Bende paraplejiyim
2011 den beri kamuda hastanede memur olarak çalışıyorum
Çalşabileceğin yerde erişebilirlik sorunun yoksa rahat çalışabılırsın ancak gerçekten sabah 8 akşam 5 zor oluyor malum sabahtan akşama kadar tekerleklı sandalyede oturmak zor oluyor. İşin en sıkıcı yanıı bu yoksa iş konusunda bir sıkıntı yok malesef kamudada özel sektördede sağlıklı bireylerden ıkı kat efor sarfetmek zorunda kalıyorsun ınsanların kafasındakı düşünceleri değiştirmek zor, atla deve değil ama malesef sağlklı bır memurla aYnı işi yapmanıza rağmen asla ve asla sağlıklı bir ilişkiniz olmuyor işyerinde , aslında engelli bireyler için idareci yada memurlar özel olarak eğitimden geçirilmeli davranışlar size karşı ya abartlı oluyor yada ilgisiz orta yolu bulamıyor çalışanlar.
İşe gidiş gelişlerde sorun yaşamazsın çözüm bulunabılır ben kımseye ıhtıyac duymadan işe gidip gelebılıyorum ama fiziki engellerden çok, insan engeli ile karşılaşıyorsun iş yaşamında malesef hal bilmez ahval bilmz bir idareciyle çalışmak zorunda kalırsan nalet edıyorsun çoğu kez velahsıl engellilerin kamuda çalışma ortamlarının iyileştirmesi ile ilgili bir çalıştay yapılması şart gibi görünüyor engelliler istihdam ediliyor güzel ancak ama malesef çalışılan kurumlarda direk endirek engellerle karşılaşılıyor fiziki engel+ kurum çalışan engeli+idareci engelli velhasılı handikap var
kamuda çalışman için saydıklarımın dışında bir engel yok