Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Paraplejiyim. 20 aydan sonra büyük ve küçük idrar kaslarının çalışması..?

Murat65

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar Merhaba

ben 14 oğustos 2013 de ateşli silah yaralanmasına bağlı parapleji oldum belimde kurşundan dolayı Mr çekilmiyor sanırım seviyem L1 L2 ilk vurulduğumda dizlerimde his vardı çok az hareketde vardı
ıki ay sadece fizik tedavi gördüm şu an ise buyuk abdest ve küçük abdest kaslarım çalışıyor şu an idrarımı yaptığım zaman hepsini boşalta biliyorum
ayaklarımada sanki hep birşeyler oluyor
büyük abdestim ise konostomi çünkü barsağımda delinmişti dalağım yok kara ciğerimin yarısınıda almışlardı enfeksiyon kapmıştım 2 ay yoğun bakımda kalmıştım neredeyse 8 ayım hastanelerde geçti

büyük küçük abdest kaslarım şu an çalışıyor çekme itme sağa sola hareketler var hisim diz altına kadar var yani yeni gelişmeler var sanki sizce durumum ne olabilir

Tuvalet hissinin geri gelmesi harika bir gelişme! Bu kaçıncı aydan sonra oldu? Önce hissedip yapamazken sonra yapmaya mı başladın?

Tuvaleti yapmak için kendini zorladığında idrarın böbreklere geri kaçmadığına dair ürodinami vb. bir test yaptırdın mı? Diğer başlıkta vücudun su tutmasından şikayet etmiştin ya, oradan aklıma geldi ve sordum bu reflü sorusunu.

Bülent abi his yok sadece kasları çalışıyor öncesi çalışmıyordu şuan çalışıyor

Ama tabi zorlayarak idrarımı yapıyorum ne derece sağlıklı bilmiyorum

Üst Alt