Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Paraplejiyim. Ağır engelli raporu verilmiyor, evde bakım aylığı geri isteniyor!?

djfreeman

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
2007 yılında aldığım raporumda %86 oran verdiler. ağır engelli EVET yazıyordu.evde bakım maaşı almaya başladım.raporum süresizdi.bu ay benden yeni rapor istediler.raporu çıkarttım ama % 96 oran verdiler fakat ağır engelli HAYIR yazıyor.2011 yılında ehliyet için aldığım raporu gördüler ve 2011 yılından itibaren ödenen maaşı faiziyle birlikte geri alırız diyorlar.raporu aldığım hastaneyle görüştüm,yönetmelik değiştiği için parapleji hastalarına ağır engelli raporu veremiyoruz diyorlar.geriye dönük maaşıda istiyorlar benden ve ödeme durumum yok.parağleji hastasıyım.4 yıldır bası yarasıyla uğraşıyorum ve günüm yatarak geçiyor.bu konuyla ilgili bilgisi olan arkadaşlar varsa nasıl bir yol izlemem gerektiği hakkında bilgi verebilirmi ?

raporu veren kurul başkanının bana dediği şu,yeni yönetmelik çıktı paraplejiler ağır engelli sayılmıyor ,sosyal hayata katılmaları,çalışmaları için çıkartılan bir yasaymış.kaldıki bana verilen rapor % 96 ve omuriliktede platin var baya büyük.bunların hepsini görmelerine rağmen hala dalga geçer gibi ağır engelli değilsin diyor.ve işin kötü yanı 2011 yılından itibaren verilen evde bakım maaşını faiziyle birlikte geri alırız diyorlar.2011 yılından beri demelerinin sebebi ise,o yıl aldığım ehliyet raporumda ağır engelli yazmıyormuş...

vermiş olduğunuz linkte şu ibarede dikkatimi çekti ... ( Kullanım amacına uygun olarak düzenlenmiş ve bu Yönetmelik hükümlerine göre alınmış olan sürekli raporlara sahip kişilerden kurumlarca yeniden rapor istenilmez. )
benim raporum sürekli olmasına rağmen neden yeniden rapor istendiğinide anlamış değilim

Olmaz öyle şey! Hangi yönetmelikmiş o? Adını ve maddesini söylesinler bakalım neymiş!

vermiş olduğunuz linkte şu ibarede dikkatimi çekti ... ( Kullanım amacına uygun olarak düzenlenmiş ve bu Yönetmelik hükümlerine göre alınmış olan sürekli raporlara sahip kişilerden kurumlarca yeniden rapor istenilmez. )
benim raporum sürekli olmasına rağmen neden yeniden rapor istendiğinide anlamış değilim

djfreeman

Bunun adı literatürde sakata rapor eziyetidir! Anamızdan emdiğimiz süt burnumuzdan gelene kadar yeni rapor çıkarttırır kurumlar ve doktorlar!
Ve kafanı yorma, çünkü hikmetlerinden sual olunmaz.

çok haklısın bizleri mağdur etmekte üstlerine yok.bide bunun yanı sıra bizlere eziyet çektiriyorlar.eğer o kurul başkanının dediği doğruysa parapleji hastalarının evde bakım maaşları kesilecek ki umarım doğru değildir...
pazartesi il sağlık müdürlüğüne itiraz hakkımı kullanıcam.bakalım sonuç ne olucak.

djfreeman

yazılı olarak başvurun başhekimliğe ve o iddianın dayandığı mevzuatın adını ve maddesini isteyin. Bu bilgiyi size vermek zorundalar

haklısınız...pazartesi hem il sağlık müdürlüğüne hemde başhekimliğe gidicem bu konuda.gelişmeleri buradan paylaşırım.

benim kızımda omurilik siniri içinden tümör amaliyatı oldu 3 yaşındayken.şimdi hem belden aşası tutmuyo parapleji hemde raporunda ağır engelli ve 94 süresiz bizim de bakım aylığımız kesilirmi...ne dünya be.

isakaynak

raporunuzda ağar engelli EVET yazıyorsa kesilmez.benimde rahatsızlığım kızınızla aynı.ama bana %96 verdiler ama ağar engelli değilsin dediler.birileri bizimle oyun oynuyor ama kim.

djfreeman
raporunuzda ağır engelli ibaresi yokmuş. bundan dolayı evde bakım aylıgı kesilecektir. tekrar evde bakım aylıgının baglanabilmesi için % 50 ve üstü, ağır engelli ibareli rapor almanız şarttır. aksi takdirde evde bakım aylıgının baglanması mümkün değil.

