydana geldi.Titanyum ile kırık sabitlendi. 92 gün hastanede kaldı. Volkırla yürüyünce taburcu edildi.Kazadan 135 gün sonra iki kanadyen yardımı ile yürüyebildi. Bu gün itibariyle de 2-4 metrelik mesafeleri kanadyensiz yürüyebilmekte olup dengesini sağlamakta büyük sıkıntıları var.Şu anki yaşı 50, cinsiyet bayan.kilo 75 kg üstü.
Daha iyiye gitmesi için bilgisi olan varsa yararlanmak isteriz.

Bu başlık açılalı bayağı bir olmuş ama..Ben de aynı soruyu tekrarlıyabilir miyim? Bilgisi olan varsa paylaşabilir mi?

Bir fizyoterapist ile görüşüp düzenli denge sağlayıcı egzersizler konusunda yardım almayı düşünebilirsiniz, bence..

Paraparezi ayak bileklerini etkilemişse, karbon afo kullanımı hem yürümesini hem dengesini düzeltir.bu hastalığın ilacı , bol bol yürüyüş yapmak.

AFO kullanmasini tavsiye ederim daha dengeli yürüyebilir

ayak bileği çalışsada mutlaka afo yada kısa cihaz kullansın çünki gullian bare hastalığı olan arkadaşım ayak bileğine afo takmadığı için ayağını kırmıştı

düzenli egzersiz ve denge çalışsın, mesela dengesi için merdiven çıkıp insin 1 yada 2 kişinin yardımıyla, durduğu yerde ileri geri sağa sola hareket etsin, düz yola engeller koyarsınız o engelleri yürüyerek geçmeye çalışır

Teşekkürler cevap veren herkese...
Afo kullanıyoruz , afosuz ayağa bile kalkmıyo eşim...Ben aynı soruyu tekrarlıyım demişim ama.. benim eşim şu anda walkerla yürüyebiliyor, walkersız kanadyenle yürüyemiyor...Dengesi yok çünkü hiç...
Bu durum için bildiğiniz basit egzesizler var mı acaba?

bende şuan kanedyene geçmeye çalışıyorum ama çok zor

kalça kasları zayıf olduğu için dengem bozuluyor, eşinizinde büyük bi ihtimal kalça kasları zayıftır yani adım atarken kalça geriye fırlıyordur

kalça kaslarını geliştirici egzersizler yapsın bol bol, yüz üstü yatıp kalça sıkıştırma, yan yatıp ayağını yana doğru açma, sırtüstü yatıp ayağını içe ve dışa açmak, yüzüstü yatıp ayağını bükmek gibi.

Evet yüz üstü yatıp kalçayı sıkıp gevşetme, sırt ustu yatıp ayakları karına toplayıp beli geriye bastırma, sırt ustu posizyonda yatıp yarım mekik, ayakta durma egsersizi, saydıklarımın coğu size anlamsız gelebilir fizik gören arkadaşlar bu hareketleri bilir.Buradaki püf nokta bel kaslarını çalıştırma, bel kasları ne kadar sağlam olursa yürümede denge o kadar kolaylaşır.Bende volkırdan direk yürümeye geçmiştim, kanedyen kullanmak cok zor geldi.

Aslında haklısınız, kalça kaslarını bi türlü güçlendiremedik. 2 kuvvetinde diye yazmıştı en son fizyoterapistimiz...Anahtar bel ve kalça kaslarını güçlendirmek sanırım yürümek için...Sonuçta bilek için afo kullanılıyor...kalça ve bel güçlenip denge sağlandığında yürüyebilicek heralde...İnşallah...

öncelikle geçmiş olsun ende paraparaziyim 15 yıl oldu tekerlekli sandalyeden 6 ayda kalktım daha sonra volkıra geçtim ayaklarım felç zaten dizden aşağı çok zayıf bende bide denge sorunum var fizik tedaviyi hiç bırakmadım onlar 3 dedi ise ben 5 yaptım ben felcim deyip bi kenara çekilmedim pes etmedim 2 kanadyen le 2 yıl dolaştımama şuan dengemi sağlama problemim devam etmesine rağmen tek kanadyenle hayatımı sürdürüyorum pes etmeyin yeter denge problemi engel değil inanın bana

arkadaşlar öncelikle hepinize geçmiş olsun bende paraplejiyim iki yıl oldu kanedyensiz bayağı yürüyurum ama benimde sadece denge proplemim var inş düzelir dengeyi azda olsa sağlıyabiliyum inş düzelir

Teşekkürler Bahar...Azmin sayesinde neren nereye gelmişsin..Tebrik ederim...Darısı inşallah bizlerin başına...İki kanadyene geçsek ilk etapta başka bişey istemiyorum...

Mücadeleyi elden bırakmayın arkadaşlar.Herkeze tekrardan geçmiş olsun.

sebseb daha bunlar ne ki azmim sayesinde 1995te sakat kaldım 1999 da evlendim 2000 yılında işkur vasıtası ile işe başladım 2015 te emekli olacağım ayrıcada 5 kez düşük yaptım ama 6 ncı defasında kızım oldu şuan 5 yaşında çocuğum konusunda bile pes etse idim şu an evlat sahibi olamayacaktım her zorluğa rabbim kolaylıkta veriyor mutlaka pes etmek yok asla

Üst Alt