Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Paraplejik durumda arabaya transfer ve sandalyeyi toplama..?

yilgamz

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba,

Ben yürüyemeyen, yani paraplejik engelli durumundayım. Bu yaz otomobil sürmeyi öğrendim, sonra Toyota Auris araba aldık. Binine rahat sürüyorum, o konu rahat. Sandalym Ottobock'un aktiflerinden, katlanabilir bir modeli. Henüz tek başıma arabaya inip binemiyorum, birisinin az da olsa yardımı mutlaka gerekiyor. Şimdi deneyimlilerden bilgi almak istiyorum da, neler önerirsiniz geçişlerde? Bir de sandalyeyi nasıl toplayabilirim sizce tek başımayken?

Özgür Bedenler'in sitesinde araba üstü port bagaj şeklinde sandalye toplama mekanizmasını gördüm. O iyi bir şey, biraz pahalı ama. Yine de onu varsayalım ki almadık, neler yapabilirim dersiniz?

Bilgilendirirseniz çok sevinirim. Yakında, iş görüşmelerine başlayacağım da tek kişi gidiş gelişimi rahata almak istiyorum.

ilk zamanlarda tekerlekli sandalye ve araba koltuğu arasına kayma tahtası kullanıyordum.. ki o zamanlar yoktu kendimiz yapmıştık.. sonra baktım ki onsuzda oluyor kullanmamaya başladım.. quickie aktif sandalye kullanıyorum.. önce ayaklarımı arabanın içine atıp sonra kendim geçiyorum.. sandalyenin tekerleklerini sokup arka koltuğa atıyorum.. sonra sandalyeyi katlayıp kendi koltuğumu yatırıp kedi üzerimden içeri çekip yan koltuğa koyuyorum.. istersen ilk seferlerde emniyet kemrini takarak yap.. sandalyeyi parçalar ve katlarken dengene yardım eder.. bir de kapının menteşesini söktüm ben daha geniş açılıyor.. istersen koltuklarına kılıf tak.. benim aabam eski ama seninki yeni döşemelerine yazık olmasın.. kolay gelsin ;)

Sandalyeden arabaya ve arabadan sandalyeye geçiş zamanla öğreniliyor. Ben önce ayakları içeri atıp sonra yukardaki kolçaktan yada arabanın tavanından tutup kendimi içeri alıyorum. Sandalyeyi içeri alma olayını henüz bende çözemedim tekerlekleri söküp alıyorum fakat millerdeki yağ döşemeleri ve koltukları çok kirletiyor ana gövde de katlanmadığı için çok zor giriyor şimdilik kendim arabaya binip sandalyeyi bagaja koyacak birilerini buluyorum ilerde Allah kerim :)

Geniş araban olacak, kaliteli sandalyen olacak, bunlar da çok para arkadaş... Allah kolaylık versin...

İçeri geçme işi bana da kolay hallolur gibi geliyor aslında, şöför kısmına değil de öteki yöne yapabiliyorum az çok. Ama bu tarafta yöne alışmak gerekiyor biraz. Daha çok arabadan tekrar sandalyeye geçiş zorlu olacak sanırım, o var.

Kimse önce kilona dikkat et şişmanlama, şişmansan zayıfla, kollarını çok güçlendirmelisin dikkat et güçlü değil çok güçlü! sonrası kendiliğinden gelir ;)

Üst Alt