2011 yılında rapor çıkartmışsınızve raporunuzda agır engelli ibaresi yokmuş. bu durumda aile ve sosyal politikalar bakanlığı il müdürlüğüne gidip yeni raporu vermeliydiniz. raporunuzda agır engelli ibaresinin olmadıgı görülünce evde bakım aylıgı kesilecekti. ama siz rapordan haberdar etmemiş ve aylık almaya devam etmişsiniz. İL müdürlüğü bundan dolayı hukuki işlem yapacaktır ve yersiz ödeme iddiasıyla yersiz ödenen aylıkları isteyecektir.

il müdürlüğü yersiz ödeme konusunda maalesef haklı. çünkü evde bakım aylıgı için rapor esas alınıyor. raporda agır özürlü ibaresi yokken evde bakım aylıgı ödemesi söz konusu olamaz. gerçekten bakıma muhtaç olabilirsiniz. gerçekten agır özürlü de olabilirsiniz. ama raporunuzda agır özürlü ibaresi yoksa evde bakım aylıgı baglanamaz baglanmışsa kesilmek zorundadır, yersiz ödeme konusu da olur.

size tavsiyem ağır özürlü ibareli rapor çıkartmaya çalışmalısınız. ağır özürlü ibareli raporunuz olursa evde bakım aylıgı için tekrar başvurursunuz. bu da sizi rahatlatır.

2011 yılında aldığım rapor ehliyet için.ehliyet raporlarında ağır engelli yazılmıyor ,yoksa ehliyet alınmıyor bildiğim kadarıyla.bu konuyla ilgili baya bir araştırma yaptım ,kurul başkanının bana söylediği şuydu ( yönetmelik değişti,parapleji hastalarına ağır engelli yazılmıyor ). böyle bir şey söz konusu değilmiş...benden yeni rapor isteyen kurumda başka bir kişiyle görüştüğümde ise,sizin eski raporunuzda bir sorun yok,neden sizden yeniden rapor istediler,ve neden ehliyet için aldığınız raporu kabul ettiler diye sordu,kendiside şaşırdı bu duruma ama konuyla ilgilenen bir başka görevli olduğu için kendisi sadece şaşırmakla kaldı...Sağlık kurlu raporu alıcak olanlar Bakırköy Doktor Sadi konuktan almasınlar.orada bu tür sorunlar çok çıkıyormuş...yeni rapor içinde istanbul il sağlık müdürlüğüne itirazda bulundum.10 gün sonra hasekiden randevu alıcam.İnşallah bu zor durumdan kurtulurum...

hangi kurul parapleji hastasına ağır engelli ibaresi vermez şaşarım :)
paraplajı başlı başına %80 ve üzeridir birde buna norolojik mesene eklenince %90 yada %95 oran ve ağır engelli raporu verilir saydığım şartlarda engelle sahipseniz kesinlikle itiraz edin gerekirse ust sağlık kuruluşuna mağduriyetiniz giderilir.

son raporumda %96 verdiler ama ağır engelli değilsin dediler. kurul başkanına sorduğumda ise paraplejilere ağır engelli raporu verilmiyor dedi.sosyal hayata katılmamız için yönetmelik değişmiş.eğer ağır engelli raporu verirsek engelliler çalışmaz, hazır paraya alışırmış.neden %96 verdiğimize değilde neden ağır engelli vermediğimize itiraz ediyorsun,çünkü işine geliyor dedi.nörolojik sorunlarımız var,omurilikte büyük bir platin var,bası yarası var.birde raporumda şu ibare dikkatimi çekti ( ağır yürüme kaybı ).sanırım ben parapleji olmama rağmen azda olsa yürüyebiliyormuşum. gülermisin ağlarmısın...il sağlık müdürlüğüne itiraz ettim.bayram sonrası hasekiden gün vericekler...

itiraz ettiğiniz iyi olmuş. süreç biraz uzar ama sonuçta bunu yapmak zorundasınız. agır özürlü rapor alırsanız evde bakım aylıgı ile ilgili sorununuz ortadan kalkacaktır.

ehliyet için alınan raporda ağır engelli: hayır yazıyor. ehliyet raporlarına ağır engelli yazmamaları yasa gereği mi? bu raporu alalı 15 ay geçti. yeniden ağır engelli raporu almam mümkün mü?

değerli arkadaşlar bende paraplejiyim. şuana kadar 2012 den bu yana çeşitli işler için 4 yeni rapor çkarttım ve hiç birinde ağır özürlü çıkmadım. idrar ve gayta konturolü olmamasına rağmen.
fiziktedavi için bir hastaneye yattığımda sohbet esnasında bu konu açıldı ve konuştuklarımızdan anladığım kadarıyla benden daha iyi drumda olan parapleji hastalarının bile ağır özürlü ibareli raporları vardı.
buradan şu sonucu çıkardım; özellikle küçük illerde bu durum suistimale açık bir durum halini almış. devlet nasıl olsa veriyor diyerek lazım olana olmayana vermişler ağır özürlüyü. bende bir çok işimde yardıma ihtiyaç duymuyor değilim. ne olursa olsun adaletsiz olup yetimin hastanın hakkını yiyen ve yedirene hesap günü Allah hesap soracak. devlet hesap sormasa bile...
arkadaşımızda 2011 de talihsiz bir rapor çıkarmış ve bu raporda kurul ağır özürlü dememiş maalesef devlet parayı faiziyle geri alacak. şimdi yeni ağır özürlü bir rapor çıkartsan bile sadece bundan sonrası için geçerli olacak. maaş almaya devam edebileceksin. o arayı devlet senden alacak. çünkü ağır özürlülük ortadan kalkmış görünüyor 2011 yılında aldığın raporda kanıtları.

burada dikkat etmeniz gereken siz bu sürede ağır özürlü değilmişsiniz diye kurumun elinde rapor var. anlıyor musunuz? buna geriye dönük hiç bir şey yapamazsınız. Tabi ben işimi yürütürüm burası Türkiye olur hallederiz kısmına birşey diyemem. okuduklarım kadarıyla yorumum budur. hayırlı olsun.

