Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Parapleji hastasıyım. Denge ve dik durma sorunum için nasıl bir ürün kullanabilirim?
%92 bedensel engelliyim (Parapleji) bu yüzden dengede duramıyorum ve kambur denilen eğrilikten oluşmaya başladı
tam dik ve dengede durmak için hiç bir dezavantajı olmayan ne kullanabılırım
1- Her gün mutlaka gerdirme hareketleri başta olmak üzere spor yapmalısın: http://www.engelliler.biz/forum/sag...yapabilecekleri-fizik-tedavi-hareketleri.html
2- Gece yattığında yumuşak/düşük seviyeli bir yastık kullanmalısın. Yattığında bir beş dakika da olsa yastıksız düz pozisyonda yatarken kollarını geriye doğru uzatarak vücudunu esnetmeli, düz ve gergin hale getirmelisin.
3- En azından evdeyken sırtı yüksek tekerlekli sandalye kullanabilirsin. Arkana yaslanıyor olmak o kambur duruşu önleyecektir: Sunrice 4001 modelini öneriririm. Ürün Türkiye'de birkaç yerde var (Taktim Medikal, Sinaps Group, Teknik Çelik)
Bunun dışında, korse takmak vb. yöntemlerin yarardan çok zararı dokunur diye düşünüyorum...
Uzun bacak yürüme cihazını diyorsun Muhammed. İlk bir-iki sene gazla kullanılıyor. Sanırım herkesin evin bir köşesinde atıl duran uzun yürüme cihazı vardır!
Ayakta durmak barsak düzeni vs. için yararlıdır. Ama sonrasında kullananı da bilmiyorum, ekstra yarar sağlayanı da.
yararından zıyade abi o gazdan su ara yüklü miiktrda var boşa gitsn istemiyorum yatakta uzun sure kaldım ev ıcınde kullnırım dıye düşünüyorum değişiklik iyi gelir herlde abı