Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Parapleji olarak çalışma deneyimlerinizi paylaşır mısınız?

SystemError

Yasaklı Üye
Konular
26
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar parapleji olarak çalışmak zormu ağrı olduğunda ne yapıyorsunuz? Bende memur olmak istiyorum fakat parapleji olarak işe gitme gelme dahil ne gibi kolaylık veya zorluklarınız var paylaşırmısınız lütfen genel olarak iş hayatında beni neler bekler memur olarak

Bende paraplejiyim

2011 den beri kamuda hastanede memur olarak çalışıyorum
Çalşabileceğin yerde erişebilirlik sorunun yoksa rahat çalışabılırsın ancak gerçekten sabah 8 akşam 5 zor oluyor malum sabahtan akşama kadar tekerleklı sandalyede oturmak zor oluyor. İşin en sıkıcı yanıı bu yoksa iş konusunda bir sıkıntı yok malesef kamudada özel sektördede sağlıklı bireylerden ıkı kat efor sarfetmek zorunda kalıyorsun ınsanların kafasındakı düşünceleri değiştirmek zor, atla deve değil ama malesef sağlklı bır memurla aYnı işi yapmanıza rağmen asla ve asla sağlıklı bir ilişkiniz olmuyor işyerinde , aslında engelli bireyler için idareci yada memurlar özel olarak eğitimden geçirilmeli davranışlar size karşı ya abartlı oluyor yada ilgisiz orta yolu bulamıyor çalışanlar.

İşe gidiş gelişlerde sorun yaşamazsın çözüm bulunabılır ben kımseye ıhtıyac duymadan işe gidip gelebılıyorum ama fiziki engellerden çok, insan engeli ile karşılaşıyorsun iş yaşamında malesef hal bilmez ahval bilmz bir idareciyle çalışmak zorunda kalırsan nalet edıyorsun çoğu kez velahsıl engellilerin kamuda çalışma ortamlarının iyileştirmesi ile ilgili bir çalıştay yapılması şart gibi görünüyor engelliler istihdam ediliyor güzel ancak ama malesef çalışılan kurumlarda direk endirek engellerle karşılaşılıyor fiziki engel+ kurum çalışan engeli+idareci engelli velhasılı handikap var

kamuda çalışman için saydıklarımın dışında bir engel yok

Hocam çok sağolun cevap için, kimseye ihtiyac duymadan işe gidip gelme kısmında tecrübelerinizi aktarırmısınız hocam.

Birde bizde malumunuz noropatik ağrılar var bazen uzanıp rahatlamak gerekiyor anlasılan kurum o tekerlekli sandalyeden kalkmayacaksın diyor doğrumu?

Birde ben yapı gereği insan idareci amir bilmem kim lafımı esirgemem ezmeye çalışırlarsa veya haksız iş yükü verirlerse veya bir terbiyesizlik yaparlarsa sonuna kadar giderim. Bu yapı beni zorlarmı?

Her şey bağlı olduğun amirine veya müdürüne bağlı o insaflıysa sıkıntı olmaz fakat dik bir yapınız varsa biraz sıkıntı çekebilirsiniz.Genelde mesai arkadaşlarınızla değilde vatandaşla sıkıntı yaşanıyor .Bazı vatandaşlar dengesiz olduğundan haliyle ne konuştuğunu bilmiyorlar eğer bu konuyu takmazsanız çalışabilirsiniz.

Nöropatik ağrıya gelince genelde uzanacak bir yer olmaz kurumda ama siz öyle bir yer bulursanız bir şey diyeceklerini zannetmem derlerse de doktordan bunun ile ilgili bir yazı veya resmi bir belge götürürseniz sorun külliyen ortadan kalkar.

Projetor

hayırlıyla atanın iş konusunda işe gidiş gelişerde çözüm üretirsiniz en güzeli ikametinize yakın bir yerde çalışmak zaten atanırsanız grekli mercilrl görürüşür haldersiniz uzun uzun yazamıyorum siz yerleşmeye odaklanın

Üst Alt