Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Parapleji ile engelli aylığı ve evde bakım aylığı almak!?

daswerqq

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
Herkese merhaba arkadaşlar

25 yaşındayım trafik kazası t4 omurilik yaralanması sonucu parapleji oldum .Geçen hafta rapora başvurdum %96 rapor verilmiş süresiz olarak ama Kısmi Bağımlı ibaresi işaretlenmiş .Tuvalet hissiyatımda yok hemen hemen herşeyde başkası olmak zorunda yanımda raporun değiştirmek için ne yapabilirim ? İnternet yolu ile biryerlere başvuru ,itiraz başvurusu yapabilirmiyiz ?

2 . sorum ise evde bakım aylığı ve engelli maaşı hakkında bunlar sanırım ikisi de farklı aylıklar
Vakıflar Genel Müdürlüğünün muhtaç aylığı başvuru formunu çıkarttım bilgileri doldurdum bir yeri anlayamadım size zahmet yardımcı olursanız memnun olurum .

Geliri Yoktur.
Ailenin Gelirler Toplamı 1/4 'den az olanlar
Asgari Ücretin Aylık Net Tutarının 1/3 'den az olanlar

diye 3 seçenek var hangisini seçeceğim
Hesaplamayı nasıl yapmalıyım ? Biraz araştırdım ögrenemedim malesef .Sadece babam çalışıyor başka gelir yok hesaplama hakkında bilgisi olan varsa çok memnun olurum.

Son olarak Engelli Maaşı başvurusunu nasıl yapabilirim şartları nelerdir ?

Engelli maaşı için kişi başı geliriniz 2833 TL yi geçmemesi lazım toplam eve giren geliri evde kaç kişi yaşıyorsanız o sayıya böleceksiniz 2833 TL nin altında çıkarsa engelli maaşı alabilirsiniz.
Evde bakım maaşı da aynı şekilde hesaplanıyor ondada sınır 5666 TL. Ama evde bakım maaşı için raporda tam bağımlı yazması lazım elinizdeki kısmi bağımlı o raporla alamazsınız.

başvuruları nereye yapabilirim engelli maaaşı ve evde bakım maaşı için (raporu tam bağımlı olduktan sonra )

daswerqq

Evde bakım maaşı başvurusu, illerde Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne, ilçelerde Sosyal Hizmet Merkezlerine yapılır.

Engelli maaşı başvuruları ilçe kaymakamlığına yapılıyor.

%96 parapleji tam bağımlı demektir raporda bir yanlışlık olabilir onu düzeltirmelisin zaten kalıcı raporda aynı anlama geliyor normalde 2 yılda bir yenileniyor bu raporlar fakat tam bağımlı için sınırsız veriliyor senin raporda ya da sende bir yanlışlık var.. bu şartları yerine getirdiğin zaman evde ikamet eden sigortalı çalışanlar beraber yaşadığın insanların maaşlarının 3/1 2844 tl altında ise alırsın örnek veriyorum bir tek baban çalışıyor onunda maaşı 7bin tl ise verirler

İtiraz ettim tekrar aynı hastaneye gönderildim Başka hastane olur diye düşünüyordum ama gondermediler yetkili kişi ile görüştüm dediki ellerin tutuyor ise ne olursa olsun tam bağlılık olmaz bana pek doğru gelmedi ama bunun bir şeyi yokmu ne bileyim hemen hemen herşeyde birine ihtiyaç duyuyorum en önemlisi tuvalet banyo problemim mesela

arkadaşlar aylık için hesaplama yaparlarken sadece gelirleremi bakılıyor mesela kiradayiz giderlere bakılmıyor mu ?

lm_lm sosyal yardımlaşmaya mıydı vakıflar müdürlüğünemi ? evde bakım alamıyorum tam bağımlı vermedıler %97 süresiz raporum .Engelli maası ıcın en son gorusmeye gittigimde babam memur ve 1 araba (babamın uzerıne )2 adet motorsiklet (kendi adıma ) var diye olmaz dedi tam olarak napmam lazım cözemedim

Aynı anda engelli maaşı ve malülen emekli maaşı ?

Selamlar arkadaşlar malulen emekliliğe için 206 gün eksiğim vardı askerlik borçlanması başvurusu yaptım. Hanede 3 kişiyiz benim üzerime 2 adet motorsiklet var birini 13 bin tlye aldım birini 4 bin tlye 2 sene önce öyle pahalı birşey değil onun harıcınde üzerimize birşey yok. Eve giren belgeli gelir olarak engelli maaşım var %97 raporluyum (malesef tam bağımlı vermedikleri için bakım ödemeneği için hakkım yok) onun haricinde bez parası alıyorum sizce malülen emekli olursam gelir kriteri altında kalırmıyım ? Üzerime olan Motorsikletlerin gelir kriterine ne kadar etkisi olur güncel engelli maaşları ve emekli maaşlarına göre nasıl olur zamdan sonra nasıl olur ne diyorsunuz

Üst Alt