Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Parapleji olarak işe başladım. 10 yılda malülen emekli olabilir miyim?

Skywheeler

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba. Ben 2010 yılında % 91 raporla önce 4a (1440 gün) sonra 2016 da 4c olarak (1560 gün) çalıştım. 3000 prim günüm var. Başkasının yardımına ihtiyaç duyuyorum malülen emekli olma şansım varmı?

@Skywheeler

Olamazsın kardeşim. Malulen emekliliğin ön şartı ilk sigortalı olunan tarihten önce malul düzeyde işgücü kaybının olmamasıdır. (gün/ay/2010 +) 15 yıl sigortalılık süresi ve 3900 primle erken Yaşlılık emekliliğinden yararlanabileceksin.

2008_sonrasi.PNG

OturanBoğa teşekkür ederim bilgilendirme için.

Merhaba engelli memurum 11 yıllık pirim ödemem var 3960 prim gününü doldurmak üzereyim lakin 15 yıl sigortalılık süresi dolmuş değil emeklilik isteyip beklemek bir çözüm olur mu

Skywheeler

Teorik olarak evet. Ama çalışma yaşamından uzak kalmak, aldığın maaştan feragat etmek, açıktan genel sağlık sigortası ödemek, emeklilik zamanına dek hiç sigortalı olmamak zor bir süreç anlamına gelir. Öyle böyle devam etmeni öneririm. Bir de 2008'den sonra az çalışmak azdan da az emekli maaşı demek. Ne kadar uzun süre prim yatarsa o kadar "çok" emekli maaşı bağlanacak.

%91 Rapor 12 yıl sigortalılık primler doldu. Emeklilik?

İlk Sigortalılık: 5 Ekim 2010
Prim günü: 3907
Yaş 36
5510 sayılı kanuna göre 15 yıl ve 3900 güne tabiyim. Prim doldu fakat sigortalılık süreme 3 yıl var. Memurum. Emeklilik basvurusunda hemen bulunabiliyor muyum? Yoksa 3 yıl daha mı beklemeliyim? 3 yıl daha çalışmam gerekmiyorsa emekliliğe başvurup öyle mi beklemeliyim yoksa istifa edip mi bekleyeceğim?

Bu benim de merak ettiğim bir şey. Şu anda 2610 gün primim var 4 yıl daha çalışırsam 3960 gün primimi dolduruyorum ama 16 yıl hizmet süresi şartı da var. Biz istifa edip bu emeklilik için tarihi geldiği zaman dilekçe vererek olabiliyor muyuz yoksa bu 16 yıl hizmet süresini fiili olarak çalışmak zorunda mıyız? OturanBoğa

Skywheeler
Faruk33

prim tamamsa süreyi çalışarak da çalışmadan da beklemek mümkün. Ama çalışırken alınan maaşın feragat etmek bu zamanda kolay değil. Hesabı iyi yapmak lazım

Üst Alt