2011 yılında aldığım ehliyet raporu içindi,evde bakım maaşı için değil...ehliyet için kurul ağır engelli derse ehliyet alamıyorsun oda ayrı bir konu...bana sen ağır engellisin ehliyet alamassın demeleri gerekmezmiydi ?evde bakım için ilk aldğım raporum (2007) % 86 ve ağır engelli EVET. son verilen rapor %96 Ağır engelli : HAYIR ...omuriilik platin dolu,bası yarası var.diğer sorunları yazmıyorum bile.T 8 den başlıyor rahatsızlığım.yani paraplejiyim.her paraplejnin bence bakıma ihtiyacı var...raporu isteyen kurumdan başka bir görevliyle görüştüğümde;senden neden yeniden rapor istediler,senin raporunda sorun yok dedi ve ehliyet raporunu alıp dosyaya koydular dediğimde ise bir kez daha şaşırdı ve onu neden aldılar dedi...birilerinin bilgisizliğinin,yanlış kararlarının çilesini bizler çekiyoruz...

sosyal hizmetlerde benim dosyamla ilgilenen kisiyle gorustum...parapleji hastalarindan yeni rapor istenmedigini soyledi ve neden rapor istendigine şaşirdi. (raporu kendisi istemisti ) bilgilendirmek amacli gelismeleri paylasicam.

rapora itirazdan sonra 2. hakem hastane (haseki) %84 oran verip agir engelli kismina hayir yazmiş.karar kisminda evde bakim maaşindan yararlanabilir demiş...il saglik mudurlugude 2 rapor arasinda farklilik var deyip 3.bir hakem hastaneye sevketti (okmeydani).burasida %94 oran vermis ve agir engelli hayir demiş.raporun kullanim amaci kismina sosyal yardimi işaretlemiş. bu durumda evde bakim maaşi kesilirmi acaba

ağir engelli orani ?

% 94 rapor oranim.konulan tani parapleji.Agir engelli HAYIR...agir engelli yüzdesi kac olmali (evde bakim maasi icin)

ağır engelli sayılabilmesi için özür oranının en az % 50 olması gerekir. fakat oran tek başına yeterli değildir. İlgili yönetmeliğe göre ağır özürlü tanımı şu şekilde yapılmıştır:

"a) Ağır özürlü: Özür durumuna göre özür oranı % 50 ve üzerinde olduğu tespit edilenlerden günlük yaşam aktivitelerini başkalarının yardımı olmaksızın yerine getiremeyeceğine özürlü sağlık kurulu tarafından karar verilen kişileri,"

itirazlar sonucunda son hakem hastane olan okmeydanı eğitim ve araştırma hastanesi özür oranını % 94 dedi ama ağır engelli değilsin demiş.ağır engelli olmama %6 kalmış.sanırım mezara girince ağır özürlü diyecekler.

evde bakim maaşlariyla ilgili raporlarda ilginc şeyler oluyor

evde bakim maaşi icin yeni rapor cikarttim . %96 oran verilen raporda Ağir engelli hayir demişler.hakem hatanelerin sonuncusu olan okmeydani ssk hastaneside %94 orana Agir engelli hayir demişlerdi.hastaneye yine basvurdum ve yine hayir dediler...sanirim artik parapleji hastalarina agir engelli hayir deyip maaslari kesilecek.paraplejiyim.4 ameliyat oldum.omurilikte platin var.diger sorunlari yazmiyorum bile.ama doktorlara göre durumum iyiymiş...

beyfendi ne için yeni rapor çıkarttırdın sebebi neydi acaba birde artık doktorlar ölümcül rahatsizlığı olana bile hayır yazıyo raporda bu nasıl bı adaletsizlik bu doktorları şikayet etmekten başka çare kalmadı

Aynı durum hikayeler benimde başımda halen uğraşıyorum bir türlü çözemedim benim sizden farkım son aldığım raporu aile ve sosyal politikalar müdürlüğüne hemen bildirmek oldu ve benimde mayışım kesildi allah yardımcımız olsun diyorum doktorların bir çoğunda zerre kadar vicdan kalmamış üroloji tak kullanıyor raporu yazdığı halde bir türlü yüzde yazdırtamadım allaha havale edin işimiz çok zor

Tabi ulke artik disiplinlesdi.
Eski turkiye degil.
Bu maasi yalnizca agir engelliler alacak.
Agir engelli ibaresi olmayanlar degil.

Son düzenleme:
erdal71

Sen niyetin ne arkadaş ne numarasını belkide burada dert yanan insan senden daha kötü durumda böyle kırıcı olmaya gerek yok mesela ben yüzde 87 raporum var bunun neresi hafif

Üst Alt