Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Paraplejiyim. Tak sonda yapıyorum. Su içmeme rağmen idrar gelmiyor!?

Murat65

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
Selam Bulent abi sana bi sorum olacak

bir ayı aşkındır idrara çıkamıyorum defalarca urolojiye gittim Nefroloji ye gittim böbrekler iyi mesanede sadece biraz iltihap var diyorlar başka birşey bulamıyorlar
lasix aldığım zaman idrar yapıyorum almadığım zaman nerdeyse hiç gelmiyor
sitede kimsede böyle bi sorunla karşılaştınmı ne yapmam lazım hangi doktora gidiyim

af edersiniz ishal oldum sonradan ayaklarım şişti ondan sonra böyle oldu siteden bilen arkadaşlarda bana yardımcı olurlarsa çok iyi olur

şimdiden herkese teşekkürler saygılar bu arada paraplejiyim tak sonda kullanıyorum bide konostomim var

Yani burada idrarın dışarı atılamaması değil sorun. Sorun vücudun su tutması, ödem yapması.

Bunun nedeni ne olabilir arkadaşlar?
MeTePe senin bir fikrin var mı?

Vücudun şu tutması kalp ten yada prostat dan olabilir çünkü rahmetli babamda kalp ve prostat vardı onun da sürekli ayakları şişerdi 3 yada 5 gün yoğun bakıma alıp vücudundan su alırlardı. Geçmiş olsun Allah hayırlı şifalar nasib etsin. Ben sadece bildiğim kadarını yazdım bilgilerinize. doktora muhakkak gidin.

Lasix aldığınızda idrar yapmanız, ve ayaklarınızda şişme olması bedeninizde bir su tutma sorunu olduğunu gösteriyor. Bu sorun böbreklerden kaynaklı olabileceği gibi, karaciğerinizden, kalpten veya sindirim sisteminizden de kaynaklanabilir.

Örneğin kan proteinleriniz çok düşükse, bu da ödeme, ayaklarınızda, hatta karnınızda şişmelere yol açar.

Bence bir genel dahiliye uzmanına görünmenizde fayda var.

Arkadaşlar ben urolojiye hemde Nefroloji gittim bir şey bulamadılar yalnız her iki bacağımda en üst eklemin alt taraflarında büyük oluşmuş sertleşmiş kireçlenme ve iltihap bulunmakta acaba kan akışını bozuyor olabilirmi doktorlara sordum olmaz dediler bilmiyorum bazende kalp çarpıntılarımda oluyor universite Hastanesi bir hafta sonrasına 24 saatlik idrar ını al gel dediler bir şey yokmuş gibi gönderdiler ne yapsam acaba

24 saatlik idrar istediklerine göre bir şey yokmuş gibi davrandıkları söylenemez. Anlaşılan henüz tetkikleriniz devam ediyor.

Bugün dahiliye doktoruna gittim beni hiç dikkate bile almadı bide bana efendim sen kaportacının işini gelmiş elektrikçiye söylüyorsun ya valla türkiyede adam gibi doktor yok adamlar sanki gökten zembille inmişler bi bildikleri birşey yok

Yani dahiliyeciniz hiç bir fikri dahi yokmuş, öyle mi! Nereye/kime gitmeni önerdi peki?

Murat65

Bu sorunun hala devam ediyor mu? Vücudun su tutması mutlaka bir şeye işaret ediyor olmalı. Kan testleriyle vs. bunun nedenini bulmak lazım...

Dizlerdeki kireçlenme başlangıcı konusunda ne yapıyorsun? Çok gerdirip zorladın mı da kireçlenme başladı?

Bülent bey önceki gibi tutmuyor vucut suyu ama ara ara hala devam ediyor sonra yine normala dönüyor bende artık pek peşine düşmedim kireçlenme ise 7 8 ay tam hareketsiz kaldım sonra fiziğe gittim sonra ara verdim ameliyat vardı şimdi ise günde bir kes hareketleri yapıyoruz durum böyle abi

Üst Alt