Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Parathormon-hiper tanısı olan var mı?

Barın17

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Parathormon yüksek cıkıp takipli hasta veya bunun ameliyatını olan var mı ?
Bu hastalık diyelim kişiye ne gibi zararı var ?

* Kandaki kalsiyum seviyesinin yükselmesi ve fosfor seviyesinin düşmesi olarak bilinen parathormon (pth) yüksekliğine genel olarak hiperparatiroidizm neden olur

@Barın17,
Merhabalar ben oldum. adenom vardi iyi huylu buyume , parathormon yüksekliğine sebep oluyordu. Ameliyat oldum . Tiroitlerimdede kanserli tümör vardı birlikte çıkarıldı. 4 mercimek büyüklüğünde bir bez , çapaca endokrin cerrahisinde ameliyat olmuştum nihat aksakallı hoca vardı işinin uzmanı, bende kalsiyum düşüklüğü olmuştu, sizde nasıl bir durumla sonuçlanır bilemiyorum. Takip ettirmeniz lazım, sonuçta hormon , nekadar çıkarılacak, hepsimi , bu gibi durumlara göre tedaviniz planlanır. Dışardan ilaç aliyorum hergün ....

@reciss,
Anladım. Korona zamanından ber pth o zmnlar daha yuksikti son zamanlar o kadar degil takip ediliyorum, kalsiyum desteği hap veriyorlar, ama beni en cok akşaö üstüne dogru diliö damagıma yapışıyor ve cok rahatsız ediyor bi kaç doktora tetkik yaptırdım ama hani takip edelim suan olağanüstü bi durum yok dediler..
Ameliyat nasıl bi süreç merak ettim o yüzden bu konuyu almıştım

Benim paratroid sintigrifide çıkmamış, yarın tekrar biposi olacağım

@reciss,
Ameliyat dediğiniz yakma işlemi değil sanırım benimkini en kötü yakarı dediler.

Bu seferki biyopsi canımı çok yaktı. Acıdıkça ah uh dedim. Kadın ıyımısın dedi. Canım yanıyor dedim. Sesini kes dedi. Bunu söylemesi daha çok canımı yaktı. Fısıl fısıl konuştular yanındakiyle sanırım yine bulamadılar aradıklarını.

Üst Alt