Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Parapleji hastasıyım. Denge ve dik durma sorunum için nasıl bir ürün kullanabilirim?

SeZeR_58

Üye
Konular
25
Reaksiyonlar
0
merhabalar

%92 bedensel engelliyim (Parapleji) bu yüzden dengede duramıyorum ve kambur denilen eğrilikten oluşmaya başladı
tam dik ve dengede durmak için hiç bir dezavantajı olmayan ne kullanabılırım

Sandalyede otururken dik durmayı mı kastediyorsun?

bende paraplejıyım ozur oranımız aynı sende kasılma varmı spasıtıse varmı hıc varmı sevıyen kac bıraz kendı durumunu belırtırsen yardımcı olmaya calısırız

Valla Sezer, bu konuda şunları önerebilirim:

1- Her gün mutlaka gerdirme hareketleri başta olmak üzere spor yapmalısın: http://www.engelliler.biz/forum/sag...yapabilecekleri-fizik-tedavi-hareketleri.html
2- Gece yattığında yumuşak/düşük seviyeli bir yastık kullanmalısın. Yattığında bir beş dakika da olsa yastıksız düz pozisyonda yatarken kollarını geriye doğru uzatarak vücudunu esnetmeli, düz ve gergin hale getirmelisin.
3- En azından evdeyken sırtı yüksek tekerlekli sandalye kullanabilirsin. Arkana yaslanıyor olmak o kambur duruşu önleyecektir: Sunrice 4001 modelini öneriririm. Ürün Türkiye'de birkaç yerde var (Taktim Medikal, Sinaps Group, Teknik Çelik)

998FD1F279B2-8.jpg

Bunun dışında, korse takmak vb. yöntemlerin yarardan çok zararı dokunur diye düşünüyorum...

bu bele kadar uzanan ayakkabılar varddı yanlardan drmılrle takvıyelnmıs adını unuttum onlr ıcın nasıl bı yorum yapabılırsınız.

Uzun bacak yürüme cihazını diyorsun Muhammed. İlk bir-iki sene gazla kullanılıyor. Sanırım herkesin evin bir köşesinde atıl duran uzun yürüme cihazı vardır!:)
Ayakta durmak barsak düzeni vs. için yararlıdır. Ama sonrasında kullananı da bilmiyorum, ekstra yarar sağlayanı da.

Sen nasıl bir beklentiyle bu cihazı soruyorsun?

yararından zıyade abi o gazdan su ara yüklü miiktrda var boşa gitsn istemiyorum yatakta uzun sure kaldım ev ıcınde kullnırım dıye düşünüyorum değişiklik iyi gelir herlde abı :)

o zaman sgk kanalıyla da temin edebilirsin bu cihazı. Ama iyi bir usta bul. Yoksa kalas gibi bir cihaz yapar, hiç rahat edemezsin.

Üst Alt