Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Parapleji olup kasılmaları bulunan kişiler buna bir çare bulabildiniz mi?

Konular
5
Reaksiyonlar
0
16 yıldır azalmayan artan kasılmalar gece uykumdan uyandırıyor bazen o kadar şiddetli anlık kasılmalarım nefesimi kesiyor kalp çarpıntı yapıyor sandalyemden düşme pozisyonuna geliyorum fizik tedavi diyeceksiniz çalışıyorum buna vaktim yok 5 ay geçmiş zamanda tedavi gördüm fizyoterapist dokunduğu an kasılırdı çözüm olmadı ilaç kullan rahatlatır dediler doktorum ilaç yazdı bitkin halsiz uyku hali oluyor buda işim için sorun

bu sorunu yaşayan çözüm bulan var mı ?

Teşekkürler şimdiden arkadaşlar...

Kasılmalar için çok iyi bir çözüm yok maalesef ilaç tedavi biraz azaltır ama sonra bünye alışınca bir fayda sağlamıyor botoks deneyebilirsin beni çok rahatlattığını söyleyebilim ama ben Pregabalin içeren ilaçlarda kullanıyorum ilk zamanlarda uyku ve sersemlik yapıyordu şimdi yapmıyor veya santral etkili kas gevşeticiler başka bir alternatif bildiğim kadarıyla yok geçmiş olsun

Lioresel kullaniyor musun bende ayni durumdayim kasilmakar çok fazla bir ara baklofen pompasi takmak istediler ben istemedim şuan iyiyim ama lioresel rahatlatti

Küçük beyaz bir ilaçtı ama unuttum ismini ve botoks[font=sans-serif] açıklar mısınız nasıl bir tedavi uygulama nerede yapılır çok tşk[/font]

Allah şifa versin, farklı doktorlar belki farklı bir çözüm getirebilir...

Benim doktor alanyanın en iyisi diye gittim uzun bir sıra var her gün aynı ve ben muayene olurken kasıldı sakin ol indir ayağını bakalım diyor karşısında çoçuk var indire bilsem orada işim ne tabi en iyisinin tavrı tutumu buydu kötüsü dediklerine gittim baktı baktı değişik olumlu bir yaklaşım yararlı bir tedavi olmadı

kasılma Omurilik felcinin bir parçası
siz bacaklar çalışmıyor diye onları ihmal edersiniz oda tepki verir.
Dolaşımı Hareketlendirmek için elektrikli bisiklet ve tens öneririm
Botoks ve ilaç tedavi de yardımcı olur

Fizik tedavi ve hareketin yanı sıra, üşümemek, otururken/yatarken rahat bir pozisyonun/konforun bulunması, gaz yapacak şeylerden uzak durmak vb. bin tane de etkileyeni var bu işin.

kasilmalar kalbe zarar veriyormu, ani refleksler kendin sykma gibi fonksiyonda kalp krizine yol acarmi?

Merhabalar.. 3 haftadır normal kasılmalar dışında sol bacakta aşırı kasılma ve kalça bölgesinde aşırı terleme var bacağım kasilmadan dümdüz açılmıyor ve sürekli refleks halinde aşırı terleme var sizce neden? 2 hafta önce acile gittim film çektirdim bacagimin tümünü ama birşey çıkmadı omurilikten gelen birşey olabilir seni takip eden doktoruna gitmem söylendi?
Yardımcı olur musunuz ?

AYAK

Tümden kasılma olsa başka şeyler düşünülebilir, ama lokal kasıla olunca, o bacakta bir zorlanma, bası yarası riski, çarpma sonu bir sıkıntı olmuş olabilir mi diye düşündürüyor. Bir de kalça çıkığı ya da kemiklerde bir çatlama gibi hasar olabilir mi diye bakmak lazım.

Acilde Röntgen çektirdim fakat bi sıkıntı olmadığını söylediler. Sizce hangi bölüme muayene olmalıyım? OturanBoğa

AYAK

Acil değil de, Ortopedi polikliniği baksa bence daha makul. O bacakta bir şey olması bana en olası şey gibi geliyor. Aksi halde bütün vücutta kasılma olurdu sanki...

Bir yorumun olabilir mi MeTePe?

Bende öyle düşünmüştüm.Çok teşekkür ederim ilginize. Çok yardımcı oldunuz. OturanBoğa

Ortopedinin zararı olmaz ama sizin bahsettiğiniz sorun pek ortopedi ile ilgili durmuyor. Daha çok nörolojik gibi...

Tan olarak rahatsızlığınız nedir bilmiyorum. Ancak bacakta sürekli kasılma varsa sinirle ilgili bir durum olma olasılığı daha yüksek. Nöroloji, nöroşirürji (beyin cerrahisi) veya fizik tedavi bölümüne başvurmanız daha uygun gibi geliyor bana.

Bu tür şeyler röntgen filmi ile çıkmaz. Sizin acile değil, polikliniğe başvurmanız lazım.

Rahatsizligim parapleji yani omurilik zedelenmesi 9 yıl oldu. Birde skolyoz var ondan kaynaklanan bir durum söz konusu mudur? OturanBoğa MeTePe

Olabilir, mümkündür. Bahsettiğiniz şekilde bir kasılma doğrudan onurilikten de kaynaklanabilir, periferik sinirin sıkışması, aşırı uyarılması, iltihaplanması vs. gibi durumlardan da olabilir. Omuriliğinizin zedelenme seviyesi ve ciddiyetine göre tüm bunlar değişir. Bence nöroloji veya beyin cerrahisi sizin için daha uygun. Bahsettiğiniz gibi spastik tarzda kasılmalar genelde omurilikle ilgilidir.

Üst Alt