Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Paraplejiyim. Araç alımı için rapora ne yazdırmalıyım?

aybalam45

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar benim tam olarak bilgim olmadığı için bir sorum olucak.

Vergi indiriminden yararlanarak otomobil almak istiyorum bunun için roporumda ötv indirimi mi yaması gerekiyor, mtv indirimimi..

yardımcı olursanız sevinirim.
neler gerektiği hakkında bilgim yok hastaneden yardımcı olamıyolar bu konuda kafamı karıştırdılar sizlerin bilginiz olabileceğinizi düşündüm

hemen cvp yazarsanız mo.şimdiden tşklr..:confused:

Ezgi, paraplejisin değil mi? Bu durumda raporda "gaz-fren elle kumandalı özel donanıma sahip araç kullanır, H sınıfı sürücü olur" yazması yeterli. Ne oranın bir önemi var ne de başka "ötv indirimi" ibaresiniz.

bülent abi ben tranva parapleji % 92 raporluyum ötv indirimli araç alabiliyormuyum ?

ezgi hanım meraba ben de aynen sizin gibi parapleji hastasıyım. yakınlarda araç sıfır araç aldım. H SINIFI SÜRÜCÜ BELGESİ olması şart. ancak parapleji olmanıza rağmen bazı vergi daireleri raporda '' ÖZEL TERTİBATLI VE DONANIMLI ARAÇ KULLANABİLİR''

İbaresinin yanısıra özür durumunun ve özür oranının yazmasını özellikle istiyorlar buna dikkat ederseniz bir sorun çıkmaz. H SINIFI SÜRÜCÜ BELGESİ VE ÖZEL TERTİBATLI ARAÇ KULLANABİLİR RAPORU ALMANIZ YETERLİ. KOLAY GELSİN...

tş ederim fakat ben arabayı kendime almak istemiyorum baba yada kız kardeşime almak istiyorum ben kesinlikle kullanamam panik atak dan dolayı .sanırım birinci dereceden akrabalarıma alabiliyorum ve şuaan evliyim bana engelli arkadaşın teki alamazsın anca eşin alır o kullana bilir dedi baban birinci derece akrabalıktan çıktı şuan soyismin değişti dedi
şuan raporum % 92 ve arkasında sadece 2022 yasa değerlendirilmiş durumda diğer istekler değerlendirilmemiş durumda hani değerlendirme yeterlimi hastanede yeterli olabileceği söyleniyo fakat ikinci kez uğraşmak istemiyorum çok dolaştırıyolar bildiğiniz gibi
doğru hareket etmek için istiyorum. sizlerin bilgisi olduğunu bildiğim için yazıyorum

şimdiden çok tş oturan boğa sanırsam isminiz bülent...değil mi?

evet 3. dereceye kadar olan akrabalarınız adına alabilirsiniz. bunun için alacağınız rapora aracı kullanacak kişinin adını yazdırmanız gerekiyor bildiğim kadarıyla...

Ezgi, araç senin üzerine kayıtlı olacak ve/fakat sen kullanmayacağın için sadece 3. derece yakınların kullanacak. Baban da eşin de kullanabilir. Hiç sorun değil. (detaylı bilgi: http://www.engelliler.biz/forum/oze...irimli-otomobil-alim-hakkinda.html#post679914)

Elindeki rapor iş görür. Ayrıca rapor almana gerek kalmaz
Alacağın araç 1600 cc motor hacmini geçmeyen binek bir otomobil olmalı.
Aracın plakasında sakat damgası bulunacak.
Araçta herhangi bir özel donanım olmayacak.

Üst Alt