Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Paraplejide aşırı kasılmalara karşı ne önerirsiniz?

svdkya83

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Merhabalar herkse ben t6 t7 omurilik yaralanması sonucu parapleji vakasıyım. Aşırı derecede kasılmalarım var. İlaçlar kullanmama rağmen devam eden kasılmalar bunlar. Bu şekilde sıkıntı yaşayan yada bilgisi olan varsa yardımcı olabilirse sevinirim.

kas gevşeticinin dozu arttırılabilir, ilaç değiştirilebilir veya omuriliğe pompa takılıyor ve o ilacı enjekte ediyor bu yapılabilir.. doktorunuzla görüşün derim.. ayaklarını sıcak tutun rüzgarda çok kalmayın, uzun süre aynı pozisyonda durmayın..

svdkya83

Dışsal bir etken olabilir mi?

- Enfeksiyon
- Kabızlık
- Aşırı soğuğa maruz kalmak
- Yanlış ve zorlayıcı fizik tedavi
- Bası yarası ya da başka bir yara
- Çarpma vb. nedenle oluşan bir travma
- Basıya neden olan oturma ya da yatma pozisyonu.

Ayrıca 2-6 ayda bir yinelenen botoks enjeksiyonu da yapılıyor.

.Şükürler olsun bası yaram yok.
.Enefsiyon malesef oluyor sistopik sonda kullanıyorum.Kasılmalarımın sebebi ile tak kullanamadım.
.Soğuk konusunda dikkatli olmaya çalışıyorum.
.Çarpma ve travma oluşmadı. Yalnız kazada travma sebebi ile omurilikte kist oluşmuş, şu anda zararlı bir seviyede olmadığı için müdahele edilmedi.

lioresel verecektir doktor ama ayaklarınızı egzersiz yaptırsanız misal işe yarar.

Hasarlı bölgede hareket varsa ilaç kullanma bol bol egzersiz yap. Zamanla kasılmaların azalacaktır. Hareket yoksa son çare baklofen pompası. Kas gevşetici olarak 1 çay kaşığı zencefil ve balı ılık su da karıştır iç. Fayda görürsün

Sakın Baklofen pompası taktırmayın ben 15 kere ameliyat oldum sürekli sıkıntı çıkıyor eğildiğinde yada biraz zorlandığında catheter yerinden oynuyor enfeksiyon riski çok kimseye önermiyorum ben çok çektim sizlerin bu sıkıntıyı yaşamasın istemiyorum

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

farklı uzmanlardann görüş alınabilir

Aynı durumun tıpa tıp aynısı bendede var. Bende t6 t7 omurilik felciyim.azalmak geçmek bilmeyen kasılmalarım var.oturmakta zorlanıyorum bu kasılma yüzünden bacaklarımı kaldırıp sandalyeye koyamıyorum.Benim de Mr da t6 t7 Spinal kanal daralması ve kistik bölgeler mevcuttur yazıyor.

Üst Alt